Skocz do zawartości

Przebiegi. Pomozcie

Gość lukievski
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam zamiar zakupic Bandita 1250 z 2008 roku. Przebieg to 57kkm. Co sadzicie o Bandicie z takim przebiegiem? Jak wyglada awaryjnosc Bandita przy takich przebiegach? Na co zwrocic szczegolna uwage przy zakupie?

Bedziesz dlugo czekal, tak samo jak i my.

Czytales?

https://polishbanditcrew.pl/topic/6899-zanim-si%C4%99-przywitasz-i-rozpoczniesz-pisanie-nowego-tematu-na-forum/

Nie? Twoj pech.  :(

to i tak jakiś wyjątkowy egzemplarz ze tyle przejechał szok i niedowierzanie

Edytowane przez kazek

Popraw przywitanie a dostaniesz rozsądną porade ;-)

ja Ci odpowiem - ale uzupełnij przywitanie

bandzior przy tym przebiegu można powiedzieć że jest ledwie po dotarciu. Zakładam że nikt nie kręcił przebiegiem.

rocznik 2008 ma już 8 lat.

standardowe przebiegi roczne tego typu moto to 5-10tys.

mój jest kupiony w 2012 roku i ma 19 tys ale - no właśnie tak mi się złożyło że w jednym roku trzasnąłem 300km (przeprowadzka całej rodziny, studia i tak wyszło)

ten rok też nie miał szczęścia - ale na mnie nie patrz a to i tak 4 tys/rok (przy 8-letnim byłoby 32 tysiaki).

Bandziory bez problemu (przy normalnym serwisowaniu) sięgają 100-150tys i więcej.

A tylko na alledrogo i gratce są cacuszka igły 30tys/15 lat (nie wierz w takie cuda)

Edit:  a jak się poprawisz to załóż temat w ocenach banditów i dostaniesz informacje (adekwatne do przywitania tzn - będą odpowiednio wylewne, i precyzyjne)

wszystko w Twoich rękach

Edytowane przez syku

Żeby móc cokolwiek ocenić to trzeba by mieć jakieś zdjęcia. 

Poza tym w serwisówce masz dokładnie co przy jakim przebiegu powinno być kontrolowane, wymieniane, smarowane itd. Miłej lektury! 

Bandit z takim przebiegiem w tym roczniku to przynajmniej jeden z nielicznych nie kręconych :)

Ale jak poprosisz to pewnie zmieni ten ktoś na 30k, zawsze to lepiej wyglada :P

ja kupiłem z przebiegiem 33000 po 9 latach.
Co ciekawe 23000 miał roku temu, czyli w 8 lat tylko 23kkmm ( pierwszy właściciel robił przeglądy roczne a nie przebiegowe, 4 lata miał sprzęta)
(dane są przeglądów rocznych a sprzęt z polskiego salonu)
Ja w 3 miesiące rypnałem 3500km.
Sprzęt z polski z udowodnionym licznikiem.

Przy zakupie zwrócić uwagę na umówienie się w dobrym ASO i tam za 350zł wytrzepią maszynę dokumentnie.
Wydajesz pewnie koło 10.000zł więc nie ma co oszczędzać.

U mnie wyglądało to tak, że część ogłoszeń od razu odpadała po akcji, to umówimy sie w ASO a jak stan będzie inny to Pan bulisz 350zł za przegląd...
Trafiłem gościa co miał mojego bzyka.
Od ręki się zgodził kiedy chcę.

ASO Karlik pomimo, że Bandit a goście są Honda.
350zł przegląd
200zł rama
200zł kompresja + kamera w cylindry.

Procedura
robią przegląd jak w/g nich all ok = koniec
jak mają obiekcję co do silnika = kompresja
jak mają obiekcję co do ramy = geometria

Zrobili przegląd zadzwonili, że igła i szkoda kasę na ramę z kompresją.
Zapłaciłem 350zł i byłem pewien co kupuję.

I tak warto kupować i auta i motocykle.
;)

ja Ci odpowiem - ale uzupełnij przywitanie

O masz Gliwice :)
a ja 3/4 rodziny na sikorniku miałem :)

350zł przegląd 

200zł rama

200zł kompresja + kamera w cylindry.

;)

Do autora tematu - znajdz dobrego mechanika w swojej okolicy dasz mu stowe-dwie i zrobi ogledziny sto razy lepiej niz aso

Ps. A kamera w cylindry zeby sprawdzic czy potworow nie ma czy po co?

Ja swojego 2012 kupiłem z przebiegiem 8000 km. Gość, od którego go kupiłem sprowadził go z Francji z przebiegiem 4000. Wychodzi na to, że przez rok on nim zrobił jakieś 4000, gdzie ja po kupnie od lipca do teraz mam już około 13000 km przebiegu, czyli 5000 w 3 miesiące. Gdzie w jeden weekend zrobiłem 1300 km, hehe. Ale przebieg wydaje się być prawdziwy w stosunku do stanu faktycznego.

Edytowane przez seebst

Do autora tematu - znajdz dobrego mechanika w swojej okolicy dasz mu stowe-dwie i zrobi ogledziny sto razy lepiej niz aso

Ps. A kamera w cylindry zeby sprawdzic czy potworow nie ma czy po co?

Też się zastanawiam, bo jak nie kopci z komina  to chyba nie ma po co straszyć potworków. 

U mnie wyglądało to tak, że część ogłoszeń od razu odpadała po akcji, to umówimy sie w ASO a jak stan będzie inny to Pan bulisz 350zł za przegląd...

Kupno nawet nowego nie gwarantuje braku problemów technicznych, rozumiem ,że jak będziesz sprzedawał to zaproponujesz to samo potencjalnemu kupującemu? 

Mój ma 100 tyś przebiegu i będę nim jeździł dalej.

wróżenie z fusów... prześlij zdjęcia :)  bo może być igła....

.........................ale jak debil jeździł to już może i być 4 silnik w ramie :D

Moja 600 się przy 116 tys skończyła, korba się obróciła.

Ty masz olejaka

Miałem ostatnio na serwisie b12.5 k8 i 160 tys na blacie i po 12.5 ciśnienie na garze także padaczki też dają rade ;) Jak kto dba tak ma

Kupno nawet nowego nie gwarantuje braku problemów technicznych, rozumiem ,że jak będziesz sprzedawał to zaproponujesz to samo potencjalnemu kupującemu? 

Bez problemu.

Wychodzi na przeglądzie przebieg, wypadkowość, stan techniczny.

A jest to świetna metoda na handlarzy oszustów z wszelkimi igłami co nimi dziadki do kościołów się kulały.

Po takiej propozycji od razu okazywało się, że własnie sprzedany/ nie mam prawka a jestem z Piły itd...

;) Jak kto dba tak ma

Ot to to to.

czyli  przebieg 25k w 8 letnim  moto  z Francji  miedzybajki włożyć?  Jest jeden taki do kupienia Bandit 1250

Niech mechanik motocyklowy spojrzy to bedzie wiadomo czy ma taki przebieg czy nie a zeby byc w 100% pewnym trzeba spojrzec w zawory

Skoro w moim przypadku przy prawie cztero letnim sprzęcie przebieg 4K wydawał się być prawdziwy i też od żabojadów, to wszystko możliwe ;-)

To może być ewenement a bardziej prawdopodobne że w pierwszym sezonie zaliczył dzwona i resztę czasu spędził na aukcjach. Nie wierzę w to że tam gdzie sezon trwa 10 miesięcy w roku moto zrobiło tylko tyle co mowisz