Skocz do zawartości

Nie No ... Czy To Może Być Tak Banalne Rozwiązanie Problemu Parującego Kasku?

pwm
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Nie lepiej pinlock?

Ło panie jakie to drogie! Myśl techniczna pierwsza klasa :D

Edytowane przez quanti86

Nie lepiej pinlock?

Ło panie jakie to drogie! Myśl techniczna pierwsza klasa :D

No nie, co z tego, że nie paruje jak wody mam po uszy ;) 

po prostu zbiera się na szybie woda od oddechu i ni chu chu nic nie pomaga, bez pina zbiera się para i g widać ;) więc niby lepiej ale tyłka nie urywa.

kiepsko wygląda, ma kabel i ogranicza pole widzenia, czego chcieć więcej za 450zł   :)

oooo to do mojego :-)) jak mi zasponsorujecie to przetestuje i napisze recenzje ;-)

oooo to do mojego :-)) jak mi zasponsorujecie to przetestuje i napisze recenzje ;-)

ja Ci moge taka szybkę zrobić :D chcesz?

Lelon chyba nie mam tyle miejsca na panel sterowania jaki bys zapewne skonstruowal :)

Panel sterowania zawsze możesz dać do SYKA on ci go przerobi i dopasuje do twoich wymagań :zeby: :zeby: :zeby:

Za drogie to ustrojstwo, lepiej kask dobry kupić.

To je dobre!

Z takim okablowaniem to linke stalowa na szyje nie musisz zakladac. :takaemotka:

Cena kosmos ! to tak na początek 

Druga sprawa jak jest zimno i szybka paruje to zazwyczaj każdy normalny motocyklista ubiera kominiarkę termoaktywną która ogranicza parowanie, co prawda czasami podczas jazdy przez miasto zdarza sie jakieś tam lekkkie parowanko ;) uchylam lekko szybkę i lecę dalej 

Wolałbym jeżeli ktoś nie uważa pinlock zainwesować  50zł na środek który zapobiega parowaniu to coś ( tak nazwę ) wygląda huj... 

ot taka nowinka, która nic nie wnosi dobrego, ktoś zrobił coś, wywalił cenę kosmos myśląc że będzie to ekskluzywny towar :P

Nie wyobrażam sobie plątać się w kablach, za każdym razem zsiadając z moto je odpinać albo wozić ciężkiej baterii na głowie która i tak się rozładuje akurat jak będzie potrzebna :) już lepszy jest ten wizjer z fotochromem :P 

Jak ktoś jeździ na elefanta, to pewno mu się przyda, bo to trochę takoe ogrzewanie czachy. Przy normalnych temperwturach trzeba by było szybkę uchylać (i koło się zamyka).

Mam kask z pinlockiem i ani razu mi nie zaparowala szyba, taka kwote lepiej dolozyc do samego kasku a nie jakis kabelkow, i kask z dobra wentylacja, gdzie w niskich temp wentylacja dziala a nie urywa glowy od zimna :)

Napisano (edytowane)

Bractwo, mi kask w sezonie też nie paruje

Czy wam dalej szyby nie parują jak jeździcie w +2 stopniach czy  w takich tem nie jeździcie?

Bo nie wiem czy mam spierdolony oddech czy co ;)

Dzisiaj +1 mgła( wilgotność 90%)   bez uchylania szybki stojąc w korku zaczyna mi się odkładać woda na wizjerze, nie paruje więc widzę, ale jak jest ostro mokro to też zdecydowanie gorzej widać.

A jeszcze jeden temat ja mam żagiel z przodu odcinający pęd powietrza i pewnie to jest powód problemu ;) kask nie dostaje tyle ile trzeba więc paruje.

I teraz zrobienie sobie takiego ustrojstwa ( taśma oporowa i sterownik ) może problem rozwiąże?

Wiadomo, że gość z dupy cenę zrobił :) chociaż jak sama szyba do kasku kosztuje 235zł to ja wiem czy to drogo jest?

174+ 23% na kakałko rzecznika MON za tę wkładkę grzejącą ze sterownikiem?

Edytowane przez pwm

U mnie pinlock paruje poniżej 2 stopni, trzeba uchylać szybkę.

ja Ci moge taka szybkę zrobić :D chcesz?

a ja Ci jeszcze niebieskiego leda dołożę - do wnętrza kasku

edit:

i dodatkowo zrobimy bez kabli - na czubku głowy dwa wentylatory komputerowe - jak uszy misia uszatka - jako prądnice

Edytowane przez syku

a ja Ci jeszcze niebieskiego leda dołożę - do wnętrza kasku

edit:

i dodatkowo zrobimy bez kabli - na czubku głowy dwa wentylatory komputerowe - jak uszy misia uszatka - jako prądnice

a z tyłu kasku rekuperator :D