Skocz do zawartości

Ośka Przednia Potrzebna.

rolo
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Przy wymianie opon okazało się że mam lekko skrzywioną ośkę przednią. Może ma ktoś na zbyciu taką ośkę w dobrym stanie do b12?

Kurde,nie do tego działu wstawiłem. Prosze o przeniesienie✌

Edytowane przez rolo

Rolo, jak nie jest bardzo skrzywiona to da się to wyprostować. Poszukaj jakiegoś warsztatu z prasą, będą wiedzieli jak to zrobić. Wszystko zależy od tego jak to jest skrzywione.

Ja tego nie widziałem,ale mechanik mówił że jak odkręcał to koło przechylalo się prawo lewo. Nie dużo,ale się przechylalo. Prawdopodobnie jest to powód lekkiego ściągania na prawą strone moto. Przy jeździe nieodczuwalne,jedynie jak się puści kierownice to delikatnie ściąga. Gdzie szukać takiego zakladu?

Rolo, jeśli ośka jest krzywa a Ty mówisz że trochę motor ściąga to może warto sprawdzić całą geometrię. Może jeszcze wyjść że masz krzywe lekko lagi albo półki. Robią takie pomiary w Bielsku firma Tecrol. Wpisz w google Tecrol ramy motocyklowe. http://tecrol.bielsko.pl/

W pierwszej kolejności trzeba by zrobić tą ośkę lub wymienić,potem można ewentualne dalsze pomiary robić.

A ja właśnie po takim sygnale jak krzywa ośka, wolałbym sprawdzić cały przód. Koszt sprawdzenia przodu to ok 200 zł. To jest Twój motor i to Ty będziesz na nim jeździł. Dla swojego bezpieczeństwa wolałbym mieć pewność.
A tak ze swojego doświadczenia powiem Ci że na 90% będzie coś więcej krzywe.

Zgadzam się z Tobą Piotrze w 100%.Należałoby sprawdzić całe zawieszenie.Nie zmienia to jednak faktu,że muszę wymienić lub naprawić tą ośkę.

Napisano (edytowane)
Dzięki kolego. Jak nikt z forum nie będzie miał takiej ośki to w poniedziałek zamawiam Edytowane przez rolo

Rolo, szkoda kasy. Za prostowanie dasz 20 zł. Każdy warsztat samochodowy ma prasę. Tylko pewnie nie każdy będzie się za to chciał zabrać. Jutro będę u kolegi który jest mechanikiem i ma warsztat. Zapytam go czy tego by nie zrobił.

Rolo, szkoda kasy. Za prostowanie dasz 20 zł. Każdy warsztat samochodowy ma prasę. Tylko pewnie nie każdy będzie się za to chciał zabrać. Jutro będę u kolegi który jest mechanikiem i ma warsztat. Zapytam go czy tego by nie zrobił.

Fajnie,to daj znać będę czekał na info.

Rozmawiałem z kolegą i niestety nie podejmie się tego prostowania. Jest w tej chwili sam na warsztacie i jest zarobiony. Poza tym nie ma czujnika do sprawdzenia osiowości i powiedział że może być po prostowaniu gorzej. Szkoda mu czasu na takie zabawy.
Chciałem pomóc ale nie wyszło.

Rozmawiałem z kolegą i niestety nie podejmie się tego prostowania. Jest w tej chwili sam na warsztacie i jest zarobiony. Poza tym nie ma czujnika do sprawdzenia osiowości i powiedział że może być po prostowaniu gorzej. Szkoda mu czasu na takie zabawy.

Chciałem pomóc ale nie wyszło.

Dzięki za chęci.

Ośka kupiona. Moto śmiga prosto :usmiech: . Temat do likwidacji

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.