Skocz do zawartości

Suzuki Bandit 1200 Streetfighter (Kończenie Projektu)

filcu
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

hm ... mocowania daj na biało i będzie grało :)

hm ... mocowania daj na biało i będzie grało :)

czarne golenie, białe mocowanie i czarna lampa :) obrazy w mej głowie, gdy to sobie wyobrażam, wyglądają na prawdę Ciekawie :o

zajebisaty tak poza tym ten street :)

Jedna z ładniejszych przeróbek Bandziora jakie widziałem, w każdym mi coś nie pasowało a u Ciebie tylko ta lampa ;) Gratulacje!!

Lampa jest w 100 % demontowalna wiec mogę okleic biała folią ramkę plastikową ;)

Nom w sumie.... 

Pług by dobrze współgrał z białą lampą :)

ale ale

My tu się nie mądrzymy itp itd To Twój projekt i już teraz wygląda na prawdę w huj kuwa zajekuwabiście więc idź swoją wizją do przodu, a ewentualnymi uwagami, to wiesz.... możesz się sugerować, ewentualnie nie.

Ostatnio kupiłem sobie kamerkę i mikrofon, nagrałem dziś marcheweczki :D Bez Db-killera to tym się nie da jechać. Ale bez niego jest wyraźnie mocniejszy. 

https://www.youtube.com/watch?v=_hCVwyqxAjA&feature=youtu.be

Ostatnio kupiłem sobie kamerkę i mikrofon, nagrałem dziś marcheweczki :D Bez Db-killera to tym się nie da jechać. Ale bez niego jest wyraźnie mocniejszy. 

https://www.youtube.com/watch?v=_hCVwyqxAjA&feature=youtu.be

Musisz isc na nauki do Krynia :D

Oj do Krynia to ja nie mam polotu hehe, gdzieś widziałem na filmiku chyba co on wyczyniał  :usmiech:  :oki:

P.s Najładniejsza lampa na świecie to owalna z V-roda, podobna też jest zastosowana w MV agustach, szkoda tylko że ceny zaczynają się od 700 w górę ; ( 

Oval-Headlight-223-045.jpg

Edytowane przez filcu

• 2 weeks later...

Posłuchałem się waszych podpowiedzi odnośnie lampy, okleiłem ją na biało, czekam na wasze opinie :) Generalnie motocykl już jest ukończony w 99 %. Najprawdopodobniej będzie on na sprzedaż za miesiąc bądź dwa. W głowie mam już kolejną koncepcję :) Streetfighter ze sporta 1000ccm, po szlifie. Choć jeszcze sie wacham z decyzją co do sprzedaży, zobaczymy co czas pokaże 4acff8eb3d3ed.jpg4e5d1ad3aa7ff.jpgdc78f3f75d590.jpg

W jakich granicach będzie oscylowała cena jak byś miał sprzedawać ? Zastanawiałeś się już?

Biorąc pod uwagę ile siedzi w nim pracy i potu to 8 tyś będzie słuszne. Nie jest to też róża bez kolców, silnik ma ponad 60 tyś przydałoby się zrobić mu uszczelniacze zaworowe bo lubi sobie oleju wypić czasami, do zamontowania jest klakson, do polakierowania pokrywa zaworów bo trochę kuję w oczy z odpryskami lakierów, ktoś kto zna się bardzo na gaźnikach napewno dostroił by go też jeszcze lepiej, obecnie ma taką charakterystykę że ciągnie od dołu ładnie i liniowo moc idzie wraz ze wzrostem obrotów :) ale zrobiłem nim już ponad 4 tyś. Na szczęście moje największe obawy odeszły, ponieważ motocykl mimo dużej ingerencji w zawieszenie prowadzi się bardzo pewnie, na Czeskich winklach opony zostały bez problemu zamknięte.   

no i elegancko teraz wygląda

są tam jakieś mankamenty tu i tam ale.... widać tu spójną koncepcję, dużo pracy i przede wszystkim, że moto jeździ i daje radochę, a o to chodzi, 

często widzę różne przeróbki i tak se myśle: no ładnie se gościu rzeźbę zrobił do szpanu, bo na jeżdżenie to nie wygląda :D

Siatec kłuje w oko a silnik najlepiej zrobic na cleana wywalić wyszkiełkować i wrzucic w grafit. Ogólnie dobrze wygląda

Siatec kłuje w oko a silnik najlepiej zrobic na cleana wywalić wyszkiełkować i wrzucic w grafit. Ogólnie dobrze wygląda

Prysnij logo suzuki ( S) na nich i przxestana sie tak kluc w oczy - biale albo czerwone

Prysnij logo suzuki ( S) na nich i przxestana sie tak kluc w oczy - biale albo czerwone

Myślałem nad tym jakiś czas temu. Jak maszyna zostanie ze mną to będę sobie powoli robił jeszcze poprawki, żeby szło to w coraz lepszym kierunku. Generalnie wstydu nie ma ale też jest sporo niedociągnięć do poprawy, ew. zmiany :) 

• 4 weeks later...

Czemu kolega sie nie chwali ze bandit na olx-ie jest :)

8 tysiecy? To troche malo jak na taki motocykl. Nie dosc ze odpicowany wizualnie to jeszcze mechanicznie ulepszony.

• 2 weeks later...

Cena jest tak jaką chce otrzymać, ale nie ma prawie chętnych. Cieżko sprzedać "coś innego". Potencjalny Janusz nie weźmie Haliny na tyle siodło więc kupca cieżko znaleźć na streeta.  Jak nie pójdzie to powymieniam co muszę i będę latał kolejny sezon :) 

• Upvote 1

ludzie są głupi, myślą że kupią moto za 3000 i będą jeździć :P a jak sprzęgło napitala, to myślą że w układ litr oleju wchodzi :P

a na forum go wystawiałeś ? może nie wszyscy czytają ten wątek :P

Edytowane przez Seev

Zobaczymy, bo teraz zamówiłem laczka na tył i trochę sobie jeszcze przy nim dłubie i tak niby chce sprzedać ale jak nie sprzedam to chyba będe też szczęśliwy :) Jak mi się aukcja skończy i nie pójdzie to będę myślał czy wznawiać tam i ew. tutaj dać ogłoszenie :) z Ceną na pewno nie zejdę bo nie jestem w desperacji. Tym Bardziej, że masa pracy poszła w dziorka :) 

Edytowane przez filcu

• 3 months later...

Dziś zabrałem się za gaźniki. Od strony głowicy były mocno zawalone nagarem (przepustnice, krucce, kanały, zawory) . Czeka mnie regeneracja głowicy. To by wyjaśniło zachcianki Bandyty na Olej podchodzące pod 1l/1000km pod koniec sezonu. Zdjęcie poniżej., kanał na każdym cylindrze tak wyglądał praktycznie.

1bc8ec28c4741.jpg

Edytowane przez filcu