Skocz do zawartości

Lakier - Kody Lakierów Suzuki - Dobór Lakieru

Gość Arab
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

patrz czy rama ma podobny kolor jak felgi. Ich kod prawdopodobnie to Black 019. Lakier do silnika wiem gdzie kupic ale kod?

Przykladowa stronka i jak tu znalesc? Wszedzie to samo.

https://www.twowheelparts.nl/en/paint/colorpaint/suzuki/

• Upvote 1

Przeczytalem na innym forum Bandita, ze lakiery silnikowe nie posiadaja kodu.

To by wytlumaczylo wszystko.

Mylna opinia.problem w tym ze kazda firma produkująca lakiery okresla je wg swojej numeracji. Nie ma unifikacji

Jaki kod lakieru będzie miał Suzuki Gsf 650, 2015 rok (czarny) Albo w vin to można wyszukac?

Jaki kod lakieru będzie miał Suzuki Gsf 650, 2015 rok (czarny) Albo w vin to można wyszukac?

Nie w vin tylko za pomoca, jezeli zapytasz np. w siedzibie Suzuki Polska.

Najlatwiej jednak znalesc w ksiazce gwarancyjnej. Na okladce, po drugiej stronie u gory, lewa strona powinno byc napisane.

Jezeli nie ma, to pozostaje opcja z vin.

Nie w vin tylko za pomoca, jezeli zapytasz np. w siedzibie Suzuki Polska.

Najlatwiej jednak znalesc w ksiazce gwarancyjnej. Na okladce, po drugiej stronie u gory, lewa strona powinno byc napisane.

Jezeli nie ma, to pozostaje opcja z vin.

Lub zdjęcie zbiornika i od spodu jest naklejka z kodem :)

• 1 year later...

Cześć,

skąd mogę wziąć kod lakieru wahacza Bandit 600 2000r. ?

• 1 month later...

Witam.Może mi ktoś sprawdzić kolor lakieru do gdf600n 1996r.Znalazłem na forum pdf z kodami ale nie mam tam dostępu a chcę kilka poprawek zrobić.W necie znalazłem jakiś 28v Marible Italian Red 4088 lecz nie jestem pewien na 100%.Z góry dzięki. 

mi to wyskakuje :)Niestety, nie masz uprawnień do pobrania tego pliku.

W dniu 29.03.2019 o 16:22, OdoroaNeK napisał:

Witam.Może mi ktoś sprawdzić kolor lakieru do gdf600n 1996r.Znalazłem na forum pdf z kodami ale nie mam tam dostępu a chcę kilka poprawek zrobić.W necie znalazłem jakiś 28v Marible Italian Red 4088 lecz nie jestem pewien na 100%.Z góry dzięki. 

Mam czerwonego bandziora z tego samego rocznika i tak jest to 28V Marble Italian Red - gorzej, że wszędzie życzą sobie żeby przyjechać aby kolor dorobić, bo tylko na wzornik, bo bazę kolorów do Suzi mają, ale od 2000, więc dla niektórych czasem problem.

Ja dobierając kolor lakieru do malowania pługa, zabrałem ze sobą zbiornik paliwa do sklepu z farbami i lakierami, i tam znajoma mi odszczeliła kolor z baku, lakier wyszedł 100% identyczny, spoko sprawa z tymi odszczałami, bo lakiery po upływie lat tracą swoją głębię i lakier dobrany z kodu potem mocno się wyróżnia, a przy odczycie z elementu przy doświadczeniu pracownika jest on identyczny jak reszta moto, odziwo przyrząd wskazał mój lakier jako honda 😂 ale kolor igła

• 2 weeks later...

Witam. Niestety nie mam dostępu do pobieralni, więc nie mogę sprawdzić jaki to kolor. Tu link z aukcji gdzie był kupiony. Z góry dziękuję za podpowiedzi.

https://www.olx.pl/oferta/suzuki-gsf-1250-bandit-abs-okazja-oryginal-39tys-km-bez-wkladu-zamiana-CID5-IDyTSup.html#2d69d6bf89

2 godziny temu, kazek napisał:

Napisz do moderatora Tomka, myślę że Ci udostępni. 

Tak właśnie zrobiłem. Dzięki.

A kolorek to na 99% YHL candy sonoma red

Jest naklejka od spodu zbiornika ;) 

Były dwa takie

5HX candy sonoma red

oraz

YHL candy sonoma red 

Faktycznie chyba to, ale jak znam życie to i tak trzeba będzie dobierać bo po tylu latach coś nie coś pewnie wypłowiał. 

Zastanawiam się jeszcze jak by Bandi wyglądał z czarnym zbiornikiem, tak pod kolor ramy i tych czarnych plastików. 

• 8 months later...

Witam

Szukam kodu lakieru do bandita 1250 k7. Mam kolor czarny z niebieskim metalikiem z tego co znalazłem to wychodzi że mam YAY Pearl Nebular Black ale nie jestem pewny na 100% 😕 Mam zablokowany dostęp do pobrania katalogu z kodami lakierów 😕

• krynio unpinned this temat
  • 4 months later...

Witam widzę dawno temat nie odnawialny A konkretnego rozwiązania problemu nie mogę znalesc więc pytam tutaj. Mianowicie mam S I na owiewkach widać na llakierzetakie minimalne pajaczki . Jak można je zlikwidować ?? Polerka da radę ?? Jaks pasta ??