Skocz do zawartości

Byłem, Oglądałem Suzuki Bandit Gsf 600N 02R.

Artur88
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, szukam swojego pierwszego poważnego motocykla i tak jak mi się coś spodoba i jest niedaleko to pojadę zobaczyć.

Jakiś czas temu na olx pojawił się Bandit 600N, z rozmowy telefonicznej dowiedziałem się z motocykl wywrócił się w prawo na rondzie. Ogólnie wsiadać i jeździć:)

Oto bandit: https://www.olx.pl/oferta/suzuki-bandit-600-CID5-IDi1tjw.html#263578cc4d

Na miejscu okazało się:

Motocykl nie pierwszy raz się wywrócił. Reflektor i jego chromowana ramka przeszlifowana, chromowana osłona zegarów przeszlifowana, lusterka tak samo. Lewy dekiel silnika przeszlifowany. Lewa osłona gaźników pęknięta. Jakieś 2 małe wgniotki na baku + drobne ryski. Przedni błotnik dodatkowo trzyma się na dwustronnej taśmie klejącej  (nie zagłębiałem się dlaczego tak jest). Prawa strona silnika trochę dostałą. Pokrywa zaworów z prawej strony przeszlifowana, poniżej pokrywy brakuje trochę materiału na żeberkach, śruba która się tam znajduje jest mocno zmasakrowana (nie wiem czy da się włożyć w nią imbusa aby kiedyś to odkręcić). Pomiędzy żeberkami jest jeszcze asfalt z wywrotki. Prawy dekiel silnika też dostał. Po zdjęciu kanapy brakuje kawałka plastiku przez który zadupek jest przykręcony do ramy. Reszta jak na zdjęciu.

Motocykl odpalił na zimnym silniku bardzo ładnie, wycieków z silnika i zawieszenia nie widziałem. Opony 2011/2012rok. Spoglądałem tu i tam na ramę i nie widziałem śladów spawania, malowania czy zmarszczenia lakieru. Na tarczach hamulcowych da się jeszcze pojeździć.

Po tym co mówił sprzedawca a co zobaczyłem na żywo odpuściłem sobie jazdę próbną i chęć zakupu.

Moją wypowiedzią nie mam zamiaru kogoś urazić czy zniechęcić kogoś do zakupu. Chodzi mi o czyj czas i pieniądze na podróż bo są rozbieżności w tym co mówi i pisze sprzedawca a tym co jest na żywo.

ps. wiem że motocykl nie jest nowy i kosztuje 5500zł ale niech sprzedający powie jaki jest jego faktyczny stan, a niech nie ściemnia że jest malina.

• Upvote 2

No to współczuję, bo widzę, że motong stoi gdzieś pod Krakowem - trochę się najeździłeś...

Spróbuj na forum , jak się nie spieszy to po pierwszym półroczu szkolnym będę wiedział czy mój zostaje czy idzie pod mlotek

Ja nie rozumiem takich ludzi...

Co oni myślą? Że ktoś powie dobra oszukałeś mnie ale już przyjechałem to biorę?

przykre że trzeba jeździć niepotrzebnie.

najbardziej dla mnie było wkurzające jak szukałem autka celując powyżej ceny rynkowej danego modelu - a i tak potem okazywało się że dupa.

ale w końcu kupiłem od handlarza i jestem zadowolony (chociaż 3 tysiące wyżej niż "wartość rynkowa tego modelu i rocznika")

szkoda że nie miałeś kogoś kto by podjechał i zerknął - bo to zawsze inne spojrzenie (niezaangażowanego) - no ale nie zawsze się udaje

powodzenia w dalszym szukaniu

Ja ogólnie nie śpiesze się z zakupem zwłaszcza teraz na zimę. Ale już mam dosyć tej patologii. Gość kupi moto. Nie szanuje sprzętu a na koniec chce sprzedać gadając że moto jest w super stanie. Samochodów tyczy się to samo.

Do Krakowa mam 100km. Licząc paliwo i bramki na A4 to jestem w plecy 0.7 Jacka Danielsa heheheh Przynajmniej wątroba z tego skorzystała ;-)

Dalej na luzie szukam dalej.

Artur, a nie chcesz Bandita 1200. Jest na miejscu w Rudzie Śląskiej.

no i jeszcze ten przebieg 40k :D spróbuj znaleźć moje pierwsze posty z forum to dowiesz się co to prawdziwa wyprawa po moto - grubo ponad 400 km z przyczepką po moto żeby obadać trupa powypadkowego  z wyciekiem oleju spod silnika :-)

nawet nie wiesz ile razy słysze od ludzi

" dawaj go weźmiemy bo szkoda już czasu i pieniedzy na dalsze poszukiwania ( mowa o motocyklach nadajacych sie do jazdy jednak wymagajacych sporego wkładu )

jak ktoś zrobił 50 km to ch... ale niektóre wyjazdy są po 1500 km...

Zajrzyj do działu Giełda. 100 km dalej stoi mój Bandit :)

Błędy w pisowni sponsoruje Tapatalk.

Czasami oczy kupują same :) zwłaszcza gdy kupujesz pierwszy motocykl :) jestes tak podekscytowany zapominasz o wielu sprawach :) Ten koleś właśnie czeka na taka osobę 

I tak kupi od handlarza ...

Rzadko ktos nowy kupuje z forum i ja z kolei nie rozumiem takich ludzi

Ale wtedy jest o co zagadac;)

Bo zazwyczaj na forum ceny są nieco wyższe niż na portalach.

Błędy w pisowni sponsoruje Tapatalk.

I tak kupi od handlarza ...

Rzadko ktos nowy kupuje z forum i ja z kolei nie rozumiem takich ludzi

Ale wtedy jest o co zagadac;)

Ale czego tu nie rozumieć? Dla niego ktoś kto sprzedaje moto na forum jest tak samo obcy jak handlarz czy inny człowiek z ogłoszenia. Wcale się nie dziwię, że jak ktoś ma do wyboru w takim samym stopniu niewiadome moto to wybierze tańsze.

Teoretycznie masz rację, aczkolwiek motocykle z forum są od użytkowników i raczej są bardziej zadbane (oczywiście zdarzają się i wyjątki) rzadko się zdarza że ktoś włazi tylko żeby pohandlować

a często moto przechodzi z rąk do rąk lub można sprawdzić jakąś historię.

Ja tam wolę dorzucić jak coś jest tego warte, ale może  jestem jakiś inny :D

Motocykl z forum ma jakąś tam historie, zawsze można przesledzic historie wpisow, na alledrogo takiej opcji nie ma :)

Dla jednego moto jest czyste po deszczu i mozna jezdzic, drugi bedzie parownica zakamarki czyscil :bag::D

A ta przednia guma nie jest założona na odwrót?

Następnym razem zamiast jechać, napisz na forum, może ktoś z okolicy podjedzie i obejrzy, szkoda czasu na jazdę w ciemno.

I pierwsze co to pytaj o większą ilość lepszych zdjęć, z każdej strony, jak komuś zależy na sprzedaży to zrobi foto i wyślę a tu na forum po zdjęciach nasi forumowi detektywi wszystko wynajdą :) naprawdę wszystko :D

Edytowane przez lelon

(...) tu na forum po zdjęciach nasi forumowi detektywi wszystko wynajdą :) naprawdę wszystko :D

lelonowi po zdjęciach moto stwierdzili że: ma chorą prostatę, adidasy mu się z lewej strony prują, żona go bije a wątroba... - oj nie ma lekko

lelonowi po zdjęciach moto stwierdzili że: ma chorą prostatę, adidasy mu się z lewej strony prują, żona go bije a wątroba... - oj nie ma lekko

miałem na myśli zdjęcia motocykla a nie nasze fotki ze zlotów czy spotkań :P

miałem na myśli zdjęcia motocykla a nie nasze fotki ze zlotów czy spotkań :P

a o jakich zdjęciach mówię - motorkowych

edit - my jak ten doktor:

Przychodzi facet do lekarza i mówi:

-Panie doktorze, strasznie bolą mnie łokcie

-Dobrze, prosze przyniesc mocz do analizy

Facet, mysląc że lekarz robi sobie z niego jaja postanowił sie zemścić. Naszczał do słoika sam, kazał naszczać żonie i córce, a na dodatek dolał oleju silnikowego i zaniósł to do labolatorium. Następnego dnia zgłosił sie do lekarza a lekarz do niego:

- Pana córka jest w ciąży, pana żona puszcza się z sąsiadem, pana olej silnikowy jest do dupy, a pan niech przestanie walic konia w wannie to pana łokcie nie będą bolały!

Edytowane przez syku