Skocz do zawartości

Proszę O Pomoc Przy Ocenie Bandita 1250

Gość billu81
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam ogromną prośbę o pomoc przy ocenie Bandita, foto:

http://www.fotosik.pl/u/dzikmaciej/album/2362042

i tutaj foto główka ramy, VIN, pod bakiem:

http://www.fotosik.pl/u/dzikmaciej/album/2387100

Moto z przebiegiem 34 tyś, w dowodzie jest z 2013 roku, ale przy odkodowaniu w jednym z płatnych serwisów VIN wychodzi mi 2011 rok.

Na pewno nie są oryginalne tylne kierunki, co do przednich też nie mam pewności? Też mnie zastanawiają osłony chłodnicy i boczki - ich struktura, w internecie są gładkie w tych modelach, ale może się mylę.
Moto miało wymienioną przednią lampę i jej osłonę - ponoć zakupione w ASO.

Dotychczas jeździłem 650 z 2006 r. i nie miałem za bardzo do czynienia z modelem po 2010 roku, stąd moja ogromna prośba do Was o pomoc przy ocenie powyższego bandziora.
Bardzo mi zależy na zakupie tego konkretnego modelu, ale nie chciałbym źle wydać moich ciężko zarobionych pieniędzy.

Proszę o jakiekolwiek uwagi, cokolwiek.

Pozdrawiam.

sprawdziłbym dokładnie tą chłodnicę... na zdjęciach jakby jakaś krzywa się wydaje? Nie podoba mi się też izolacja przy główce ramy, nie wiem czy tak było w oryginale. 

Jaki powód wymiany lampy? Skąd tak Ci zależy na zakupie pewnego modelu? To jakiś sprawdzony motocykl od kogoś znajomego, cena atrakcyjna czy co powoduje, że akurat ten konkretny i żaden inny?

Weż zimny prysznic,jest po sezonie ,do tego moto nie stoi kolejka,(pewnie wbrew opinii właściciela ) !!!

Zdjęcia są takiej jakości,że niewiele wnoszą.Nie odradzam ,ani nie potwierdzam,apeluję jedynie  o zdrowy rozsądek !!!!

Uszkodzony/wytarty przycisk od zmiany świateł, moto zapewne po przygodzie.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Ewidentnie krzywa chłodnica. Od przedniego koła. To by tłumaczyło szwindel z główką ramy i rocznikiem. Ja bym odpuścił.

sprawdziłbym dokładnie tą chłodnicę... na zdjęciach jakby jakaś krzywa się wydaje? Nie podoba mi się też izolacja przy główce ramy, nie wiem czy tak było w oryginale. 

Jaki powód wymiany lampy? Skąd tak Ci zależy na zakupie pewnego modelu? To jakiś sprawdzony motocykl od kogoś znajomego, cena atrakcyjna czy co powoduje, że akurat ten konkretny i żaden inny?

Witam,

Chciałbym zakupić model w nowej budzie 1250 w nakedzie, po prostu podoba mi się, dla mnie ma to "coś" czego inne moto nie mają ;) A  egzemplarz powyższy jest oddalony ode mnie o 350 km, stąd moja prośba o jakieś uwagi, ponieważ już  niestety kilka razy miałem okazję pojechać oglądać "rumpla"  mimo, że ponoć uczciwy sprzedający twierdził inaczej... Nie szukam byle czego, moje moto zawsze były pedantycznie utrzymane i z czystym sumieniem oddawałem je dalej.

A co do powyższego modelu sprzedający twierdzi, że z Szwajcarii przywiózł z taką lampą po paciaku i dlatego wymienił na nową w ASO.

Chłodnica faktycznie nie jest symetryczna, ale i jej plastiki (boczki) mi nie pasują na oryginalne. Zauważyłem też naklejkę S na baku w nie tym miejscu, czyli był malowany - niech ktoś skoryguje jeśli się mylę?

Pozdrawiam

Z rocznikiem w niektórych krajach jest tak że rok pierwszej rejestracji To rok produkcji. Wtedy z vinu wychodzi że moto starsze

Zgadza się , miałem Horneta z Włoch, pomimo , że to był ostatni wypust PC 36 z 2006 roku, kiedy to zakończono produkcję tej serii to w dowodzie data produkcji była wbita jako 2007 (na Włoskich kwitach właściciela było info, że data rejestracji była analogiczna z datą produkcji).

Pozdrawiam

Skad moto? Bo WG to gdzies niedaleko mnie, moze bede mogl pomoc.

Tak, napędu koniec i parę setek już na początek do wydania.A co dalej...

Na zbiorniczku od sprzęgła jakieś ślady maskowania dzwona,pokrywka malowana.

Edytowane przez luk600ss

Skad moto? Bo WG to gdzies niedaleko mnie, moze bede mogl pomoc.

Witam,

Moto z miejscowości Pilawa, ale ja odpuszczam, po foto już widać, że prawdopodobnie po dzwonie, lub przynajmniej coś i to mocno było przy nim kombinowane.

Dziękuję za zaoferowaną pomoc,

Pozdrawiam :)

Mądra decyzja,facet napisał np.ze napęd w bardzo dobrym stanie a widać ze to jego koniec,czyli to jakiś cwaniak

To nie było od razu linka do aukcji wrzucić?

Toć to z mojej wiochy oferta. Ale motka, ani gościa nie znam.

Motocykl w ładnej wersji.

Mnie samemu ciężko byłoby się odwrócić.

Pytanie jak mocno oberwał i na ile to się opłaca.

Zamawiał części w ASO bo to mało dostępny model.

na pewno po 2013 brak go w stałej ofercie.

Edytowane przez Neonkin