Skocz do zawartości

Kleber- Prośba O Ocene Moto

kleber
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

https://www.olx.pl/oferta/suzuki-gsx-1250-fa-stan-idealny-cena-zimowa-do-1-03-2017-transport-CID5-IDh7MdX.html#0a79f72192

prosił bym o wszelkie uwagi dotyczące tego moto.

Dzwoniłem do gościa i mówił że moto był przewrócony ale nie miał szlifa i że była wymieniana i malowana owiewka. Jak by sie Wam coś nie spodobało to prosze tu sie wypowiedzieć. Jestem wstępnie umówiony na sobote na oględziny.

jak na turystyka niewiarygodny przebieg w tym roczniku.

tłumik uderzony.

tak o tłumiku też mówił, acha i mówił że sprowadzony z niemiec

moto fajnie doposażone, przebieg faktycznie minimalny... do tego chyba tylna opona na zdjęciu wygląda jak do wymiany. owiewki pooglądać czy dobrze się schodzą, dopytać czy ma zdjęcia po tej wywrotce... Wydech wygląda na tylko wgnieciony a nie szlifowany... a i tak patrząc na jego wielkość to nadaje się do wymiany :P

Motocykl juz jakiś czas wisi w necie, przeglądam oferty cyklicznie 

zdjęcia kijowe (pobrałem aby powiększyć) ale niespecjalnie widać szczegóły

1. wloty powietrza z przodu (a w zasadzie atrapa wlotów) - coś mi w nich nie pasuje, może załamanie światła ale one jakoś dziwnie leżą

2. łańcuch - przy tym przebiegu wygląda mi na zbyt wyciągnięty

3. malunek na baku - odcień baku jakby trochę inny niż owiewek

4. dziwne ślady na kierownicy w okolicy hamulca

5. brak zaślepek mocowania kierownicy

Poproś o lepsze zdjęcia

A tak dodatkowo zapytam, może ktoś będzie wiedział albo potwierdzi moje przypuszczenia. Fabrycznie one nie wychodziły przypadkiem na jakichś oponach od Bridgestone (Battlax?)

Bo tu to ma założone przynajmniej na przód metzelery Z8 (tył chyba też). 

Więc nawet jeżeli wymieniał opony ze względu na rocznik, to Z8 po takim przebiegu i tak by dużo lepiej się prezentowały niż na załączonych zdjęciach. 

to akurat nie jest dla mnie argumentem

oryginalne batlaxy były tak do dupy że wiele osób (zwłaszcza w niemcowni) zmieniało te opony.

ja na swoich zrobiłem około 17kkm ale poczucie gówna na którym jeździłem pokonało tylko sknerstwo wynikające z kosztów wymiany (założyłem emerycką jazdę i to że jednak je dojeżdżę)

Edytowane przez syku

Dobrze syku mowi z oponami bo faktycznie byly chooojowe a taki przebieg jest prawdziwy jak moto przejechalo jeden sezon

https://www.olx.pl/oferta/suzuki-gsx-1250-fa-stan-idealny-cena-zimowa-do-1-03-2017-transport-CID5-IDh7MdX.html#0a79f72192

prosił bym o wszelkie uwagi dotyczące tego moto.

Dzwoniłem do gościa i mówił że moto był przewrócony ale nie miał szlifa i że była wymieniana i malowana owiewka. Jak by sie Wam coś nie spodobało to prosze tu sie wypowiedzieć. Jestem wstępnie umówiony na sobote na oględziny.

https://www.otomoto.pl/oferta/suzuki-gsx-1250-bandit-2013r-kufry-abs-zarejestrowany-jak-nowy-gt-ID6yJA6t.html

byłem tego jeszcze oglądać i tak, anglik miał być niby lakier ori ale dopatrzyłem sie kilku skaz na lakierze wiec na 99% coś było z nim robione (gość na to że nie ma go od poczatku...) ja bym sie tym nie przejmował jesli wszystko inne bedzie ok.

Odpalił bardzo ładnie tylko przez ok pół minuty chodził dość głośno takie chrobotanie (ktoś mi mówił że one tak mają prawda to?) po tym czasie chodził bardzo ładnie i kolejne odpalania już były ciche. Jak byście coś zauważyli to prosze o sugestie

To chrobotanie to słychać kosz sprzęgłowy. Jak wciskasz klamkę sprzęgła i cichnie to na pewno kosz. Tym się nie przejmuj ten typ tak ma. Trochę pomaga jak zalejesz silnik dobrym olejem.
W sumie ładny ten granatowy z ostatniego ogłoszenia, tylko ta cena.

Edytowane przez PiotrekBe

mnie zastanawia ten srebrny kolor ramy

może w 2013 takie wychodziły ale ja takiego układu nie kojarzę

edit: faktycznie były srebrne

Edytowane przez syku

naciskałem sprzęgło ale już nie pamiętam czy ucichło czy nie, ale dzięki sprawdze to. Gość mówił że za 22 odda ,myślisz że za dużo?

za ten rok, ja bym zapłacił, jeżeli reszta opisu się zgadza

zresztą napiszę Ci co ja bym zrobił jakbym go chciał łyknąć:

- laweta do Suzuki w Krakowie, place 300zł za pełne sprawdzenie moto pkt po pkt  z wymianą oleju, jak jest oki to biorę

btw a ten pierwszy co podawałeś w mojej ocenie mógł mieć szlifa, zauważ że ma szparunek na baku, który powinien być również na owiewce 

co do tego pierwszego to gosc mowił że sie tylko położył i że owiewka była malowana

ok, na pewno bym go sprawdził jw.

to są już niemałe pieniądze i można mieć pewne wymagania co do wypadkowości (może ma zdjęcia przed etc)

zresztą już to kiedyś pisałem, sprawdź ile te roczniki kosztują w de, to możę dac do myślenia :)

Ja bym zabrał go do ASO

Stracisz ze 3 stówy ale lepsze to niż kot w worku (chyba że masz zaufanego mechaniola na miejscu)

i zabierz ze sobą kogoś niezaangażowanego - sam się nastawisz na pozytywy i potrzebny ktoś kto to zrównoważy

Dobre nie może być tanie, ale drogie nie gwarantuje że będzie dobre.

Napisano (edytowane)

https://www.otomoto.pl/oferta/suzuki-gsx-1250-fa-abs-gwarancja-ID6yMnof.html

koledzy takiego jeszcze znalazłem ,sprowadzony z włoch ,dzwoniłem i gość prowadzi też serwis moto, więc w cenie jest pierwszy serwis , twierdzi ze stan idealny nigdzie nie uszkodzony.

Co do tych poprzednich to odpuszczam, ten pierwszy to podesłał mi zdjęcia dokładniejsze i dość zniszczony, natomiast ten drugi to kolega mechanik mi go obejrzał i na jego oko przebieg ma sporo wiekszy.

Jutro jestem umówiony na oględziny mam nadzieje że wtopy nie będzie

Edytowane przez kleber

https://www.otomoto.pl/oferta/suzuki-gsx-1250-fa-abs-gwarancja-ID6yMnof.html

koledzy takiego jeszcze znalazłem ,sprowadzony z włoch ,dzwoniłem i gość prowadzi też serwis moto, więc w cenie jest pierwszy serwis , twierdzi ze stan idealny nigdzie nie uszkodzony.

Co do tych poprzednich to odpuszczam, ten pierwszy to podesłał mi zdjęcia dokładniejsze i dość zniszczony, natomiast ten drugi to kolega mechanik mi go obejrzał i na jego oko przebieg ma sporo wiekszy.

Jutro jestem umówiony na oględziny mam nadzieje że wtopy nie będzie

no i stałem sie mam nadzieje szczęśliwym posiadaczem bandyty z tego ogłoszenia, co prawda nie mam go jeszcze na razie jest zadatkowany, a serwis musi go przygotować do sezonu, odbiór za ok. 2 tyg

Jeśli wszystko okaże się w porządku to będziesz na pewno zadowolony i nie widze inaczej

Ja tam kupiłem swojego w zeszłym roku. Złego słowa nie mogę powiedzieć, wszystko było zgodne z prawdę. Zdaje się że jeszcze Tomekkj12 ma swojego bandziora od niego i też zadowolony.

Będziesz zadowolony :)