Skocz do zawartości

Lakier - Kody Lakierów Suzuki - Dobór Lakieru

Gość Arab
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Jak nie zapomnę to wieczorem podam Ci nazwę i numer tego koloru. Sam miałem ten sam problem. Koloru oryginalny jest trzy powlokowy, ja natomiast znalazłem jedno powłokowy i jest idealnie taki sam odcień. Nawet robiąc zapyłke nie ma śladu.

Wy'swype'ane tapatalkiem, sorry...

To ja też będę czekał na info, bo też mam YBB i na mieszalni dali ciała, a lakiernik nic nie zauważył...

Edzia:

YBB to kolor Pearl Medium Blue #2

Edytowane przez GreGF

• 11 months later...

Jaki Kod Koloru Do Czarnego Gsf 1200 K1

Siema czy ktos wie jaki jest kod koloru do czarnego (czarna perla metalic) bandziora 1200 z 2001r? Na starym forum link podany przez Tomka nie otwiera sie. Wiem ze kod 33J byl uzywany w starszych modelach (do 2000r) a kod YAY w dziorach 1250. Nigdzie nie moge znalezc jaki kod byl od 2001 do 2006r. Z gory dzieki za pomoc. Pozdro.

iNFORMACYJNIE

33J był też w 2001, 2002 :)

Znalazłem stronkę gdzie są proporcje lakierów http://www.standox.com i dla mojego  Sonic Silver Metallic o kodzie YD8 wychodzi 

STBLUE 136 SILBERDOLLAR 685.7 685.7 STBLUE 191 TRANSPARENT 158.2 843.8 STBLUE 139 TRANSPARENT SILBER 158.2 1002.0 STBLUE 152 SCHWARZ 5.2 1007.2 STBLUE 199 METALLIC-ADDITIV 10.3 1017.6 STBLUE 170 VIOLETT 1.5 1019.1 STBLUE 162 KUPFER 3.2 1022.3 STBLUE 175 TUERKISBLAU 0.7

1023.0

A z tym chyba już sobie poradzą w mieszalni ( proporcja na litr )

Edytowane przez Micrus

Mi YBB w mieszalni dobrali bardzo dobrze po samym kodzie.

• 10 months later...

Wie ktoś jaki jest kod koloru lakieru albo RAL dla goleni - srebrny. ??

Idź z próbką do mieszalni farb, tam dobiorą. Mocowanie kierownicy do półki łatwo zdemontować ;) Lakiernicy czasem odwalają fuszerkę, nawet jsk mają kod koloru... coś o tym wiem...

Dzięki GreGF, tak właśnie będę musiał zrobić.

• 3 weeks later...

Witam

Tydzień temu oddałem zbiornik + tylne boczne owiewki do lakiernika do polerowania. Znaczy bak oczywiście do malowania.

Potrzebuję kod lakieru jako bazę i szukam po tych kodach lakieru, które są zbiorczo zebrane w tych całych zestawach

ale nie mogę za nic w świecie znaleźć kod do swojego bandziora.

Mój bandit to gsf 650 s z 2007 r. Czy coś więcej muszę wiedzieć o lakierze aby zdefiniować i dobrze wybrać kolor ?

Lub jeśli ktoś jest ogarnięty w tym temacie i odnajdzie mi kod to będę bardzo wdzięczny i zobowiązany :P.

Czy lepiej niech lakiernik podjedzie do mieszalni farb i tam dobiorą tę farbę ?

Witam

Tydzień temu oddałem zbiornik + tylne boczne owiewki do lakiernika do polerowania. Znaczy bak oczywiście do malowania.

Potrzebuję kod lakieru jako bazę i szukam po tych kodach lakieru, które są zbiorczo zebrane w tych całych zestawach

ale nie mogę za nic w świecie znaleźć kod do swojego bandziora.

Mój bandit to gsf 650 s z 2007 r. Czy coś więcej muszę wiedzieć o lakierze aby zdefiniować i dobrze wybrać kolor ?

Lub jeśli ktoś jest ogarnięty w tym temacie i odnajdzie mi kod to będę bardzo wdzięczny i zobowiązany :P.

Czy lepiej niech lakiernik podjedzie do mieszalni farb i tam dobiorą tę farbę ?

Szklana kula się zbiła.Bez zdjec nawet wroz Maciej nie zgadnie :lol:

Heh. Czyli pozostaje udać się do mieszalni farb :-P

Nie no...

Było kilka malowań i jeśli nie wiemy czy Twój Bandzior jest czarny, różowy, niebieski czy srebrny, to dużo nie pomożemy ;) 

Tu masz kody lakierów w pdfie: https://polishbanditcrew.pl/files/file/41-kody-kolorow-lakieru-suzuki-v41-11042010/

• 2 weeks later...
  • 1 year later...

Panowie szukam nazwy i kodu lakieru do swojego GSF650SA z 2010r w serwisie powiedzieli mi tylko ze to kolor niebieski a na liście kolorów w download nie widzę jak mogę to sprawdzić ?

Panowie szukam nazwy i kodu lakieru do swojego GSF650SA z 2010r w serwisie powiedzieli mi tylko ze to kolor niebieski a na liście kolorów w download nie widzę jak mogę to sprawdzić ?

Lista jest stara i nie pielegnowana

Prawdopodobnie masz  Candy indy blue, kod YKZ.

Male pytanie, masz wszystkie  dokumenty tego motocykla?

Mysle o ksiazce serwisowej/gwarancyjnej?

Mam, w Książce Gwarancyjnej nie jest wypełniony kod koloru i kolor. A na fakturze mam Kod : YBA a kolor : niebieski. A moje moto jest mega jaśniutkie wiec jakoś YBA nie bardzo mi pasuje.

Edytowane przez eramus

Moze jakie foto?

Jezeli jest mega jasno niebieski kolor to cos nie gra.

w 2007 wyszedl gsf 650 w troche jasniejszym kolorze ale nie jakis super jasny a w 2010 tak jak napisalem wyzej.

Edit

Mozna by zapytac bezposrednia w centrali, powinni wiedziec ale, do tego trzeba by jakie foto, moze nummer vin moto, zdjecie tej pierwszej strony w ksiazce gwarancyjnej?

Edytowane przez pioter
  • Upvote 1

Napisałem do salonu suzuki może coś odp. Gdzie jest centrala to chętnie do nich też napiszę i wyślę foto pierwszej strony książki z danymi.

tak wygląda mój kolor

34xp4j7.jpg

Edytowane przez eramus

spróbuj z innego rocznika albo nawet z innego modelu zbliżony kolor,

resztę niech Ci ogarnie człowiek w lakierni,

wiem że w katalogu standox występują kody lakierów suzuki :) powodzenia.

Otrzymałem odp na podstawie nr vin Kod lakieru to YRB a nazwa AQUA BLUE METALLIC

Edytowane przez eramus

Potrzebuje jeszcze kod lakieru czarnego którym jest psiknięta rama i silnik ktoś coś ?

• krynio unpinned this temat