Skocz do zawartości

Ocena Moto

wnied44
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, miałbym prośbę, może moglibyście zerknąć i ocenić prezentowany motocykl. Jestem na etapie szukania i wczoraj ten wpadł w moje oczy, a tak naprawdę nie wiem na co zwrócić uwagę

z góry dziękuję

http://allegro.pl/suzuki-bandit-600s-super-stan-i6569702951.html#thumb/6

prosiłbym jeszcze o opinie o tym moto

https://www.olx.pl/oferta/suzuki-bandit-gsf-600s-CID5-IDhVFiT.html#54c3b97baa

Edytowane przez wnied44

Motocykl wydaje się ciekawy. Nic niepokojącego na zdjęciach nie znalazłem. Nie masz dalego (ok 120 km) więc może warto pojechać i na żywo zobaczyć. Jeśli sam nie czujesz się na siłach to warto zabrać z sobą kogoś bardziej doświadczonego.

A czasem nie malowany? Takie malowanie to chyba nie w tym roczniku. Kierunki przednie i kierownica też nie ori.

To że użytkowany przez kobietę to dla mnie też nie argument :)

Sorry że tylko tyle ale na fonie oglądam.

Edytowane przez ar1tur

Co mogę powiedzieć. Hmm 

- Brak ciężarków kierownicy 

- Malowane sety kierowcy 

- Oczywiście malowany, naklejki nie ori ( i krzywo)

- kierunki przód  akcesoryjne 

- Co to jest nad pierwszym cylindrem ?? Amor skrętu, blokada kierownicy czy jaki grzyb ? 

- Nie wiem czy dobrze widzę, ale chyba brakuje mi ciężarków na lewej podnóżce pasażera- ręki nie dam uciąć 

-Brak tankpad'a 

- na + gmole  co prawda nie 3 punktowe ale zawsze coś.  

- akcesoryjna kiera 

- akcesoryjne manetki 

Jeszcze slinik sprawdzić i za tę cenę może być,  ale ze 3 stówki to minimum zbić xDD

Ten amortyzator skrętu też zauważyłem, nie wiem po co to do Bandita ktoś montował, ale na pewno nie do turystycznej jazdy.

-amortyzator skrętu? może łapał shimmy albo zobaczył w sportach i też chciał mieć bo chciał sobie doposażyć

- malowanie - sprawdzić dokładnie czy chciał mieć po swojemu zrobione czy musiał coś ukryć ( może taki się mu podobał , kolor taki sam jak kierownicy) 

- warto zobaczyć na inne aukcje użytkownika oraz w przypadku allegro komentarze, czasem to wiele mówi z kim mamy do czynienia...

Myślałem że pomogę a to nie a Trzcinica, dobrze że tablice nie zasłonięte. 

Zwróć uwagę na stan tarcz hamulcowych bo wymiana tania nie jest. A i pytaj czy ma klucz dynamometryczny :D ja w swoim znalazłem ponaciągane śruby mocujące zaciski, ukręcony gwint korka oleju.

Dzięki bardzo za pomoc. Znów się przekonałem, że zupełnie się nie znam. To pewnie poszukam dalej. Jak coś mi wpadnie w oko to dam znać. Niby mam czas, ale bardzo juz mnie korci by mieć to cudo w garażu.

Myślałem że pomogę a to nie a Trzcinica, dobrze że tablice nie zasłonięte. 

Zwróć uwagę na stan tarcz hamulcowych bo wymiana tania nie jest. A i pytaj czy ma klucz dynamometryczny :D ja w swoim znalazłem ponaciągane śruby mocujące zaciski, ukręcony gwint korka oleju.

Jak ktoś wie o co biega, to i klucz dynamometryczny nie potrzebny...  Jedynie do głowicy jak chce się być na 100% pewnym (fakt w amelinum trzeba być ostrożniejszym, ale też po to jest Loctite).  A tarcze fakt tanie nie są, aczkolwiek bandit to nie sport,  nie spotkałem się z powyginanymi. Jedynie za cienkie, z rantem albo z większym/mniejszym luzem na nitach :P  Raczej pytałbym, co mu w nim nie pasowało, do czego by się przyczepił, co do wymiany i gdzie serwisował.    :) A to o kluczu, może być też dobre zahaczenie, czy ktoś się znał czy nie :P 

Witam, miałbym prośbę, oceńcie to moto.

https://www.olx.pl/oferta/suzuki-gsf-600-bandit-s-1-reka-dok-na-km-gmole-z-de-CID5-IDi811N.html#1c7db0c88c

coprawda jest to od handlarza ale mimo wszystko:)

a tak na marginesie poradźcie mi czy szukać wogóle motocykla u handlarzy czy też dać sobie z tym spokój.

z góry dziękuję

A po kiego grzyba następny temat zakładasz? :boje_sie:

Wrzucaj nowe linki do tego co już założyłeś bo tak się narobi dziesięć tematów o szukaniu moto dla Ciebie...A mody się wkurzą i znów nie będzie teleranka... :jezyk2:

Wygląda nieźle, mam takiego samego tylko N-kę. Obcierki opisane w ogłoszeniu, na drugą stronę też leżał bo ciężarek krzywo.

Jechać obejrzeć, przejechać się. Bo jeśli parę rzeczy do zrobienia + nowe opony( te trochę mięcha mają ale znając życie pewnie kilkuletnie)  i napęd to trzeba będzie ze 2-3 tyś. dołożyć.

Nie jedź sam, ktoś z boku zawsze patrzy chłodnym okiem bez napalania.

Edytowane przez ar1tur

Polecam poczytać: https://polishbanditcrew.pl/topic/6166-suzuki-bandit-na-zdjęciach-2-generacja-detale-i-różnice/

Wrzucaj linki do jednego tematu bo czerwony Cię dojadą :)

Ten z olx myty chyba mocną chemia bo łańcuch zardzewiał :P

Nie wiem jaki zasięg poszukiwań masz bo mojego będe wystawiał, w jedynym słusznym kolorze :P

nie widzę oleju w okienku :P

Wydaje się ok, jechać i oglądać, na żywo wyjdą wszystkie mankamenty

Edytowane przez kolczyk_1986

Powiem szczerze że ten wygląda dużo lepiej. Tak jak ar1tur napisał trzeba jechać zobaczyć na żywo jak wygląda i przede wszystkim jazda próbna.
Powodzenia

Polecam poczytać: https://polishbanditcrew.pl/topic/6166-suzuki-bandit-na-zdjęciach-2-generacja-detale-i-różnice/

Wrzucaj linki do jednego tematu bo czerwony Cię dojadą :)

Ten z olx myty chyba mocną chemia bo łańcuch zardzewiał :P

Nie wiem jaki zasięg poszukiwań masz bo mojego będe wystawiał, w jedynym słusznym kolorze :P

A kiedy będziesz wystawiał?? Jakbyś miał chwilę napisz coś o moto i jeśli masz jakies foty to też byłoby miło. Z góry dziękuję

• 3 months later...

Witam ponownie, po dłuższej przerwie wróciłem do poszukiwań tymbardziej, że dużymi krokami zbliża się wiosna. Prosiłbym o ocenę tego moto. Parę rzeczy mnie zastanawia ale nie chcę niczego sugerować.

https://www.olx.pl/oferta/suzuki-gsf-650-s-bandit-2005r-abs-cbf-fzs-z750-CID5-IDjSys5.html#26edc5f9c3

z góry dziękuję też za odpowiedzi

Nie wygląda źle, można jechać zobaczyć.

Zastanowil bym sie dlaczego taki tani a podwojnie bym sie zastanowil bo od handlarza