Skocz do zawartości

Zmiana Licznikow

GumBal
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich mam mały problem oryginalne liczniki od mojego b6k3sprzedałem :sciana: (obudowy były lekko zkiereszowane)miałem nadzieje że kupie w lepszym stanie ale jak przyszło co do czego to cena mmie zwaliła z nóg,myślałem o KOSO ale też tanie nie są wiec nabyłem po okazyjnej cenie licznik od GSXR 1000 K2 k3,przewertowałem całe stare i nowe forum i nic nie znalazłem w tym temacie.Więc moje pytanie do szanownego grona czy jest szansa na taką zmiane licznika jak to wszystko połączyć żeby to miało rece i nogi czy ktoś przerabiał podoby temat.

Ten Pan mial taki licznik w B12 mk2 :

http://polishbanditc...44-jakubsb1200/

tu zdjecia:

http://www.bikepics.com/members/yogas1980/01gsf1200/

Edytowane przez krynio

Tak, masz racje. Jego B12 bylo przerabiane w profesjonalnym warsztacie ;)

• Upvote 1

• 2 weeks later...
Napisano (edytowane)

Panowi nie jest źle a dobrze wcale :D meczyłem się z tym licznikiem z pół dnia i póki co udało mi się podpiąć kierunki lub awaryjne,długie,neutral,podświetlanie,i obroty, na całe szczęście piny pasują jak ulał tylko koszulki pozakładać i będzie git ^_^

,a cał reszta musi poczekać ogólnie rzecz ujmując moto stało koło 1,5 roku bałem się że nie odpali ale dał rade po paru kreceniach zagadał ale pojawił sie problem palił tylko na ssaniu (nawet po rozgrzaniu)nie chciałem go meczyć i reszte zrobie jak poczyszcze gaziory wymienie filtr pow. olej i świece

Edytowane przez GumBal

Panowi nie jest źle a dobrze wcale :D meczyłem się z tym licznikiem z pół dnia i puki co udało mi się podpiąć kierunki lub awaryjne,długie,neutral,podświetlanie,i obroty, na całe szczęście piny pasują jak ulał tylko koszulki pozakładać i będzie git ^_^

,a cał reszta musi poczekać ogulnie żecz ujmując moto stało koło 1,5 roku bałem się że nie odpali ale dał rade po paru kreceniach zagadał ale pojawił sie problem palił tylko na ssaniu (nawet po rozgrzaniu)nie chciałem go meczyć i reszte zrobie jak poczyszcze gaziory wymienie filtr pow. olej i świece

k**wa proszę.......

• Upvote 1

Poprawione

• 2 years later...

Nie chcę zakładać nowego tematu więc pisze w tym.

Poruszaliście koledzy temat licznika z gixa do bandziora 2gen, który to miał już licznik elektroniczny.

Chciałem się zapytać, jak wyglądał by montaż tego licznik w przypadku bandziora 1 generacji, w którym licznik oryg był na lince.

W moim przypadku sprawa wygląda tak, że miałem wypadek i z oryg przodu nic nie zostało.

Zakupiłem całą zawieche z gixa k1 i nawet bardzo bym chciał wrócić do oryg zegarów, ale do nowego zawieszenia nie spasuje ślimak. (myślałem o przeróbce ale mogło by się to źle skończyć...)

Może podpowie ktoś jak to najlepiej zrobić? Jeżeli kupie standardowy sensor prędkości acewella lub koso, spasuje do każdego licznika elektronicznego?

A może kombinować z sensorem prędkosci od b12 2gen ? Jak w jego wypadku wyglądał odczyt prędkości? bo sam czujnik to chyba nie wszystko?

A może ktoś ma pomysł jak wsadzić oryginalne zegary.....??

Przepraszam wszystkich za ten słowotok i z góry dziękuje za odpowiedzi.

Nie chciał bym suszyć sobie głowy tym tematem w Święta.

założenie licznika od gsxr k1-k3 to żaden problem, jedynie temperatura nie będzie wyświetlana

A mozesz mi powiedzieć czym najlepiej zastąpić ślimak? Sensor jakis specjalny czy pierwszy lepszy ? Im bardziej konkretna odp tym bardziej bede Ci wdzięczny:)

czujnik od gsxr w pokrywe na zębatce i nadajnik impulsów w nakrętce

Podpowiesz jak to zamontować dokładnie ? Musze po prostu kupić czujnik od gsxr k1-k3 (czy nowsze tez mogą byc?) i ten nadajnik (ta okrągła podkładka z 4 ząbkąmi?

Wiem że wymagam juz za dużo i chce wszystko podane na tacy :) ale może dał byś rade wrzucić jakąś fotkę ;)

Lista rzeczy które muszę jeszcze zrobić przy moto jest długa. Oszczędził byś mi trochę męki i kombinowania.

Z góry bardzo bardzo dziękuje :D

Edytowane przez Jarek312

ja mam acewella z czujnikiem na linke jesli byc chcial.

musisz komplet kupic od gsxr albo wlasnie akcesoryjne

w bandit 1gen nie ma możliwości przykręcenia nadajnika, brak gwintu w wałku zdawczym wiec trzeba dorobić nakrętke która ma tem nadajnik

• 2 weeks later...
  • 9 months later...

Witam. Po moim ostatnim dzwonie w moim bandicie 97r rozwalil mi sie predkosciomierz. Moje pytanie czy da sie zalozyc jakis elektroniczny od innego motocykla chodzi o wkomponowanie go w kubek po tym starym jest jakas opcja by zmienic to ? Dawajcie pomysly bo bandziorka chce odpicowac przez zime.

Poczytaj najpierw regulamin  i odwiedź przywitalnię bo inaczej nikt Ci nie udzieli odpowiedzi.