Skocz do zawartości

Kupię Bandita 1200

Gość Sjepka
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki ten świat mały  :zeby: A gdzie wydechy? 

cały czas na swoim miejscu :)

• Odpowiedzi 60
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Cirus

4

• vieto

6

• PiotrekBe

5

Top Posters In This Topic

Posted Images

fotki jakies znajdę, a co do drugiego pytania... to skąd mam wiedzić :P

fotki jakies znajdę, a co do drugiego pytania... to skąd mam wiedzić :P

To ja się piszę,bo bestyja zacna  :zeby: Na priv wysyłam @  Co do drugiej odpowiedzi... Nie korciło zajrzeć?  :zeby:

To ja się piszę,bo bestyja zacna  :zeby: Na priv wysyłam @  Co do drugiej odpowiedzi... Nie korciło zajrzeć?  :zeby:

nauczyli mnie, że jak bangla to nie ruszać :D

zawsze zapierdalał :D

robiłem co kazali i tyle :)

• 1 month later...

Mialem wrzucic link i chyba zapomnialem takze jak szukaszz to stoi cos takiego ;)https://www.olx.pl/oferta/suzuki-bandit-1200-naked-2002r-mocno-doinwestowany-CID5-IDj6v3j.html

Dużo oleju wypija przy ostrzejszej jeździe ?    Po zdjęciach tak dziwnie pada światło, jakby 4 cylidner nie współgrał z resztą. Orientujesz się może czy sprzedawca ma kufry do niego ?  Wygląda  zadbanie jak żaden na alledrogo

Jak pierwsza generacja to tylko golas  :zeby: .Szkoda że fotki WIETO wygasły bo naprawdę świetnie wyglądał.

Jak jeszcze na OLX wisiał to każdemu pokazywałem i mówiłem że to wzór bandita . :zeby: .

tak, możliwe.

jeszcze miesiąc temu byłem gotów sprzedać swojego, ale jednak mi przeszło :D Będzie miał dożywocie u mnie, i na starość jakieś turbo :P

https://www.olx.pl/oferta/suzuki-bandit-1200s-CID5-IDgtgfB.html#a8e8864aa1

To możliwe ,że lakier może się aż tak przetrzeć od gaci (o ile oryginalny)?  :zdziwiony:

tak jak Krynio - potwierdzam. Wystarczy spojrzeć na Enduro / cross gdzie ramy są bardzo często mocno wytarte. Tam inne warunki ale tu jak ktoś dużo jeżdził, trzymał mocno nogi przy moto albo miał może tak długie nogi i jakieś szorstkie spodnie to mogło się tak stać. 

Jasne,ale równie dobrze może to świadczyć o dużym przebiegu,dużo większym niż deklaruje sprzedający jak i sam licznik.

Druga sprawa,że robiona była uszczelka pod głowicą. Zdarza się to w banditach samo z siebie? Czy świadczy raczej o niedbalstwie?

Po rozmowie z właścicielem,okazało się ,że sprawa dotyczyła uszczelki pod pokrywą zaworów. Właściciel raczej nie zna się na mechanice i stąd ten błąd.Za moją radą dokonał poprawki w ogłoszeniu. Tak czy siak wybieram się go obejrzeć.

Szukasz dalej bandziora ? Ja mam s 1 gen jakby co, tylko ciągle nie jestem pewien czy go sprzedawac :-D odezwij się na priv jakby co.

Swojego tez moglbym sprzedac Gsf 1200s II gen 2004r,grzane manetki,wydech leovince,gmole,kufer centralny.

Edytowane przez modjo

@Sjepka, byłeś oglądać tego Bandita z Rybnika? Daj znać jak to wygląda. Moim zdaniem 7 tyś to trochę dużo jak za taki egzemplarz. A dużego przebiegu się nie musisz bać. Te silniki spokojnie robią 150 tyś km a nawet więcej. Wszystko zależy jak się dba. A przytarcia na ramie to w 1 generacji przy tym kolorze norma. U mnie też tak było i to już przy przebiegu ok 50 tyś. Zakleiłem te przytarcia czerwoną filią. Zobacz u mnie w galerii jak to wygląda.

@Sjepka, byłeś oglądać tego Bandita z Rybnika? Daj znać jak to wygląda. Moim zdaniem 7 tyś to trochę dużo jak za taki egzemplarz. A dużego przebiegu się nie musisz bać. Te silniki spokojnie robią 150 tyś km a nawet więcej. Wszystko zależy jak się dba. A przytarcia na ramie to w 1 generacji przy tym kolorze norma. U mnie też tak było i to już przy przebiegu ok 50 tyś. Zakleiłem te przytarcia czerwoną filią. Zobacz u mnie w galerii jak to wygląda.

Piotrek więc tak. Byłem oglądać wczoraj. Bardzo ładna sztuka,trochę brudny i zapuszczony,ale od strony mechanicznej w bardzo dobrym stanie. Obejrzałem już kilka Dziorów i ten odznaczał się przede wszystkim najlepszą kulturą  pracy silnika. Cykał tak jak powinien to robić olejak. Co prawda nie zaglądałem do napinacza rozrządu, ale naprawdę silnik pracował super,więc faktycznie mógł mieć wymieniony łańcuszek.  Silnik suchutki,opony w eleganckim stanie z końcówki 2012.Napęd też ledwo co zużyty. Jedynie klocki z tyłu marne i pasowałoby zmienić. Sprzęt ma książkę serwisową z Reichu z regularnymi wpisami.Na motocyklu wspomniane przetarcia,jakieś ryski ale ogólnie lakier ok. Z moich oględzin wynika,że moto nie miało szlifa,jedynie jakieś parkingowe przygody. Później wrzucę jakieś foto.  :zeby:

PS. Nie udało mi się odbyć jazdy próbnej ze względu na niesprzyjającą aurę, jak zrobi się lepiej to wezmę braciszka ( Bandita 600 miał 3 lata,zna go od podszewki i chyba nawet był/jest na PBC) i pojeździmy. Obawiam się tylko ,że się sprzeda do tego czasu. :slash:

PS 2. Oglądałem też Bandziora z Bestwinki,ale umęczona to sztuka po jakiejś ciekawej przygodzie z tyłem motocykla. Ogólnie nie dla mnie.

PS 3. Musze jeszcze moto Vieto obejrzeć  :zeby:

Edytowane przez Sjepka

Potwierdzam, mój ciągle szuka nowego właściciela :)

Ładny ten wiśniowy. Kolor taki jak mój - moim zdaniem najładniejszy kolor Bandita. Ale ja wolę golasa. W S-ce I gen. nie podoba mi się ten reflektor - nie pasuje po prostu.
Ja też się zastanawiam czy nie sprzedam swojego na wiosnę.

Zgadzam się. Chyba jedynie tylko czarny może się równać z tym kolorem.sprawa gustu,bo wg mnie to najładniejsza eska wśród bandytów, nawiązuje do klasycznych motocykli.

Jaro trochę nie mój budżet...ale maszyna zacna.

Edytowane przez Sjepka

Zgadzam się. Chyba jedynie tylko czarny może się równać z tym kolorem.sprawa gustu,bo wg mnie to najładniejsza eska wśród bandytów, nawiązuje do klasycznych motocykli.

Jaro trochę nie mój budżet...ale maszyna zacna.

Nie ma to jak czarny bandzior:) chociaż kolor tak naprawde nie ma wielkiego znaczenia, osobiście uważam że najważniejsza jest praca silnika oraz dobre, zadbane zawieszenie. Pierwsze wrażenie robi wygląd motocykla, i tym sugerujemy się czy zakupić dany motocykl czy też nie. Mój 1-szy bandit nie miał wyglądu super estetycznego, ale za to prowadził się bardzo przyjemnie i dobrze, z czego mogłem czerpać w 100% przyjemność z jazdy. Szkoda, że jest taki okres, że nie można przetestować moto na ulicy, ale jeśli widzisz że silnik gra i buczy oraz że nie było bardzo szponcone  moto to śmiało można go kupić.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.