Skocz do zawartości

[K] Do Gsxr750 Gaźnik Króciec Do Węża (Takie Cóś Do Takiego Czegoś)

Kam
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wala się komuś coś takiego po garażu?

konkretnie to króćce do węży przy gaźniku GSXR750 '91 

ratują mnie dwa, ale chętnie może być więcej

dzięki

thumb_ihost_1483829649__20170107_132139_

thumb_ihost_1483829620__20170107_132115_

Edytowane przez Kam

zaślep te przewody bo prawdopodobnie dysza w komorze pływakowej jest (ślepa) . gaźniki prawie takie same jak od 750w  .

No chyba nie do końca tak jest jak piszesz. W komorze ewidentnie jest dysza.

(nie patrz na syf, to jeszcze przed czyszczeniem)

thumb_ihost_1483873929__20170108_115852_

P.S. poprawiłem, bo masz rację Karol - to nie są od 750W ale starszy model 750 '91 ostatni olej. BST38SS

bez linki powrotnej i ssanie na gaźniku nie na kierownicy.

Edytowane przez Kam

tak właśnie wygląda ta dysza ale jest (ślepa) na mało jaki rynek wychodziły z otworkiem  :usmiech:  . mam takie same gaźniki i walczyłem z tą dyszą z 2 miesiące namaczając. do puki mądrego opracowania nie znalazłem

Cholera, masz rację :) to po co japońce to wymyśliły?

Z wyglądu wynika, że ten przewód dostarcza paliwo bezpośrednio do kolektora, tak jak ssanie lub wolne ale wylot jest z góry.

Dziwna sprawa, po cholerę ten przewód idzie, skoro dysze ślepe? to nie jest stały element gaźnika więc po co kombinowali z montażem? 

nie mogę znaleźć tej strony ta dyszka działała około 10000 obr dodatkowa dawka paliwa w modelu gsxr 750w już tego nie stosowano

dzięki za źródło.

poczytałem, jeszcze raz wykręciłem te pseudodysze, podłączyłem u kumpla pod zegary i okazało się że nie jest ślepa. ma przepływ, ale tak cholernie mały, że masakra.

widocznie jeśli ma działać przy 10tyś obrotów to ssanie w gaziorach jest tak duże, że coś daje.

P.S. szukam dalej jakby ktoś miał na zbyciu, to chętnie przygarnę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.