Skocz do zawartości

Kupię Silnik Do B12

tytus
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,kupię silnik do B12 lub z gixera 1100, może być bez osprzętu.

mam z efy 1100. ile dajesz?

A ile byś chciał?

1500 bo nie mam ciśnienia.

A w jakim jest stanie, ilu konny, z ktorego roku,z osprzętem czy goły bez niczego?

sprawny. z króćcami, deklami, alternator chyba jest - muszę spojrzeć w piwnicy. bez gaźników. nie wiem który rok i ile ma koni. 

A orientujesz się czy do mojego B12 podejdzie bo z tego co czytałem to prawie identyczne silniki ale wolę się upewnic?Suchy czy ma jakieś wycieki?Ogólnie powiedz czy coś poza regulacją zaworów, wymianą oleju coś jeszcze muszę przy nim zrobić?

Podejdzie. Nie wiem czy przy jego misce olejowej podejdą banditowe kolektory, najwyżej do przełożenia miska i smok od bandita. 
Najpierw to sam muszę się dobrze zastanowić czy do końca chcę sprzedać zwłaszcza że mam do niego gaźniki 36mm z gixxa. Kasa by się przydała, ale potem sam będę szukał a mam gdzie go wsadzić tylko chęci brak. Jak to u mnie...

No to przemyśl i daj znać. Ja szukam bo chce jeszcze w tym sezonie pojeździć. Wczoraj mi się okazało po zmierzeniu kompresji że jeden garnek kuleje i lepiej chyba będzie jak kupię silnik niż ten mój reanimować

niezbyt pochopna ta decyzja?

a dlaczego ta kompresja jest słaba?

powodem słabej kompresji może być podparty zawór, a koszt wymiany ok 150zeta

Po zmierzeniu kompresji wlałem olej do cylindra i powtórzyłem pomiar. Kompresja była porównywalna z resztą cylindrów.

zdejmij górę, pomierz cylinder i jeśli nie ma uszkodzeń to może warto wymienić tylko pierścienie? 

taniej wyjdzie niż nowy piec

reszta cylindrów trzyma fabryczne ciśnienie czy też ma niższe?

Reszta cylindrów ma niecałe 11 a na tym jednym jest niecałe 8. Tak szczerze wolałbym piec bo ten mój na dodatek jak się rozgrzeje to chodzi jakbym wrzucił do niego wiadro gwoździ i nie są to zawory ani łańcuszek, poza tym miałem klejony karter i ułamane dolne mocowania silnika. Także myślę, że nowy piec to lepsze rozwiązanie.

• 3 weeks later...

Sprawa już nieaktualna. Kupiłem piec z gixera 1100. Swap już wykonany.Teraz tylko regulacje i będę testował :-)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.