Skocz do zawartości

Ixon Pitrace / Eager Ktos Ma ?

nike166
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Hej :)

Przymierzam się do zakupu kurteczki budżet tak do 700zl i w intermotors wpadły mi w oko 2 modele ixona, Pitrace i Eager . Czy ktoś z forumowiczow posiada któraś z nich i może coś powiedzieć ? Wiem tyle że o Pitrace opini nie ma bo w miarę świeży model wyglada bardzo solidne ma jakąś wkladke wodoszcselna i wiatroszczelna którą podczas jazdy można wypiac i schować w specjalnej kieszeni na nią przystosowana .

Pitrace : https://intermotors.pl/kurtki-tekstylne/5894-kurtka-tekstylna-ixon-pitrace-kolor-czarny-bialy-D7ACF3.html

Eager : https://www.4motos.pl/mobile/Ixon-Eager

Akurat takich rzeczy Ixona nie mam ,ale parę innych produktów od nich mam i jestem zadowolony.

Jak się pospieszysz to możesz jeszcze kupić z dobrymi rabatami w Outlecie Inter Motors za Łomiankami.

(Mają duży wybór Ixona.)

Oni mają zawsze duże stoisko na wystawie motocykli ,ale tam w tłumie to się kiepsko kupuje.

A w  Łomiankach na luzie i w spokoju !!! Pospieszyć się trzeba bo oni to się z tydzień pakują

na tą wystawę,poważnie,a do wystawy trochę ponad 2 tygodnie.

Na wystawie podejrzewam że może być przebrane już jeśli mówisz o tym moto Expo i też nie wiadomo czy będą przecenione te modele które wyżej wymieniłem

Na wystawie podejrzewam że może być przebrane już jeśli mówisz o tym moto Expo i też nie wiadomo czy będą przecenione te modele które wyżej wymieniłem

Dokładnie tak.

Ogólnie design mi się bardzo podoba ixona do tego ten model pitrace ma fajne protektory bardzo elastyczne coś jakby kauczuk. Z tym że sporo ma siatkowego materiału i to mnie delikatnie odtraca model Eager jest jednolity . Możecie coś powiedzieć o takiej siatce jak to się ma do bezpieczeństwa i ogólnego użytkowania jest na plecach i klatce

Nikt nic mi nie powie na temat Siatkowego materiału jak się spisuje w kurtce ? :)

Jak chcesz kurtkę na upały to z siatką a jak bardziej uniwersalna to bez siatki.

Ja mam letnią kurtkę (ale nie Ixona ) uszytą z 2 siatek zbrojonych kewlarem.

Jedna siatka robi za podszewkę,druga za materiał wierzchni,pomiędzy nimi

umieszczono protektory.Na upał ,rewelacja ,lata się bezpiecznie ,a czuje się jak 

w samym t-shircie. Używam 6 lat i nic się nie dzieje,nie mechaci się,

jedyne co się stało to popruła się nitka od zamka kieszeni.

Kupiłem zimą na wyprzedaży za 30 % ceny,też w Inter Motors

Dodam że mimo podpinki wracając w latem w nocy w kurtce z wstawkami mesh zmarzłem. Po przyjeździe musiałem się ratować nalewką z wiśni ;)

No właśnie nie wiem która w takim razie wybrać bo się boję że jak wybiorę tą bez siatki to będzie za gorąco . Obie mają podpinki wypinane , membrana wbudowana bez możliwości wypieiecia .

Decyzje to już musisz sam podjąć :) fajnie mieć dwie kurtki ale wiadomo kasa ;)

Jeżeli poszukujesz kurtki w "miarę" uniwersalnej kurtki do 700zł to może Modeka Breeze

Edytowane przez mathias

O dzięki bardzo rozwaze i ta kurteczkę :)

Decyzje to już musisz sam podjąć :) fajnie mieć dwie kurtki ale wiadomo kasa ;)

Ja ten problem rozwiązałem w ten sposób ,że zawsze mam ze sobą przeciwdeszczówkę.

I latem,często wieczorami np.w sierpniu ,jak potrafi zrobić się rześko,to na kurtkę z siatki

zakładam przeciwdeszczówkę i jest komfortowo !!!

czesc. Zerknij na nitro n-62 airflow. Sprzedalem ich z 10 szt i nigdy nie mialem  zwrotu. Sam ja mam od 5 lat i jest lux. Z tylu kurtki masz duza kieszen na nerach z przeciwdeszczowka (biala lub czarna) w srodku.

Ciężki wybór serio tyle tego jest każda coś ma czego inna nie ma i trudno się zdecydować :)

Nikt nic mi nie powie na temat Siatkowego materiału jak się spisuje w kurtce ? :)

Każdy producent ma inną koncepcje tego tzw air systemu. Jeżeli jest to typowa "siatka" to OK ale jak ta siateczka jak zwał jest zrobiona z materiału mesh to nie polecam ponieważ może się strzępić zwłaszcza jak się jezdzi z plecakiem mam na mśli tyn na plecach a nie na tylnym siodle.

"panele wentylacyjne z tkaniny typu Mesh" wycięte z opisu czyli nieciekawie , napewno zdarzy się że będę jeździł z plecakiem zawsze to jakieś picie czy coś na drogę się przydaje :) dałeś mi teraz do myślenia skoro to się strzępi

Strzepi sie jak jest marnej jakosci. Najlepsza jest siateczka z wplecionym kevlarem lub zrobiona z "ciezkiego" nylonu.

Jeszcze nie spotkalem sie zeby siateczka sie strzepila od plecaka - od tzw "rzep" to i cordura sie strzepi.

Edytowane przez jarokuc

Bałem się tej siatki ale po Twoim komentarzu chyba już nie , skoro od plecaka się nie postrzępi to od czego innego raczej też nie bo nic innego nie zamierzam w niej robić niż jeździc z plecakiem. No po praniu raczej też nic siatce nie powinno się stać :)

Jak jest siateczka z kevlarem lub nylonem to nic nie powinno się dziać ale np: w tej kurtce  https://www.fc-moto.de/IXS-Airmesh-Evo-Textile-Jacket system wentylacyjny jest zrobiony z jakiegoś strzępiącego się materiału że po jednej przejażdżce z plecakiem na plecach postrzępiła się.

To w tym ixonie jest inna ta siatka bynajmniej tak mi się wydaje, taka sliska nie wiem jak to wytłumaczyć. W tej ck wysłałeś wygląda jakby była bardziej materiałowa więc może dlatego łatwiej o postrzepienie :)

W mojej IXS takiej jak z linku ta siateczka jest jakby materiałowa i ogólnie to była  kurtka jedna z tańszych  300pare zł ale wiem też że niektórzy renomowani producenci dają też takie materiałowe siateczki do kurtek w przedziale 300-700zł a takich kurtek lepiej unikać.

Edytowane przez mathias

Material materialowi nie rowny. Na oko to 0 szans na okreslenie czy siateczka jest ok. Trzeba zerknac do specyfikacji materialu. Kazdy szanujacy sie producent ja ma i udostepnia. Zreszta gwarancje masz w razie awarii.

Ogólnie to byłem dziś na Expo totalna lipa w inter motors , produkty na wyprzedaży bo z ceny 900zl na 649, a w grudniu jak byłem u siebie w intermotors to ceny identyczne :D

Pojechałem do sklepu normalnego i kupiłem RST Ventilator V mam nadzieję że będzie dobra :)