Skocz do zawartości

Wtrysk Paliwa - Świeci Się Kontrolka Fi

Gość pavlo
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Podstawa to tryb serwisowy i sprawdzenie jaki to błąd, potem można dumać i radzić, skołuj więc kawałek druta i sprawdź :)

Edytowane przez Magpie

ściągnij serwisówke do swojego medelu, wejdz w dział FI system i wszystko jest "narysowane"

Wpisujesz w google: Badnit 1250 service manual download i szukasz. Ja ściągłem stąd> http://ulozto.net/xnP2pFM/1250-suzuki-bandit-manual-pdf i stąd: http://www.manualedereparatie.info/en/download/suzuki-gsf-1250-bandit-2007-Service-manual.html

Ale jest to u nas na forum w dziale Download: http://polishbanditcrew.pl/files/category/6-gsf1250ns-2007-2009/

Przejrzyj i wysili się trochę z szukaniem na forum :P 

C00 tzn że błędu nie ma. Zworkę robiłeś wtedy gdy kontrolka FI się świeciła?

Blad pojawia sie po okloa10 sekundach od odpalenia gasnie jak wylacza sie zaplon , czy zwore mozna zrobic na odpalonym motocyklu i sprawdzic blad

Można można. Próbuj. To jest coś niewielkiego. Sprawdź jeszcze czy jak włączysz zapłon czy bez uruchamiania silnika czy się zapali lampka. Z włączonym ignition switch 

witam ściągnolem serwisówkę i sprawdziłem błąd na odpalonym motocyklu wyskoczył błą _c 44  po przetłumaczeniu wyszło że jest to podgrzewany czujnik ciepła z serwisówki sprawdziłem ktura to kostka (była opisana) i po kablu doszedłem do sondy lambda. kostka była zaśniedziała poprawiłem styki i to samo,  zadzwoniłem do serwisu suzuki koszt 1400zł jakiś koszmar

znajdz przy ecu pin #23 i przetnij ten kabelek (zbajpasuje to lambde, (a w zasadzie zignoruje rejestracje bledu)), jeśli to faktycznie lambda padła to przestanie wywalać błąd..

mozesz tak spokojnie pojezdzic troche az znajdziesz dobra, nową czy używana lambde..

ps. jak coś, to mam chyba do Twojego moto lambde jakbyś potrzebował

przeciołem i dalej ten błąd wyrzuca to nie 23pin tylko 12pin

Edytowane przez baksik35

tak, to ten sam, tylko jedna numeracja wzgl. ecu druga wzgl. wtyczki.

i na całkowicie odpiętej lambdzie wywala?

tak, to ten sam, tylko jedna numeracja wzgl. ecu druga wzgl. wtyczki.

i na całkowicie odpiętej lambdzie wywala?

zrobiłem jeszcze coś innego obciołem wtyczki od sondy i polutowałem i dało efekt przejechałem 40km i nic się nie świeci

• 2 years later...

Witam, Panowie mam pewien problem a mianowicie, miga mi na zmianę z przebiegiem z kontrolka FI (tak wiem zaraz ktoś napisze pełno tych tematów jest i po co następny ale ja na swój problem nie znalazłem konkretnej odpowiedzi) I teraz tak motocykl ma 2tys przebiegu wiec wykluczam jakieś luzy czy inne tego typu rzeczy. Motocykl był po niegroźnym ślizgu na prawa stronę, miał pęknięta sondę w wydechu i myślałem ze to od tego lecz założyłem dobra sondę i dalej ten błąd sie świeci. Sprawdzałem błędy przez zwarcie dwóch ostatnich pinów w kostce i wyskakuje c00 i podobno to znaczy ze nie ma błędów. Dodam jeszcze ze FI nie zapala sie na zapłonie tylko po odpaleniu motocykla po jakis 5 sekundach. Pomoże mi ktoś co z tym zrobić ? Bede bardzo wdzięczny. Pozdrawiam.

Edytowane przez Krzysztof

Bedziesz dlugo czekal na odpowiedz bo nie spelniles najwazniejszego obowiazku forum PBC.

Kolego, my tu mamy cos takiego jak PRZYWITALNIA.

I porzadnie prosze. Maly rzut oka na "instrukcje", badz inne przywitania dadza tobie odpowiec jak my to lubimy miec podane.

A może to nie Fi tylko F1- taki tryb sportowy ala formuła 1 :D

Sorry chłopie, ale co masz na myśli przywitam się w wolnej chwili? Ogarnij się trochę. Masz problem z banditem to pech ale kultura jest ważniejsza niż jakaś tam kontrolka.

Kolega wcześniej zwrócił uwagę przyjąłem do wiadomości, nie rozumiem tutaj twojego postu nie pomagasz więc po co offtopic?  Dla jednego kultura dla drugiego kontrolka w jego sprzęcie :) Napisałem z problemem a ty wsiadasz na mnie zaraz na starcie kariery na forum, wybacz kolego ale kiepsko je zareklamowałes :)

Edytowane przez juras95

Dobra niech jakiś admin wyjebie ten temat bo mnie gościu denerwować zaczyna :P

Juras95: naucz się stosować do zasad albo zmień forum. Najpierw przeczytaj to: https://polishbanditcrew.pl/topic/6899-zanim-si%C4%99-przywitasz-i-rozpoczniesz-pisanie-nowego-tematu-na-forum/ a potem napisz porządne przywitanie tutaj: https://polishbanditcrew.pl/forum/9-przywitania/.

Jeśli postanowisz zostać tutaj, korzystaj z wyszukiwarki i staraj się pisać w aktualnych tematach zamiast zakładać nowe, taka prośba aby nie robić syfu.

Edytowane przez krynio
  • Upvote 1

No to klasyka: po co kolejny temat o kontrolce FI ? Nie wystarczy ich na forum?

• 2 months later...

Witam nie dawno nabyłem suzuki bandit 650 N 2009r. i mam taki problem że co jakieś 200km zapala się kontrolka FI wystarczy stanąć wyłączyć i włączyć silnik żeby zgasła co oznacza ten błąd?