Skocz do zawartości

Czujnik Sprzęgła

Bytian
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

No odpowiedź jest taka, że trza kupić klamki dedykowane do moto bo inaczej to se możesz co najwyżej na pych odpalać :( 

Czyli rozumiem, że bez lutowania się nie obejdzie ? 
A spytam jeszcze raz z ciekawości : 

Czy ktoś ma akcesoryjne klamki i działa mu normalnie czujnik sprzęgła ? :) Jeżeli tak prosiłbym o foto jak można gniazda wejścia czujnika sprzęgła :(

Napisalem Ci wcześniej poprostu zalej distalem to co brakuje ładnie wyszlifuj iglakiem i ok powinno być tak będę robił u siebie dam znać czy poskutkowało ale 99% będzie ok

No jestem ciekaw :P na początek zrobię prowizorkę upcham tam jakiegoś papieru delikatnie, żeby lukę wypełnić jak zatrybi to się naprodukuje i się zrobi na stałe :D

• 3 weeks later...

Dobra w końcu trochę czasu znalazłem i jakby się ktoś przypadkiem zastanawiał nad kupnem klamek to to rozważcie, jeżeli oczywiście chcecie mieć wszystko tak jak w oryginale ( w sensie zapłon ).

Wyfrezowany otwór na czujnik sprzęgła w oryginalnej klamce różni się wymiarami od tego w akcesoryjnych klamkach ( przynajmniej w moich - od zaprzyjaźnionych chińczyków ) i wygląda to tak, że każdy wymiar jest różny o 1mm :(

Nie wiem czy jest sens grzebać bo na ten moment widzę 4 opcję :P
- wrócić do starych klamek
- kable polutować na krótko
- spróbować jakimś cudem okroić wymiary do seryjnej klamki
- kupić klamki na polskim rynku dedykowane do tego modelu i tego rocznika

Jak ktoś ma jakieś propozycję to zapraszam bo ja chyba nie widzę szansy :D ogólnie chodzi o to, że miejsce czerwone trzeba przerobić tak, żeby wyglądało jak miejsce zielone  :oczy: 

qqofu0.jpg

Jak ktoś ma jakieś propozycję to zapraszam bo ja chyba nie widzę szansy :D ogólnie chodzi o to, że miejsce czerwone trzeba przerobić tak, żeby wyglądało jak miejsce zielone  :oczy:

:D Najpierw nasmarować, naoliwić czy jak tam chcesz zieloną dziurę. Nalać gipsu, modeliny... no nie wiem czegoś nie bardzo twardego po wyschnięciu. Póki gips świeży zatopić w nim ze dwa wkręty łebkami do dołu co by można było wyjąć gips po zaschnięciu. Wyjąć powstałe cuś i wsadzić na środek czerwonej dziury. Zalać naokoło poksipolem wcisnąć poxiliny, distalu albo np. żywicy epoksydowej. Wydłubać środek. Sprawdzić czy wszystko pasuje:D

Ale se umyśliłem co?  :zeby:

Edytowane przez YamTo

Dokładnie tak tylko że ja chcę zalać poxipolem i potem dremelem wyfrezowac i musi chodzić ale na razie nie mam czasu kiedy to zrobic

Dokładnie tak tylko że ja chcę zalać poxipolem i potem dremelem wyfrezowac i musi chodzić ale na razie nie mam czasu kiedy to zrobic

:D ale to trzeba mieć drymel a ja tak wiesz całkiem "gołymi ręcami":D I powinno być w miarę dokładnie. Jak zaschnie, wydłubać wypłukać wodą i też musi działać. Jedynie nie wiem jak jest z głębokością bo po fotkach nie do końca widać ale to w ostateczności można trzpień czujnika lekko skrócić (jak sie nie ma drymela oczywiście :zeby: )

miniszlifierka to super sprzęt - warto ją mieć

ja po roku używania nołnejma kupiłem dremela i do niego kupiłem uchwyt zaciskowy jak w wiertarkach

no i nawet kotu szlifuję nią pazury :)

miniszlifierka to super sprzęt - warto ją mieć

ja po roku używania nołnejma kupiłem dremela i do niego kupiłem uchwyt zaciskowy jak w wiertarkach

no i nawet kotu szlifuję nią pazury :)

Ja tam jak potrzebuję to pożyczam na weekend od znajomego stomatologa :zeby:

A tak serio to bardzo przydatne urządzenie.

:D Najpierw nasmarować, naoliwić czy jak tam chcesz zieloną dziurę. Nalać gipsu, modeliny... no nie wiem czegoś nie bardzo twardego po wyschnięciu. Póki gips świeży zatopić w nim ze dwa wkręty łebkami do dołu co by można było wyjąć gips po zaschnięciu. Wyjąć powstałe cuś i wsadzić na środek czerwonej dziury. Zalać naokoło poksipolem wcisnąć poxiliny, distalu albo np. żywicy epoksydowej. Wydłubać środek. Sprawdzić czy wszystko pasuje:D

Ale se umyśliłem co?  :zeby:

Całkiem kreatywne :D aczkolwiek chyba mała szansa na powodzenie :P

Całkiem kreatywne :D aczkolwiek chyba mała szansa na powodzenie :P

Oj tam:D