Skocz do zawartości

Bogad - Prosi O Ocenę Motocykla

Gość BOGAD
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Drodzy użytkownicy tego zacnego forum, jako iż szukam bandziora przeglądam stale ogłoszenia, jednak w moim województwie praktycznie nie ma B12 :(

Dlatego zwracam się do was z prośbą abyście podpowiedzieli co myślicie patrząc na zdjęcia z ogłoszeń, ew. może ktoś zna lub słyszał opinię o danym sprzedawcy.

Więc do rzeczy:

1. http://www.bajkowymotocykle.pl/3/397_Suzuki-GSF-1200S.html

2. http://www.bajkowymotocykle.pl/3/374_Suzuki-GSF-1200S-Bandit.html

3. https://www.otomoto.pl/oferta/suzuki-gsf-bandit-1200-bandit-s-bezwypadkowy-oryginal-hornet-cb-1000-ID6yHp6w.html

Ew. inne propozycje mile widziane :)

Tylko to niestety N a ja szukam S

Ajj, mała różnica a jednak wielka ;) ale przynajmniej wiadomo czego szukasz

Ten srebrny z pierwszego linka wygląda bardzo ładnie. Delikatnie leżał na każdej stronie ale większych uszkodzeń nie widzę. Lewa pokrywa silnika do malowania, a z prawej widać lekko tłumik przytarty i kufer centralny. Trzeba podjechać i na żywo ocenić, ale widzę że ponad 200 km masz do niego.

Edytowane przez PiotrekBe

Ten srebrny z pierwszego linka wygląda bardzo ładnie. Delikatnie leżał na każdej stronie ale większych uszkodzeń nie widzę. Lewa pokrywa silnika do malowania, a z prawej widać lekko tłumik przytarty i kufer centralny. Trzeba podjechać i na żywo ocenić, ale widzę że ponad 200 km masz do niego.

Niestety odległość trochę jest, ale jak na pierwszy rzut oka fachowcy nie widzą nic dyskwlifikującego to warto się przejechać może w weekend. Zwłaszcza że cena całkiem OK a pewnie jeszcze parę zł spuściłby no i dodatkowo na plus to że ma kufer w komplecie.

Szkoda, ze tobie N-ka nie odpowiada ale, z praktycznej strony moge powiedziec, S-ka, wery gucio na szybkie przemieszczanie sie z A do B po autobahnie. N-ka daje wiecej frajdy na winklach.

Niestety, wszystko sprawa gustu i uzywam wedlug potrzeb. :D

rozmawiałem z mancy - robiłem mu sterownik do manetek dawno temu i przez moment nawet był wtedy na naszym forum.

mancy wyprowadzi się do żuromina

kupił od tego handlarza już dwa sprzęty, pokazał mu gościu nawet foty sprzed szlifu.

gościu sprowadza sprzęty z francji, sam naprawia, niektóre plastiki wymienia inne klei 

mancy powiedział że w piątek-sobotę może tam podjechać (mam się przypomnieć o 16tej w piątek)

przesłałem mu linki do sprzetów.

spojrzy na nie okiem niezaangazowanego osobnika (bo Ty zapewne będziesz patrzał innymi oczyma)

Jeżeli nie miałeś do czynienia z tym modelem i nie znasz się dobrze na mechanice motocykli to na twoim miejscu próbowałbym się zgadać z Cirusem - niejednemu już dupę uratował przed zakupem złoma. Można się z nim dogadać (z cirusem) a głowa spokojniejsza

Lepiej zapłacić niż później płakać

Edytowane przez syku

syku - dzięki za pomoc :) właśnie poszukałem tez opini na temat tego handlarza i są różne - jak to o handlarzach :)

Jeżeli kol. mancy mógłby spojrzeć trzeźwym okiem to będe wdzięczny - oczywiście jakoś postaram się wynagrodzić.

Co do rady z cirusem jeżeli znajomy moto mechanik nie będzie mógł się przejechać ze mną to pewnie też chętnie skorzystam.

pioter - co do różnic między N a S w małym stopniu miałem okazję się przekonać, jednak przy moim wzroście (189cm) trochę mocno wieje w trasie na N :(

Bogad, da się wytrzymać z N-ką w trasie. Ja mam 10 lat Bandziora golasa a teraz kupiłem Yamahe XJR też golasa. Nie wyobrażam sobie jazdy innym moto.
A wizualnie też N-ka duuużo ładniejsza.

co racja to racja

N - ka jest ponadczasowa modele z 2000 roku są równie piękne dzisiaj

S - ka owiewki idą z modą, kiedyś mnie na kolana powalało żółte gsxf600 o takie

2188.jpg

ale teraz inne są piękniejsze (np tfu tfu kawasaki)

jak popatrzysz na starsze to masz poczucie jakby telewizorki w plastiki wstawiali

no ale są wygodniejsze w trasie.

moja berta pozwala siedzieć wyprostowanym przy 200km/h (oczywiście na niemieckiej autostradzie)

ale wiem że chociaż ładniejsza od dziora to z czasem wydawać się będzie jak teraz te telewizory w plastikach

mnie się podoba wersja GT, podoba mi się wersja GSXF  a wersja S jest dla mnie taka niepełna (jakby coś zaczęli i przerwali w połowie)

ale nad gustami się nie dyskutuje. jeden lubi ogórki drugi ogrodnika córki

Potwierdzam, przy Moim wzroście 188 też na wiatry nie narzekam w N-ce

jeżeli będziesz walił głównie trasy i podróże to S zdecydowanie

miasto i kręcenie się wokół komina N się lepiej sprawdzi, a i na trasie się też nie ma lipy - do 140 nie ma tragedii

zresztą przy Twoim wzroście to i tak będzie Ci wiało, chyba że szybę wybudujesz na metr :D

Bardzo dużo zależy od kasku, mam dwa w jednym trzepie głową w drugim do 140 w miarę komfortowo. Mam 182 wzrostu byłem w zeszły roku w Bieszczadach z tego ok.200km autostradą i było ok. W tym roku kupiłem szybę mra V-flow ale jeszcze nie wypróbowałem czy jest lepiej czy może jednak będzie lepiej :)

pioter - co do różnic między N a S w małym stopniu miałem okazję się przekonać, jednak przy moim wzroście (189cm) trochę mocno wieje w trasie na N :(

194 cm i do 130 - 140 km/h N-ką dało się spokojnie jechać. Powyżej, to już faktycznie, trzeba było mocniej trzymać się kierownicy ale tragedii też jakiejś wielkiej nie było. Nie chcę Cię przekonywać ale jeżeli nie robisz dalekich tras to może faktycznie, warto się nad N-ką zastanowić, o ile w ogóle podoba Ci się N-ka.

Zobaczymy jaka będzie wstepna opinia kolegi mancy.

Jak mogę was jeszzce pomęczyć to co myślicie o tych:

4. https://www.olx.pl/oferta/suzuki-gsf-650s-bandit-CID5-IDhN2Ql.html#ee78db45f5

5. https://www.olx.pl/oferta/suzuki-bandit-1200-s-CID5-IDkOv96.html#ee78db45f5 - co prawda uszkodzony ale ile mogłaby kosztowac naprawa - w sensie czy warto - Limited całkiem fajny :)

Uszkodzonego nie warto. Za drogi jest a naprawa też nie będzie tania. Szukaj B12 a nie 650

Mancy był, obejrzał, powiedział abyś do niego zadzwonił to Ci powie co zobaczył

Numer do niego podaję przez PW

Napisał do mnie "Motocykla obejrzałem w sumie nie takie złe, myślę że najlepiej będzie jak podasz mu mój numer i sam mu opowiem co i jak. Niech dzwoni jutro, dziś mam już gości :) "

Pierwszy to 650-ka, szukasz b12.

Drugi, uszkodzony i tu bym uwazal.

To jest malowanie z roku 2005 a nie 2004 wiec z wiedza tego magika nie stoi dobrze.

Moze jest tam jeszcze cosik wiecej o czym on nie informuje? Kto wie?

Pw nie odczytujesz. Numeru w profilu nie podajesz. Mancy do mnie pisze informując że nie dzwonisz

Dupe Panie zawracasz :P

Jak bys jednak sie przekonal do N to jedziesz w ciemno :)

Cześć sam mam moto po szlifie i uwierz mi jak go kupowałem to też nie wyglądał źle wszystko wyszło jak go zacząłem rozbierać ! troszkę byłem zły no ale widziały gały co brały także ten LIMITED dla mnie odpada za duże koszty naprawy.

• 4 weeks later...

Panowie, po pewnej przerwie z przyczyn niezależnych wracam do tematu. Za namową paru osób zastanawiam się na N.

Który myślicie (oczywiście poglądowo ze zdjęć) bardziej wart uwagi?

1. https://www.otomoto.pl/oferta/suzuki-gsf-bandit-sprzedam-suzuki-bandit-gsf-650-2010r-ID6yFkoz.html#d5f0617491 - dość młody rocznik jak za tą cenę

2. https://www.olx.pl/oferta/suzuki-gsf-650-bandit-k8-CID5-IDlxuve.html#feaf9658ac