Skocz do zawartości

Wyprawa Do Dzikich Krajów Czyli Bałkany 2016

Cirus
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

przeczytałem tylko Albanie :D jutro doczytam resztę :P

czekam, czekamy na dalszy opis :)

Czekam z niecierpliwością na dalszą część relacji :). Opis Albanii przypomina skrzyżowanie Egiptu (jeśli chodzi o ruch uliczny) z jakimś Kosowem czy Naddniestrzem, jeśli mówimy o panujące tam zwyczaje. W takich "krajach" najlepiej czują się chyba obywatele w SUV-ach bez tablic rejestracyjnych...

W Grecji wygląda to inaczej, przynajmniej jeśli mówimy o sprawach, nazwijmy to "społecznych". Grecy to uczciwi ludzie i generalnie kiedyś mało tam się kradło, o jakichś poważniejszych przestępstwach nie mówiąc. Ponoć sytuacja zaczęła się zmieniać na początku lat dziewięćdziesiątych, kiedy przez północną Grecję zaczęły napływać fale albańskich imigrantów... Teraz to już inny kraj niż za czasów Papandreu (nie tylko zresztą z powodu najazdu imigrantów), ale - jak by to powiedział Kipling - to już zupełnie inna historia.

Pozazdrościć przeżytych emocji ;)

Edytowane przez Dr Hackenbush

Wreszcie!! Czekam z niecierpliwością na resztę i dziel się zdjęciami! Więcej więcej więcej!! Albania ciekawa :) Chorwacja standard, Czarnogóra tak jak mówisz - byłem tylko jedno popołudnie w Budvie i potwierdzam - jeden wielki korek ale ja byłem w piątkowe popołudnie w środku sezonu. 

Bardzo smakowita relacja,dawaj wincyyjjjjjjjj!!!

Jestem zdziwiony Albanią,do tej pory wszyscy mi ją polecali.

A mnie ciekawi jak Ty się tam znalazłeś bez prawka na moto (bo się zgubiło podczas szybkiej jazdy :P ), bez moto (Hayka się sprzedała).... Jako plecaczek leciałeś?

No chyba, że słabo czytałem :D

A mnie ciekawi jak Ty się tam znalazłeś bez prawka na moto (bo się zgubiło podczas szybkiej jazdy :P ), bez moto (Hayka się sprzedała).... Jako plecaczek leciałeś?

No chyba, że słabo czytałem :D

Nie czytałeś ,pojechał dlatego do Albanii bo tam tablic rejestracyjnych  nie wymagają,to tym bardziej prawa jazdy,ha,ha

I jeszcze na filmiku widać ,że bez rękawiczek jezdzili !!!

Edytowane przez mariuszn2

I jeszcze na filmiku widać ,że bez rękawiczek jezdzili !!!

Za dużo z Conorianem gadał :lol:

A mnie ciekawi jak Ty się tam znalazłeś bez prawka na moto

Łowca lepiej nie wnikaj bo mam troche nowych znajomosci w Albanii i Serbii, zostańmy przy wersji ze ja to nie ja :D

A swoja droga NIGDZIE nie sprawdzali prawa jazdy i malo tego wszedzie mozna bylo wjechac na dowod, motocyklisci maja zawsze loooz na granicach.

Jestem zdziwiony Albanią,do tej pory wszyscy mi ją polecali.

Albania jest ok jak jedziesz glowna trasa i prosto do hotelu gdzie masz wszystko na miejscu a ze my lubimy "pozwiedzac" to poznalismy miasto od najmniejszych uliczek po miejsca gdzie w sumie nie powinnismy wjezdzac i wtedy trzeba po prostu uwazac

Jedyne z czego sie cieszylem to fakt ze nie pojechalem tam haya bo bym chyba spal na niej. Takze jak sie wybieracie do Albani to polecam jak najwiecej zabezpieczen.

Edytowane przez Cirus

Wiedziałem że pojedziesz bez prawka ale przez to tym bardziej nie rozumiem decyzji o sprzedaży hajki.

Fajna relacja, dobrze się czyta.

Myślałem że rumuńscy kierowcy mają fantazję dopóki nie wjechałem do Czarnogóry, więc zwyczajów panujących w Albanii nawet sobie nie wyobrażam.

Edytowane przez Franio

Oooo panie Czarnogora przy Albanii to przedszkole ale polecam, warto zobaczyc inny hardcorowy swiat ;)

Bmw f800s 2007 straszny kondon ale palił troche ponad 4 litry przy 160 :D

... ( jechało w sumie 9 osób ) ...

db499309a6c7.jpg

Liczylem ze piec razy i cos mi tu nie pasuje ale pisales takze

...  zostańmy przy wersji ze ja to nie ja :D

Moze to przez to, ze chociaz cie niema to jednak jestes i to w "podwojnej" osobowosci?  ;)

Ta pani 4 od lewej w tych smiesznych butkach to wlascicielka naszej chaty na Chorwacji. Moze teraz bedzie sie zgadzalo :D

Ta pani 4 od lewej w tych smiesznych butkach to wlascicielka naszej chaty na Chorwacji. Moze teraz bedzie sie zgadzalo :D

Yyyyy, ta w niebieskiej koszuli z zarostem?  :takaemotka:

EE buty całkiem fajne:)

Fajna wyprawa gratki;)

Fajna wyprawa. Trochę Ci zazdroszczę.

Tylko Piotr trochę? Ja bardzo

Istnieje taka mozliwosc ale to juz znajomy bedzie robil, na razie musze znalezc chwile zeby dokonczyc fotorelacje bo to dopiero polowa wyprawy :P

Istnieje taka mozliwosc ale to juz znajomy bedzie robil, na razie musze znalezc chwile zeby dokonczyc fotorelacje bo to dopiero polowa wyprawy :P

Ano właśnie !!!!!!!Czekamy na ciąg dalszy,bo nie powiem,wielkiego smaka narobiłeś !!!!!!