Skocz do zawartości

Wojt
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

ihost_1330977542__b6regzaw11.jpg

ihost_1330977562__b6regzaw12.jpg

ihost_1330977583__b6regzaw13.jpg

ihost_1330977606__b6regzaw14.jpg

ihost_1330977628__b6regzaw15.jpg

ihost_1330977651__b6regzaw16i.jpg

ihost_1330977673__b6regzaw17.jpg

ihost_1330977712__b6regzaw19.jpg

ihost_1330977740__b6regzaw20.jpg

ihost_1330977764__b6regzaw21.jpg

Edytowane przez jab2
Przeniesienie zdjęć na serwer PBC
  • Upvote 2

Podstawa podstawy to nie zdejmujemy prawego dekla! Zadupków też nie trzeba.

Wystarczy zakręcić kołem na biegu, na wałkach są znaczniki, zawsze tak ustawiam, a nie w jednym moto robiłem;)

Jest też taki gimnastyczny sposób żeby nie odkręcać odpowietrznika ale to innym razem.

Miałem kręcić kołem ale stwierdziłem, że jak na pierwszą w życiu regulacje (i w ogóle pierwszą ingerencje w dziora) to nie będę wtrącał swoich myśli, tylko grzecznie step by step ze sprawdzonego tutka anarcho - coby mieć pewność że czegoś nie sp.......e :P

Super, należy się + :)

Dokładnie tak jak mówisz Serch...jak robiliśmy to u mnie to je ściągałem....mozna albo zdjąć jedną...a jak dwie to dobrze jest podpisać która była z której strony bo są troche podobne do siebie i żeby się nie rąbnąć przy składaniu....

Podstawa podstawy to nie zdejmujemy prawego dekla! Zadupków też nie trzeba.

Wystarczy zakręcić kołem na biegu, na wałkach są znaczniki, zawsze tak ustawiam, a nie w jednym moto robiłem;)

Jest też taki gimnastyczny sposób żeby nie odkręcać odpowietrznika ale to innym razem.

Z chęcią bym się dowiedział, bo drażni mnie dojście do jednej śruby, tej przy chłodnicy, za cholerę nie ma tam pola do jakiegokolwiek manewru :D

• 4 months later...

Dla tych co będą ustawiać zawory B600 rocznik 96-99 luzy zaworowe:

ssące od 0.1 do 0,15mm

wydechowe od 0,18 do 0.23mm

Czyli przy użyciu najprostszego szczelinomierza ssące płytka 0,1 powinna wchodzić z minimalnym oporem a 0.15 nie powinno włazić.

Wydechowe 0.2 z delikatnym oporem a 0.25 nie wchodzi.

Nie polecam ustawiać wydechu na ciasne 0.2 bo można przesadzić i okaże się że ustawiliśmy 0.16.

wszystkie dziory olejaki (i o ile dobrze pamiętam inne suki też) mają takie same luzy zaworowe. Co zaś się tyczy uchwytów to jest na nich wytłoczone L i P. W K5/K6 owiewki nie trzeba ściągać

• Upvote 1

• 1 year later...

jest ok, tylko jedna uwaga merytoryczna - cewki można powiesić na kablach i nic im nie będzie, nie trzeba wtedy bawić się w łączenie kolorów, pair trzyma się na jednej śrubie a tak to jest git - po jakiejś merytorycznej dyskusji pójdzie do bazy wiedzy :)

Różnice będą, jak wielkie to Ci nie powiem, bo nie robiłem takich pomiarów. Na moje oko, jeśli dawałeś w tym miejscu 0,2 to raczej masz zbyt luźno, niż być powinno. Jeżeli krzywka z popychaczem ma kontakt na połowie długości między śrubką, a mocowaniem popychacza, to przekłamanie wynosi x2 czyli w rzeczywistości byłoby ok 0,4. Z obrazka, wygląda jakby to było na 2/3 długości, czyli Pitagoras i sinus mówi że ok 0,3 masz :)

Spójrz na obrazek na stronie 18 dokumentu Manual GSF 1200 01-06. Sekcja 2-5.

Gdybym był w domu, bym Ci to ładnie rozrysował :)

Rzeczywiście serwisówka mówi, żeby mierzyć tak jak Ty - de facto ja ją czytałem ale nie zrozumiałem tego "Insert a thickness gauge between the end of the valve stem and the adjusting screw on the rocker arm.".

Co do Twojej matematycznej rozkminy to nie rozkminiam jej :) Mógłbyś ją jakoś udowodnić wspierając się jakimś ładnym rysunkiem?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.