Skocz do zawartości

Suzuki Gsf Bandit 600S [Doinwestowany, Kat. A2]

Armin939
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry wieczór!  :usmiech:

Przedmiotem aukcji jest motocykl Suzuki Bandit GSF 600S. Z góry uprzedzam, że nie jestem żadnym handlarzem, jestem osobą prywatną, motocyklistą, który chcąc nie chcąc rozstaje się ze swoją "ślicznotką". Powodem jest brak czasu na jazdę, a także prywatne sprawy związane z przyszłością zawodową, studiami. Nie jestem też młodym gniewnym, motocykl użytkowany tylko i wyłącznie turystycznie. Opis nie będzie należał do krótkich, lecz postaram się wymienić wszystkie konkrety, najważniejsze sprawy związane z motocyklem.

Motocykl jest zarejestrowany, a także zablokowany na króćcach ssących do 35kW (45KM). Operacja została dokonana w serwisie "Ratka motocykle", który znajduje się w Mikołowie. Oczywiście posiadam odpowiednią dokumentację blokady, tak więc wszystko jest legalnie - ze spokojną głową można poruszać się motocyklem z prawem jazdy kategorii A2. Blokadę można w prosty sposób zdjąć czy to samemu (jeśli ma się jakieś pojęcie w mechanice) lub w dowolnym serwisie motocyklowym.

Bandzior jest porządnie doinwestowany, zarówno jeśli chodzi o akcesoryjne dodatki, jak i o stan techniczny wszystkich podzespołów. Motocykl ten to moje oczko w głowie, które zawsze musi być czyste, sprawne technicznie i gotowe do jazdy o każdej porze dnia i nocy. Dzięki takiemu podejściu "Suzi" odwdzięczyła mi się bezawaryjną jazdą (ponad 10.000km), zresztą ten model sam w sobie jest bezawaryjny, dbając o niego w odpowiedni sposób będzie śmigał przez X lat ;)

* W punktach wymienię dodatki wizualne:
- Obszywana kanapa (Indywidualne zamówienie w firmie WIJALIS)
- Tankpad na bak i wlew paliwa
- Pokrowiec na telefon, GPS'a
- Sportowe, długie klamki MRV Racing
- Sportowe ciężarki kierownicy
- Paski na koła
- Osłona chłodnicy
- Gniazdko zapalniczki 12V

Dodatki wizualne, które były, gdy motocykl już kupowałem:
- Immobilizer, alarm
- Stalowe oploty
- Chlapacz tył i przód
- Tłumik Scorpion z Db Killer'em

* Stan techniczny: Wzorowy. 
W tym roku w wakacje miałem jechać z bratem w Alpy na okres 2 tygodni. Z tego względu motocykl musiał być jeszcze pewniejszy bezawaryjności niż wcześniej, dlatego oddałem go w zaufane ręce na full serwis do AP-Moto w Katowicach (Oczywiście z dokumentacją). Serwis został wykonany w dniu 28.05.2016, złożyły się na to m.in:
- Pełny przegląd techniczny (Świece, oleje i płyny, system smarowania, układ paliwowy, chłodnica, cały mechanizm sprzęgła wraz z podzespołami, napęd, opony, kontrola kierowania, kontrola hamulców, sprawdzenie urządzeń elektrycznych i bezpieczeństwa, kontrola stanu silnika)

* Wymiany i regulacje:
- Regulacja luzu zaworowego
- Synchronizacja gaźników R3
- Wymiana sprzęgła (linka, przekładki, czujnik, tarcze etc.)
- Wymiana klocków hamulcowych (nowe - Nissiny NS)
- Wymiana płynów hamulcowych (nowe - DOT4)
- Pełna regeneracja zacisków hamulcowych
- Wymiana wszystkich linek, cięgien gazu, sprzęgła
- Wymiana uszczelek i czujników, śruby pokrywy zaworów etc.

Niestety z powodów związanych z pracą nie udało mi się wybrać w tą podróż. Od czasu wymian z powodu braku czasu zrobiłem motocyklem max 1000km.
Oprócz w/w wymian i dodatków, standardowo co sezon wymiana płynów, oleju, filtrów, smarowanie i regularne sprawdzanie naciągu łańcucha tak jak i ciśnienia w oponach.

Jako, że motocykl nie jest z salonu ma jakieś niedoskonałości, na szczęście jest ich mało:
- Rysy na pokrywie silnika 
- Delikatna rysa na lewej stronie zadupka

* "Suzi" od początku garażowana w ciepłym i suchym garażu. 
* Lakier oryginalny metalik.
* VIN: JS1A8111200100635
* Przebieg: ~ 55000km
* Przegląd: 28.05.2017
* OC: 27.09.2017
* Rocznik: 2000

Cena podlega rozsądnej negocjacji i jest adekwatna do stanu motocykla. Do sprzedaży gratis dorzucam blokadę na tarczę hamulcową, 2x żarówki, linkę sprzęgła. Istnieje możliwość dokupienia blaszek obniżających (dla osób niskich).
Zgadzam się na sprawdzenie motocykla w dowolnym serwisie motocyklowym.
Jazda próbna po wyłożeniu gotówki.
Motocykl do obejrzenia w Chorzowie.
Tel. 695 522 464 (Proszę dzwonić po 14:00)

PS. Jeśli już ktoś chce się naprawdę zamienić, to tylko na Forda Focusa mk2 lub mk3  :zdziwiony:  :zeby:

Ostateczna cena dla PBC: 8700zł
Edytowane przez Armin939

OC do 27.09.2017

Nowa, ''zimowa'' cena! Dla PBC 8500zł.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.