Skocz do zawartości

[K] Czujnik Biegu Jałowego Gsf650 Sa 2007Rok (Sak 7 Czy Jakoś Tak)

pwm
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Kupię czujnik używany działający ;) w rozsądnej cenie.

bandzior 650tka SA wodniak 2007 rok

Ja też się zgłaszam jako potrzebujący :-D

Ten sam model i rocznik...

Co, wbijacie luz i kontrolka sie nie swieci?

To nie zart a czesto spotykany problem.

Wielu szuka nowego nie wiedzac, ze mozna naprawic.

Pioter dobre prawi,opisać dlaczego szukacie a mądrzejsi w temacie odpowiedzą. :usmiech:

U mnie kontrolka się wogole nie zapala. Ani ja zimnym ani na gorącym ani na nozce...

Jak jest tu spec od tego typu "nieszczęść" to z chęcią skorzystam bo w serwisie to wiecie sami ile to potrafi kosztować :usmiech:

Jak chcesz to mogę Ci opanować te Twoje nieszczęście tyle ze musisz mi go wysłać, jak coś to pisz pw,przy okazji porobie fotki. Zrobię Ci to za free

No i widzicie!

E, co tu duzo pisac, stawiacie piwo dla kazka i jest git.

Ps.

Taka oferta pomocy, palce lizac ale znaczki na list powrotny pomimo to bym dodal.

U mnie to samo, przerywał aż padł.

O ofercie kazek pamiętam, niestety śnieg nie pada ;) więc nie mam jak wyciągnąć.

Stąd miałem sprytnego pomysła aby kupić sobie używany wasadzić do sprzetu a ten mój razem z flaszką wysłać do Kazka.

Po naprawie mogę go na allegro wystawić ktoś się bankowo ucieszy :) bo nowy 350zł kosztuje.

Dzisiaj wymieniałem płyn w chłodnicy, poprosiłem mechanika aby zdemontował czujnik i mam dokładnie takie coś...

ciut to inaczej wygląda niż to co myślałem, że mam O_o  ( bo to chyba jet ten czujnik a nie czegoś tam innego? ;) )

Czy z innych moto pasuje jakiś ?

ihost_1483108393__img_0594.jpg

Edytowane przez pwm

Czy pasuje to nie wiem, ten czujnik w naszych moto to w zasadzie potencjometr krokowy na każdym biegu podaje odpowiednie napięcie do eku ,czyli dobiera odpowiednią mapę do danego biegu. Czy wszystkie suzuki mają taką samą rezystancje tego nie wiem.

Pasuje bez przerabiania, kabel jest zwinięty. Jak masz przeciętny kabel pod siedzeniem to wszystko bedzie działać ok poza niektórymi wyswietlaczami biegów. Miałem  taki czujnik w swoim.

Pasuje bez przerabiania, kabel jest zwinięty. Jak masz przeciętny kabel pod siedzeniem to wszystko bedzie działać ok poza niektórymi wyswietlaczami biegów. Miałem  taki czujnik w swoim.

czyli ten też, bo to to samo? 

:)

http://allegro.pl/czujnik-przekaznik-suzuki-gsx-r-1000-k5-k6-i6646286491.html

Na twoim miejscu jak już wyciągam czujnik luzu to wrzucił bym wyświetlacz biegów . Zaraz po zakupie zrobiłem to u siebie i ci powiem super świetny przydatny dodatek . Ciągle nie wiedziałem na jakim biegu jadę .

Jest tylko jedno zdjęcie ale jeśli to taki sam jak wcześniej to będzie pasować. A co do wyświetlacza to faktycznie dobra sprawa ale taki który zczytuje z czujnika bief a nie że stosunku obrotów i prędkości.

Taki właśnie kupiłem podłączyłem go pod czujnik . Dolutowałem do czujnika i wszystko pięknie wyświetla naprawdę polecam.  Taki mam  http://allegro.pl/wyswietlacz-wskaznik-biegu-biegow-yamaha-suzuki-cz-i6663394251.html?reco_id=8c7c414d-cf77-11e6-bdc8-02a71bbd0cd9&ars_rule_id=201&ars_source=ars&ars_socket_id=9

Napewno kupiłeś właśnie z tej aukcji? Ta wersja jest do olejaka

Tak ten i po wlutowaniu do czujnika wszystko działa jak dobrze pamiętam czujnik w olejaku trzeba było przerobić. W wodniaku wystarczyło doskrobać się do płytki w czujniku i przylutować kabelki i działa

Lepiej dopłacić i kupic nieinwazyjny

A sprawdziłes jakie teraz czujnik podaje napięcie do eku ? Do naszych wodniakow jest wyświetlacz na innej aukcji kosztuje 82 zeta. Różni się dodatkowymi diodami na przewodach.

Nie nie sprawdzałem ale nie odczułem żadnej różnicy w mocy ani niczym innym co by mnie zaniepokoiło .

Sorki jednak wprowadziłem w błąd tak mam ten za 82 zł nie doczytałem aukcji do końca  Mam z tej aukcji wyświetlacz  http://allegro.pl/wyswietlacz-wskaznik-biegu-biegow-suzuki-i6663394258.html

No to ok :) bo ktoś by kupił i mógł się zdziwić ha ha

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.