Skocz do zawartości

Guzik - Prośba O Ocenę Motocykla.

Guzik
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem nowy na forum i prośiłbym Was o ocenę moto z aukcji na otomoto:

https://www.otomoto.pl/oferta/suzuki-gsf-bandit-suzuki-gsf-bandit-650-25kw-a2-2008r-fazer-gsx-cbr-stan-bdb-ID6yLSeL.html#xtor=SEC-8

Do pierwszego z zapytaniem o jakies naprawy itp otrzymałem odpowiedź:

witam . motocykl ma lekko wgnieciony tlumik widac na zdjeciu jest to efekt pewnie jakiejs parkingowki . takiego go sprowadzilem . mam go 3 lata . zrobilem nim tylko 3 tys km . ( sprzedaje poniewaz nie mam czasu na nim jezdzic ) olej wymieniony . opona tyl nowa zalozylem pod koniec sezonu . w najblizszym czasie do wymiany beda klocki hamulcowe . akumulator sprawny .

i

https://www.olx.pl/oferta/suzuki-bandit-650-sa-stan-bardzo-dobry-polecam-CID5-IDkiTmG.html#0c9dae0295

Dzięki z wyprzedzeniem za jakiekolwiek opinie. :)

1. Przez trzy lata nie zmienił breloczka przy kluczach? No chyba że lubi jak mu sie jakiś paskudny plastik majda przy kluczach :D Ranty ma raczej polerowane niż chromowane...to by świadczyło że koleś trochę laik, do oceny na miejscu stan techniczny, grubość tarcz, i dlaczego ma akcesorejne kierunki i manetki bez ciężarków, ciekawa parkingówka że wydech od góry ma wgniotkę jakby setem pasażera dostał :P

2. Poproś pana o lepsze zdjęcia bo na tych nie wiele widać poza tym że jest czarny :P

Srebrny ma naklejki od n-ki na czaszy przyklejone czyli czasza malowana.

W pierwszym jeszcze zostawiony uszkodzony crasch :D a tak to go na pewno nie uszkodził parkingówką ;)

Dodatkowo zmienione wszystkie podnóżki.

Edytowane przez grucha

Napisano (edytowane)

I to jest właśnie fachowa pomoc ! Dzięki wielkie . Czy pierwszy to raczej mina. A drugi zobacze jak gościu się odezwie. Chociaż jestem bardziej za innymi kolorami niż czarny. Teraz wiem na co zwracać uwagę.:D

Edytowane przez Guzik

A zobaczcie wypełnienia owiewki pod zegarami nie pasują plastiki i brak śruby z lewej strony owiewki wsadzona jakaś zaślepka z auta kombinowny na maxa, pewnie stelaż owiewki prostowany.

Na zbiorniku widoczny nie oryginalny emblemat s oraz tak jak wyżej koledzy pisali, i ciekawi mnie konfiguracja kolorystyczną rany wraz z reszta, rama srebrną a.reszta szara

Któryś z kolei dzień przeglądam oferty ale ciężko coś znaleźć. Może macie jakiś sprawdzonych sprzedawców albo osobę która chciała by sprzedać moto?

Napisano (edytowane)

A co sądzicie o tym ?https://www.otomoto.pl/oferta/suzuki-bandit-suzuki-gsf-650-08r-ID6yIovf.html?requestFromAd=1&track%5Bmessage_sent%5D=1&id_at=23658117

Wysłałem wiadomość do gościa o więcej szczegółów. Przebieg raczej wątpię że oryginalny.

Edit: gościu napisał że do wymiany opony, łańcuch (który już kupil złoty dodaj) noi wiadomo olej filtr itp.

Edytowane przez Guzik

Nie ma zdjęć prawej strony :/

Kolor to Twoj najmniejszy problem:)

Widze ze szukasz w okolicach Wro, wiec jak znajdziesz cos godnego uwagi wez to do ASO, albo np do Km Moto zeby sprawdzili

Ze zdjec to tylko detale wyłapiesz, a stan techniczny to raczej na zywo

Źle się wyraziłem. Chodziło mi o to czy całość moto wygląda na fabryczne. Wiadomo że że zdjęć nie za dużo można wywnioskować. czy np znaczki wyglądają na oryginalne malowanie silnika czy ramy. Szukam blisko bo w pracy od poniedziałku do soboty. Jak bym miał namiar na pewną sztukę gdzieś dalej to też bym pojechał. Mam swoją przyczepkę itp.