Skocz do zawartości

Lakier - Kody Lakierów Suzuki - Dobór Lakieru

Gość Arab
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki Kod Koloru Do Czarnego Gsf 1200 K1

Siema czy ktos wie jaki jest kod koloru do czarnego (czarna perla metalic) bandziora 1200 z 2001r? Na starym forum link podany przez Tomka nie otwiera sie. Wiem ze kod 33J byl uzywany w starszych modelach (do 2000r) a kod YAY w dziorach 1250. Nigdzie nie moge znalezc jaki kod byl od 2001 do 2006r. Z gory dzieki za pomoc. Pozdro.

wg: http://www.banditmania.co.uk/paint.htm

czarne kolory w 1200 byly 3 (bez wyrozniania roku) :

33J - PEARL NOVELTY BLACK

Y7L - SATURN BLACK METALLIC

YAY - PEARL NEBULAR BLACK

stad http://www.bike-pain...zuki%202001.htm wynika ze ten Twoj to wlasnie 33J

• 7 months later...

Witam ludziska drogie :P

Pytanie mam proste, aczkolwiek trudne :P Interesuję mnie to jaki jest oryginalny lakier bandziora z serii 2000-2005. Kolor sam w sobie jest czarny ale nie wiem czy to metalic czy zwykły akrylowy czarny kolor. Mój bandzior był malowany przez poprzedniego właściciela, więc ciężko mi to teraz poprawnie odtworzyć.

pozdro

Widziałem kiedyś eleganckiego PDFa ze wszystkimi kodami lakierów wszelkich modeli.

Można poszukać tych kodów na stronie http://www.colorrite.com

Ja znalazłem to: (wklejam screenshot, bo link odsyłał do dziwnych stron)

schowek02b.jpg

Edytowane przez bkieszkowski

zobacz to http://www.gs-classic.de/download/Suzuki-Farbcode.pdf

potrzebujesz konkretny kod lakieru do konkretnego rocznika? to jak kolega wyżej sam dobierałem z tej strony

Edytowane przez baldhead

Tylko zgodnie z tym linkiem to kolor powinien być szary a tutaj on jest na bank czarny albo ja już nie rozróżniam kolorów. Zaś z pdf'em to problem jest innej natury :P nie szprecham po dojczowemu :D

podaj rok bandziora i poj. bo ja znalazłem na stronie np. rocznik 2002 i jest czarny http://screenshooter.net/9333400/aumdmkq

Tylko po konkretnym roczniku można znaleźć kolor a jak masz inny rocznik i nie ma koloru to albo strona kiepska jest albo coś z moto

Edytowane przez baldhead

jak jesteś na stronie głównej naszego zacnego forum masz w prawym górnym rogu okienko wyszukiwarki wpisujesz kody lakierów klikasz ,, lupkę,, obok i masz tematy z tym związane a siódma pozycja w dół to kody i nazwy lakierów wklejone przez Tomka za co mu dzięki też mi się przydały szukasz modelu rocznika i masz kod i nazwę .i wsio.

jak jesteś na stronie głównej naszego zacnego forum masz w prawym górnym rogu okienko wyszukiwarki wpisujesz kody lakierów klikasz ,, lupkę,, obok i masz tematy z tym związane a siódma pozycja w dół to kody i nazwy lakierów wklejone przez Tomka za co mu dzięki też mi się przydały szukasz modelu rocznika i masz kod i nazwę .i wsio.

Wszystko ładnie pięknie bo znalazłem tego post'a co mi poleciłeś poszukać :) [ http://polishbanditcrew.pl/topic/2958-kody-lakieru/page__p__35252__hl__kody+lakier%C3%B3w__fromsearch__1#entry35252 ] ale tam jest to samo co kolega "baldhead" dał wyżej :P i jest napisane po dojczowemu :P co jest dla mnie pisane jak po egipsku :D

Zgodnie z książeczką "Suzuki Carnet de garantie" mój motor to :

Nom du modele - GSF 600 SK3

Couleur - NOIR

Rok 2004r.

Wersja - S

I tak jak pisałem w pierwszym poście na 100% motor jest czarny, tylko nie mogę dojść czy oryginalnie był to akryl czy metalic albo perła :P te plastiki które mam to wyglądają na akryl ale to było robione przez poprzedniego właściciela ;/

Nie wiem jak szukasz ale jak wół napisane 33J czyli Pearl Novelty Black Strona 14 .

• 9 months later...

Potrzebuje kod lakieru do suzuki gsf 600 2004 r. Kolor srebrny

Dzwoniłem do serwisu w Łodzi i nie otrzymałem odpowiedzi, dodatkowo pobrałem z naszego forum "Kody Kolorów Lakieru Suzuk" w (zakładkach # > Download # > Tutoriale # > Kody Kolorów Lakieru Suzuki V4.1_11.04.2010 ) ale nie mogę odnaleźć sad.gif

Jeśli chodzi o modele 2004 to Suuzki używało "Metallic Sonic Silver - YD8".

podpinajac sie pod temat tez k4 czarny z niebieskim metalikiem jaki symbol ????

Czarny "Pearl Novelty Black - 33J"

Trochę trudniej z niebieskim bo Suzuki ma niesamowicie dużo odcieni niebieskiego, może to być: "Candy Grand Blue Pearl - YC2" lub "Pearl Medium Blue#2 - YBA" lub "Dark Metallic Space Blue - Y7H" lub ... . Poszukaj kodu lakieru pod siedzeniem, podpowiedzią może być kolor lakieru silnika, zdjęcie ....

Nie wiem gdzie umieszczano naklejkę z kodami w nowszych wersjach - ale w pierwszej edycji Bandita naklejka z kodem lakieru była pod zbiornikiem z lewej strony.

• 1 month later...

witam, wsyztskich!!

mam takie pytanie co Was gdzie NA lub szerokiej okolicy mogę dobrać lakier do motocykla??? kolor taki jak w załączniku na foto. jeden z macherów już jeździł i niby nie można dobrać takiego koloru? może ktoś z was wie gdzie można pojeździć i popytać? lub jak dowiedzieć się jaki jest kod lakieru?

z góry dzieki za odp!!

post-1546-0-01256200-1327517308_thumb.jpeg

Kod lakieru poszukaj jest na forum tabela kodów i roczników. Nie wiem jak daleko mieszkasz od Łodzi ale na Rzgowskiej 216 dobierałem lakier motocyklowy trojwarstwowy do bordowej suzi i nie było problemu.

Ale co ma do tego dział "Ale urwałem"?

edit: no już zostało przeniesione :}

Edytowane przez obiezyswiat

no ja jestem z podkarpacia tak ze dosyc daleko

Wchodzisz TU masz temat Kody Lakieru

A tam odnośnik do Tego

Pobierasz i na stronie 49 masz swój model i taki oto opis YHJ - Candy Napoleon Blue Metallic

Wklepujesz w google i wyskakuje TO

Wybierasz gdzie najbliższa mieszalnia i mamy taki adresik

Ars Color

Głowiński Krzysztof

ul. Podkarpacka 2

Krosno

38-400

Tel: 48 13 43 276 19

Fax: 48 13 43 276 19

ars_color@poczta.fm www.arscolor.pl

Całość zajęła mi może 5 minut

Mam nadzieję ze pomogłem :)

Tomek wielkie dzieki za pomoc przeszukujac forum dotarlem do tego koloru ale i kodu

Napisz do nich za ile $ dorobią.

Dla twojej informacji dodam że baza jest koloru srebrnego z dużym brokatem a klar (popularny bezbarwny) jest niebieski.Potrzeba sprawnego lakiernika i całość wygląda pięknie

PS.Pod zbiornikiem masz też kod lakieru ;)

• krynio unpinned this temat