Skocz do zawartości

Matt - S. Bandit Gsf 650 Bandit Z 2005R. - Łódzkie

matjumaks
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Czy moglibyście się wypowiedzieć na temat oferty i samego handlarza?

http://otomoto.pl/oferta/suzuki-gsf-bandit-650-n-swiezy-import-super-stan-ID6yE96B.html#4f08b5a723

Czy jest ktoś z okolicy kto mógłby (za pieniądze oczywiście) Podjechać i pomóc mi przy zakupie. To mój pierwszy motocykl więc... 

Jeśli są jakieś pytania to chętnie zadzwonię do sprzedającego i dowiem się więcej. W rozmowie powiedział że przednia opona jeszcze na jeden sezon ,akumulator nowy. Do rejestracji w Pl pierwszy raz i ubezpieczenia.

Pozdro i dzięki

Kolego na tym forum panują pewne zasady.
Najpierw zapraszam do przywitalni i koniecznie przeczytaj regulamin: https://polishbanditcrew.pl/topic/6899-zanim-si%C4%99-przywitasz-i-rozpoczniesz-pisanie-nowego-tematu-na-forum/

Kolego na tym forum panują pewne zasady.

Najpierw zapraszam do przywitalni i koniecznie przeczytaj regulamin: https://polishbanditcrew.pl/topic/6899-zanim-si%C4%99-przywitasz-i-rozpoczniesz-pisanie-nowego-tematu-na-forum/

Błąd naprawiony. Sorry

Motocykl wygląda na bardzo ładnie przygotowany do sprzedaży  :tuptup:

Można się doczepić do lewego dekla który nie jest oryginalny, braku nakładki nad zegarami, nieoryginalnymi kierunkowskazami nie wspominając o braku naklejek na zadupku. Bardzo ładnie zrobiony tylko po co ktoś malował cały motocykl który jest z 2005 rocznika ( było bum i tyle ;)

Dalej idąc ma piękne tarcze hamulcowe takie cienkie a smarowanie zestawu napędowego aby ukryc rdzę bezcenne  :takaemotka:

• Upvote 1

No to nie wesoło. A mówił że super do jazdy.

wierzysz handlarzowi? Jego zawód jest tak Cię urobić żebyś wiedział że kupujesz najlepsze moto pod słońcem. 

zobacz tutaj: https://polishbanditcrew.pl/topic/28973-gsf-bandit-650-olejak-2005/

• Upvote 1

Chyba nie każdy handlarz to oszust. A niższe ceny mogą wynikać z działalności hurtowej.

Gdyby tylko był czarny.

Chyba nie każdy handlarz to oszust. A niższe ceny mogą wynikać z działalności hurtowej.

Gdyby tylko był czarny.

Dobre moto ma cenę .Znalezienie rodzynka, to na pewno nie u handlarza, tylko od osoby prywatnej. Niestety widząc, że nie masz podstawowej wiedzy, ciężko będzie Tobie znaleźć dobry egzemplarz. 

Skorzystaj z pomocy jakiegoś mechanika jak już coś znajdziesz. Każdy motocykla,a nawet rok modelowy ma swoje kruczki. Jak ich nie znasz możesz trafić na ulepa.

Wpadła mi jeszcze w oko taka yamaha :

https://www.olx.pl/oferta/yamaha-fazer-600-z-2002-roku-od-motocyklisty-zadbana-CID5-IDi6I4T.html#f79e507bf0 

Co myślicie? Wiele osób wypowiada się o wiele pozytywniej o Yamahie niż Bandycie.

Bandit to pancernik w porównaniu z tą Yamahą, właśnie w nich najsłabszym punktem była skrzynia biegów a konkretnie 2 bieg.Sprzęt fajny tyle że miłośnicy stawiania na gumę często załatwiali 2 bieg,jeżeli wyskakuje to taki właśnie egzemplarz świadczy o traktowaniu.

Sam nie będę reklamował mojego moto bo nie wypada .... :) Sprzedaje gdyż czas na dużego Bandziora 

Przez pancernik masz na myśli że cięższy od Y. czy to że silnik wytrzyma więcej km?

Edytowane przez matjumaks

Gdyby tylko był czarny.

90% to oszuści były nawet przypadki wystawiania bandita 1200 z przodem od 600 także jeśli za bardzo się nie znasz a to wynika z twoich wypowiedzi to albo jedź z kimś kto się zna lub takiego kogoś Znajdź na miejscu lub kupuj z forum tutaj raczej nikt nie chce sobie problemów robić i powie prawdę doty zaca moto. Acha i nie licz na okazje bo takich nie mam albo kupisz dając więcej i masz pewne moto albo kupisz taniej i na starcie wrzucisz 3k w serwis także przekalkuluj co się bardziej oplaca Edytowane przez benywariat

Nie myślicie że JEŚLI ta yamaha z 2002 jest w dobrym stanie to za 5tys jest lepszym wyborem niż np s.gsf z 2005 za 8tys? Mam na myśli kwestie użytkowe(praktyczne) nie zaś estetyczne(wiadomo gusty). Bandit ma opinie nie do zajechania(jak wyżej) , czy to znaczy że w yamahe będę musiał wkładać kasę dwa razy częściej niż w bandyte i strach taką pojechać np do Hiszpani?  P.S jasne że pojadę ze specjalistą. Pytanie dla mnie najważniejsze brzmi: Co mi da bandyta za te 3,4tys więcej czego nie da mi ta yamaha(zakładając oczywiście że oba motocykle są w b.dobrym stanie). Pozdro

Co do pancernosci bandytów to z tym też bywa różnie. W moim b6 silnik padł, w kolegi b6 silnik padł. Całe szczęście u mnie padło co innego więc wrak swojego silnika jeszcze mu odsprzedalem.

Jak się nie znasz na motorach to niestety. Musisz jechać z dobrym mechanikiem. Dobrego mechanika też ciężko znaleźć. Ja znam tylko jednego i koleś grzebie przy motorach typowo hobbystycznie. Ci z serwisu to dokładnie ten sam sort co handlarze. Wiem co mówię bo przerabialem już urwane śruby od hamulców, wyładowane akumulatory, ekstra naprawy i dzikie regulacje o które nie prosiłem.

Ale ogólnie to powodzenia :)

A i nie myśl sobie ze nowe jest lepsze bo i tu potrafią dziać się cuda :)

Co sądziecie o nim ? Miał lekką przygodę i ten wydech :) Fajnie wygląda ale...

Witam, wysyłam wszystkie mankamenty. Jak widać małą przygodę na prawym boku. Rysy tak jak na zdjęciach. Farba na rantach odpadła przy wymianie opon.

https://photos.google.com/share/AF1QipNwMG5asRoy3UvOCsQnPrdH5f75sl6RfMtsEBah6SM_gC5JpcTlMLx4frNSEgyPQQ?key=WlpiR09kNG1FV01sS0tiNmtBMUQ0WHdTX085dnNn

https://www.olx.pl/oferta/suzuki-bandit-gsf-650-naked-CID5-IDiloil.html

Właściciel mówi że jeździ bez problemów(na zimno kiepsko pali), wywrócił się na rondzie gdy ktoś zajechał mu drogę.

Edytowane przez matjumaks

Xj z tego co wiem ma zawory na płytkach więc już z góry regulacja jest droższa niż w bandicie oczywiście olejaku. Co tyczy się tego dziorka to opony to napewno nie pilot road 2 , no i czemu nie ma zdjęć z drugiej strony z bazuki dostał czy co że nie chce się pochwalić?

Edytowane przez benywariat

Jedz z kims i obadaj. Jezeli to jedyna jego przygoda (brak nakladki nad zegarami to teraz zgubil rozumiem) naklejka s tez dziwna

Btw. Nie spodziewaj sie na forum bandita ze yama bedzie lepsza;) ale jezdz i ja zobacz to sobie sam odpowiesz. Olejaki moze i sa pancerne ale wymagaja dbania i serwisu (gazniki)

Taki serwis to przyjemność wszystko łatwo dostępne a i z tym serwisem to też bez przesady Maks 3 razy w roku po 3 h to dużo? No chyba że latasz powyżej 12k na rok

Edytowane przez benywariat

Co do pancernosci bandytów to z tym też bywa różnie. W moim b6 silnik padł, w kolegi b6 silnik padł. Całe szczęście u mnie padło co innego więc wrak swojego silnika jeszcze mu odsprzedalem.

Jak się nie znasz na motorach to niestety. Musisz jechać z dobrym mechanikiem. Dobrego mechanika też ciężko znaleźć. Ja znam tylko jednego i koleś grzebie przy motorach typowo hobbystycznie. Ci z serwisu to dokładnie ten sam sort co handlarze. Wiem co mówię bo przerabialem już urwane śruby od hamulców, wyładowane akumulatory, ekstra naprawy i dzikie regulacje o które nie prosiłem.

Ale ogólnie to powodzenia :)

A i nie myśl sobie ze nowe jest lepsze bo i tu potrafią dziać się cuda :)

Tak to jest jak się bierze ziutka co faktury nawet nie wystawi.

Od dobrego motocyklowego ASO dostajesz i fakturę i kwity na to co jest nie tak co jest tak.

Nie daj boże zrobią bubę a ona wyjdzie chwilę po zakupie.

Moto jest gratis.

Jeno trzeba nie być dupą wołową, znać swoje prawa i mieć w razie czego pińcet na prawnika.

Moto i tak się oddala. Dzisiaj uje*ałem trzeci raz plac. Szału dostanę. 1000 razy na ćw wychodzi a ten raz na egzaminie spina i w dupę. Chcę ktoś kupić skórę i rękawiczki ? :( Fajnie było pomarzyć...

Na czym uwaliłeś ? Nie możesz się poddawać jazda moto wymaga więcej niż zdanie egzaminu . 

Na slalomie wolnym. Przejeździłem na motorkach poniżej 125cc wiele km z jedną tylko glebą :) na lodzie. Od chyba 12 roku życia na czymś śmigałem. Egzamin jest po prostu jakimś żartem sprawdzającym ilość H zrobionych na placu.