Skocz do zawartości

3 Łowicki Moto Przegląd Filmowy

lelon
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Z wielka radością donoszę, że w tym roku na łowickim przeglądzie filmów motocyklowych będzie okazja obejrzeć dwie produkcje z PBC :D

Filmy jak filmy, obejrzeć możecie na naszym forum, ale będzie okazja poznać wiele ciekawych osób, więc zaproszenie na to wydarzenie kieruję nie tylko do pasjonatów dalekich wojaży ale do wszystkich, którzy by chcieli spotkać się w Łowiczu. 

kiedy?
1-2 kwietnia

1 kwietnia o 17:00 do 2 kwietnia o 20:30

gdzie?
Łowicki Ośrodek Kultury, Łowicz, ul. Podrzeczna 20

przeklejam info z fejsa

Łowicki Klub Motocyklowy No.16 zaprasza na kolejną, trzecią już edycję Łowickiego Moto Przeglądu Filmowego.

W dniach 1 i 2 kwietnia 2017 r., w Kinie Feniks oraz Klubie Pracownia przy Łowickim Ośrodku Kultury będziecie mogli ponownie spotkać się po to, aby w towarzystwie osób dzielących tą samą pasję obejrzeć kilka filmów o tematyce motocyklowej, posłuchać dobrej muzyki i po prostu - spędzić miło czas.

W tym roku zdecydowaliśmy się zmienić nieco formułę Przeglądu. Dotychczas w pierwszym dniu imprezy prezentowaliśmy Wam zasadniczo jeden dłuższy film dokumentalny. Tym razem się to zmieniło i będziecie mogli obejrzeć kilka krótszych filmów.
W pozostałym zakresie dotychczasowa formuła Przeglądu pozostaje bez zmian.

Zapraszamy serdecznie wszystkich – motocyklistów, sympatyków motocyklizmu oraz podróżników - z bliska i z daleka.

PROGRAM IMPREZY
1 kwietnia 2017 r. (sobota)
Dzień filmów i etiud dokumentalnych
- godz. 17.00 – film „Islandia i Wyspy Owcze Motocyklem 2016”,
- godz. 17.45 – film „"Moje miejsce na rozstaju dróg..."
- godz. 18.30 – film „G.O.N.T. 2016”,
- godz. 18.45 – film „Motocyklem na Korsykę 2016”,
- godz. 19.15 – film „Tylko dla Orlic. Himalaje”.

Po zakończeniu każdej projekcji – możliwość dyskusji z autorami i bohaterami każdego z filmów.
- około godziny 20.00 - po zakończeniu projekcji filmów i dyskusji - koncert łowickiej grupy Good News Band - w Klubie Pracownia.

Uwaga:
Podane wyżej godziny rozpoczęcia poszczególnych punktów programu mają charakter jedynie orientacyjny (poza pierwszym), bowiem zależeć będą od czasu trwania dyskusji dotyczących wcześniejszych filmów.

2 kwietnia 2017 r. (niedziela)
Dzień filmów fabularnych
- godz. 17.00 – film „Dziewczyna poznaje motocykl” („Girl meets bike”),
- godz. 18.45 – przerwa i rozmowy kuluarowe w Klubie Pracownia,
- godz. 19.00 – film „Motór”.

Lokalizacja: Kino „Fenix” i Klub „Pracownia” - Łowicki Ośrodek Kultury, Łowicz, ul. Podrzeczna 20

WSTĘP OCZYWIŚCIE WOLNY

ZAPRASZAMY!

jakby były pytania to piszcie w temacie albo pw.  do Pigweed bo to on jest sprawcą tego całego zamieszania :P ja tu tylko sprzątam :P

Edytowane przez lelon
  • Upvote 1

Potwierdzam i też serdecznie zapraszam - jako organizator :)

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Jak wyżej :) 

PBC opanuje Łowicz :D

PBC w Łowiczu? Będę!! :D

Edytowane przez krynio

PBC w Łowiczu? Będę!! :D

No ja myślę :)

Bardzo smakowicie się zapowiada.

Bardzo. Może wreszcie będzie okazja poznania większej wiary z PBC osobiście :]

Potwierdzam i też serdecznie zapraszam - jako organizator :)

1: Można sobie motór postawić na podwórku Pracowni?

2: Przewidziano karę za zniszczenie kostki, tam na końcu podwórka, jak się trawa zaczyna i każdy z prawej za rogiem chodzi siusiu? O przejściu przez bramę na podwórko nawet nie wspomnę, chociaż byłby klimat... Pytam czysto teoretycznie, w razie czego jakby Krzysiu na swoim rowerze postanowił kółka wycinać...

Edytowane przez krynio

Chyba nie można. Dwa lata temu przyjechali na motocyklach autorzy filmu "Droga wolna", to motocykle na chodniku stały, przed budynkiem

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ciekawa inicjatywa, weekend wolny - oby tylko nic nie "wypadło" :)

• Upvote 1

• 1 month later...

Zostało jeszcze kilka dni :)
Wiem, że na weekend zapowiadają ładną pogodę, ale planujcie swoje moto - wycieczki tak, żeby na 17.00 do nas dotrzeć.

Ustaliłem z dyrekcją Łowickiego Ośrodka Kultury, że osoby, które przyjadą na Moto Przegląd Filmowy na motocyklach jednak będą mogły zaparkować na ogrodzonym i monitorowanym podwórzu (nie dotyczy tych, którzy przyjeżdżają na nocleg, bo niestety - nie będzie kto miał wydać motocykli w niedzielę aż do godzin popołudniowych).

W tym celu prosiłbym o przybycie nieco wcześniej - żebyśmy mogli wyjaśnić jak dojechać do wjazdu na to podwórze (nie jest od ulicy Podrzecznej, tylko "od zaplecza").

Zapraszam raz jeszcze :)

plakat-2017-e1487681288137.jpg

• Upvote 1

To czasu na dyskusje za dużo nie będzie.

A co za film pod nazwą GONT 2016 się kryje ?

Grupa Ogień Na Tłoki

To jest etiuda - video-klip podsumowujący ich działalność w 2016 r.

Edytowane przez Pigweed

A jak się frekwencja z PBC zapowiada ????

Pojęcia nie mam. Zapowiadało się trochę osób, ale ile przyjedzie, to jutro się zobaczy.

Lelon, Pigweed - byłam. Lelonowi i koledze zadałam to pytanie o czas trwania wycieczki i porę roku, którą wybrali - tak, to byłam ja!

Natomiast decyzja o przyjechaniu była na tyle spontaniczna, że przyjechaliśmy spóźnieni, a później szybko musieliśmy zmykać, bo kolegę czekała jeszcze tego dnia trasa do Poznania. 

Przegląd i filmy świetne, zarażają bakcylem podróży motocyklowych (we mnie osobiście obudziły go na nowo). W trakcie "Orlic" miałam ciary przez CAŁY czas :) Świetna robota! 

• Upvote 2

Cieszę się, że się podobało :)

Qrde ,następny event na którym bardzo chciałem być,

ale rzeczywistość nie pozwoliła !!!!!!!!

Tym co byli bardzo zazdroszczę !!!!!

Qrde ,następny event na którym bardzo chciałem być,

ale rzeczywistość nie pozwoliła !!!!!!!!

Tym co byli bardzo zazdroszczę !!!!!

Poprawisz się następnym razem :)

A tym, co byli - serdecznie dziękuję i polecam się na przyszłość. :)

Dodam jeszcze, że Agnieszka, która w w trakcie Przeglądu zbierała na leczenie uzbierała kwotę 764,50 zł.

W imieniu jej i swoim za to również bardzo dziękuję :oki:

Tutaj macie relacje lokalnych mediów z Przeglądu

http://www.lowicz24.eu/aktualnosci/l24/11541-motocyklowe-wyprawy-na-ekranie-kina-fenix

http://lowiczanin.info/motocyklisci-po-pierwszym-dniu-przegladu/

Mega fajne uczucie obejrzeć swoją amatorską produkcję na kinowym ekranie, Rysiek dziękujemy za całokształt :)  Nocleg bardzo fajny, wszystko nowe pachnące świeżością:)

Co do samego przeglądu, trochę mi szkoda, że PBC było tak słabo reprezentowane, ale akurat nałożył się grill u Fida i tak właśnie myślałem, że będzie lipa. poza tym pogoda w sobotę spowodowała ze siedzenie w kinie to była chyba ostatnia rzecz jaką można by wybrać :P

a niech żałują szczególnie moto-turyści :) bo grilli i innych okazji do spotkań w sezonie jest wiele a przegląd jeden:)  po pokazie filmów podczas i po koncercie można było poznać mega fajnych ludzi:) 

sama impreza zorganizowana bardzo dobrze, wszystko sprawnie i szybko :) podziwiam!

Po tym wydarzeniu mam tylko większą motywację do bardziej kreatywnych produkcji motocyklowych no i jest ochota kupić drona na wyjazd w Alpy (i widzimy się za rok :P )

Dzięki za miłe słowa. :)

Ja oczywiście już teraz ponownie zapraszam :)

Podpisuje się obiema rękami pod słowami Lelona :)

Dzięki Ryśku za całokształt :)

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Cała przyjemność po mojej stronie :)

Mega fajne uczucie obejrzeć swoją amatorską produkcję na kinowym ekranie, Rysiek dziękujemy za całokształt :)  Nocleg bardzo fajny, wszystko nowe pachnące świeżością :)

Co do samego przeglądu, trochę mi szkoda, że PBC było tak słabo reprezentowane, ale akurat nałożył się grill u Fida i tak właśnie myślałem, że będzie lipa. poza tym pogoda w sobotę spowodowała ze siedzenie w kinie to była chyba ostatnia rzecz jaką można by wybrać :P

a niech żałują szczególnie moto-turyści :) bo grilli i innych okazji do spotkań w sezonie jest wiele a przegląd jeden:)  po pokazie filmów podczas i po koncercie można było poznać mega fajnych ludzi:) 

sama impreza zorganizowana bardzo dobrze, wszystko sprawnie i szybko :) podziwiam!

Po tym wydarzeniu mam tylko większą motywację do bardziej kreatywnych produkcji motocyklowych no i jest ochota kupić drona na wyjazd w Alpy (i widzimy się za rok :P )

Fajnie ,że impreza się udała,do przyszłego roku .

Aż sobie nie mogę wyobrazić ,jaka to frajda obejrzeć

swój film na dużym ekranie !!!!!! Zazdraszczam !!!!!

Fajnie ,że impreza się udała,do przyszłego roku .

Aż sobie nie mogę wyobrazić ,jaka to frajda obejrzeć

swój film na dużym ekranie !!!!!! Zazdraszczam !!!!!

Mariusz z twoim doświadczeniem turystycznym (nie tylko na moto), czułbyś się jak ryba w wodzie :)

i tak to prawda, to mega frajda :)