Skocz do zawartości

Prośba O Ocenę Bandita 1200

ollencjusz
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Wygląda ładnie, ale cena trochę za wysoka moim zdaniem.
Motocykl przygotowany do turystyki: wysoka szyba + deflektor, kufer z oparciem, sakwy i torba na bak. Przebieg dość duży ale jeśli jeździł w trasie to na ten silnik nie jest jeszcze za dużo. Najlepiej podjechać i zobaczyć jak motor wygląda na żywo i porozmawiać z właścicielem.

Z właścicielem rozmawiałem . Motocykl ma od dwóch lat. Mam do niego 170 km wiec zanim pojadę chciałem żeby wypowiedział się ktoś mądrzejszy :) jest tez kwestia co tarcze hamulcowe są warte..bo to chyba chinczyki.

Co do tarcz to spytaj ;-) W opisie widać, że to jeszcze za jego kadencji wymieniane, ale racja mogą to być chińczyki. Ogólnie to nawet ładne moto ( przynajmniej z fot ) z ceną też nie powala pewnie sobie troszkę dodał do sprzęta wartość dodatków i robótek, które zrobił. Myślę, że warto by się pokusić o sprawdzenie moto i o negocjację ceny ;) Będziesz miał co czyścić w sensie te spolerowane elementy  :zeby:  mam do Brzeska 30 km, gdyby nie to że mnie jeszcze delikatnie trzyma grypa to bym podjechał pooglądał  :driving_moto:

o tarcze zapytaj Balda :)

moze poproś sprzedawce o zdjęcia w lepszej rozdzielczości ?

Pytałem właściciela . Wie tyle ze to zamienniki o nazwie WAVE. 900 zl za komplet. Wychodzi ze chinczyki.

Ogólnie bardzo fajnie się prezentuje, fajnie spolerowanie elementy ciekawi mnie tylko czy nie będą zachodzić. Czy przednia opona to nie jest odwrotnie ?

Nie wszystko co chińskiej produkcji jest złe. Akurat tarcze hamulcowe robią całkiem niezłe i wiele osób (nawet tutaj) już na takich jeździ.
Powiem tak, lepiej że założone są nowe tarcze niż jazda na zużytych. Napisz do niego niech ci wyśle zdjęcia samych tarcz i bieżnika na oponach.

Nie twierdze że są złe. Zapytałem czy są coś warte bo ja z takimi do czynienia nie miałem. :)

Z jednej strony niby cena wysoka ale gość pewnie wie co ma ( o ile co pisze to prawda ;P ) i sobie ceni tym bardziej że dużo zainwestował. Czasem lepiej kupić drożej a pewnie a nie tanią "okazję" w którą za pół roku trzeba władować tyle kasy że jednak taniej wychodzi ta nie okazja. Cenę możesz  negocjować spytaj o napęd, łożysko główki ramy, sprzęgło  nic nie pisał o tym może będziesz miał jakiś punkt do negocjacji a nie jest to nowy motocykl i już jakiś przebieg ma więc pewnie kiedyś też będą do wymiany

Edytowane przez jachu354

No właśnie nie szukam okazji bo zazwyczaj one wychodzą najdrożej. Bez gratów tj. Kufra, sakw i tankbaga obniżyliśmy cenę wyjsciowa na 9k. Przy okazji ustaliłem że napęd się kończy.

Kufer bierz, jest bardzo przydatny. Zapytaj o sprzęgło. Z tym przebiegiem jeśli nie wymieniał wcześniej to na pewno za chwilę będzie do wymiany. Cena powninna być koło 9 tyś razem z kufrem. Ale teraz jest wiosna, popyt na motocykle duży więc na pewno ktoś kupi.

Kufer mam z poprzedniego moto :)

jechać, posłuchać czy sprzęgło nie hałasuję i się nie ślizga, czy nie dymi - ogólnie widać że właściciel dbał o moto. Moim zdaniem jak najbardziej warty zainteresowania. Spytaj gdzie był serwisowany i przez kogo.

No jak sie nic nie zawali to jutro się wybieram.

Sprzedający dosłał mi fotki opon i tarcz. Wygląda to dobrze. Jeszcze jedna kwestia przyszła mi do głowy..mianowicie przebieg . Ja akurat srednio wierze w przebiegi rzędu 35tys w 15 letnim moto ale jakie są realia na rynku motocykli używanych to każdy wie. Zastanawiam się czy kupując motocykl z przebiegiem 76 tys i nakrecajac na nim dodatkowe km będę go w stanie w PL sprzedać bo u nas same perełki do 40kkm :)

Jak się ktoś zna to i z przebiegiem 100tkm sprzeda się bez problemu. Najważniejsze to  zachowywać paragony i faktury za naprawy i części, prowadzić książkę serwisową  i dokonywać wpisów. I oczywiście dbać żeby wyglądem nie odstraszał.

Kolega właśnie SAM kupił hondę 1000F z 2009 z przebiegiem niby 17tkm, a jak się jej bliżej przyjrzeliśmy to chyba jakieś 50tkm ma cofki. No ale nic najważniejsze że On jest zadowolony

Zastanawiam się czy kupując motocykl z przebiegiem 76 tys i nakrecajac na nim dodatkowe km będę go w stanie w PL sprzedać bo u nas same perełki do 40kkm :)

Najpierw kup motor i się nim ciesz. A martwił się będziesz dopiero jak będziesz sprzedawał. Jak motor jest ładnie uszanowany i zadbany to da się sprzedać nawet z bardzo dużym przebiegiem. Tak jak Asterix napisał, zbieraj rachunki i dokumentuj wszystkie czynności serwisowe.

Chciałbym gdyby nie był golas :)

Na Twoim miejscu skupiłbym się bardziej na ogólnym stanie motocykla niż na owiewce w S-ce, zwłaszcza biorąc pod uwagę roczniki i budżet

Dodatkowo nie nastawiałbym się na: nie będę miał wydatków i że dobrze go potem sprzedasz

Ja, nieważne w jakim stanie kupowałem (a przeważnie zadbane) zawsze wychodziło 1k na dzień dobry (a to serwis, a to opony czy jakieś akcesorium)

Motocykl kupujesz chyba po to żeby mieć fun z bezawaryjnej jazdy, a nie późniejsze biznesy czy problemy przy sprzedaży

Otóż mialem N i m.in. dlatego sprzedałem wiec owiewka lub jej brak w moim przypadku robi różnicę. Nie mam zamiaru robic biznesów tylko po prostu mieć możliwość odsprzedania gdy zechcę zmienić motocykl. Nie chodzi o to że mam zarobić na odsprzedaży a o to żeby w ogóle ktoś sie zainteresował widząc przebieg motocykla. Fun funem ale realia tez trzeba chyba brać pod uwagę.

ruch w moto się zaczyna więc jak ta to inna maszyna będzie spełniała oczekiwania użytkownika. Pozdro

O gustach się nie dyskutuje. Ale powiem Ci że ja wolę jeździć N-ką. W 2014 roku kupiłem dużego Bandita wodniaka z owiewkami i nie podobało mi się bardzo to, że całe powietrze znad owiewki leciało mi na kask. Efekt był taki, że przy prędkości 100 km/h miałem większy szum w kasku niż na moim golasie. Sprzedałem ten motor w ciągu miesiąca i przez następne 2 sezony jeździłem N-ką (B12 Igen.) Dopiero w tym roku w styczniu kupiłem następne moto (Yamaha XJR 1300) i też jest to golas. Jak na razie nie wyobrażam sobie jazdy innym motorem niż golas. Moim zdaniem na golasie jest większy fan, bardziej czuje się jazdę motocyklem. A motorem jeżdżę dużo - ok 10 tyś km lub więcej w ciągu roku.

to była tylko sugestia z mojej strony, bo pobadają mi się obie wersje

przed B też szukałem S ki, akurat fazera, ale trafił się B w takim stanie że z przyjemnością znosiłem te niedogodności przez 2 sezony :)

a jak będziesz dbał i prowadził jakąś historię to się sprzeda (akurat tego nie przewidzisz)