Skocz do zawartości

1200 S Z Iławy

xRad
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!
Kumpel z roboty sprzedał swoją kawe750 i w końcu planuje przesiąść się na jedyny słuszny sprzęt - Bandit 1200. Znalazł takie coś i poważnie o tym egzemplarzu myśli. Coś ktoś wie o tym Bandycie i o firmie ???

https://www.otomoto.pl/oferta/suzuki-bandit-gsf-1200-bandit-super-stan-wydech-devil-ID6yNYSp.html

???

Jedyne póki co rzuca sie w oczy to czy to KU*** są gąbkowe manetki od jakiegoś roweru z marketu? :D

napęd wygląda na stan agonalny, nie wiem czy to tylko wizualnie? czy to jakaś podróba złotego dida i przestała być w kilku miejscach złota ;p

Edytowane przez shaggy130

Jedyne póki co rzuca sie w oczy to czy to KU*** są gąbkowe manetki od jakiegoś roweru z marketu? :D

to samo mi się  1 rzuciło w oczy, i do tego dziwny db killer w wydechu.... tarcza ma dziwny kolor na środku do sprawdzenia czy zacisk dobrze pracuje, silnik i rama dość się świecą, ale np tylna tarcza pordzewiała - być może ktoś go umył do sprzedania jakąś dobrą chemią. Końcówka wydechu też dzwnie przyrdzewiała i 44 tys a sety dość mocno wytarte zarówno kierowcy jak i pasażera... resztę niech się wypowiada ktoś, kto się na tym zna :)

To normalne, że kontrolka luzu przygasa podczas dodawania gazu?

Jak twój kumpel z tych takich bardziej konkretnych, to mogę podjechać w sobotę i go oblukać. 

Jeśli pyta tylko z ciekawości, to mi się nie chce  :whistle:

Do przywitalni marsz!

Nie żebym się czepiał, ale porządek musi być :)

Edytowane przez ar1tur

Do przywitalni marsz!

Nie żebym się czepiał, ale porządek musi być :)

Zaraz kotów dostaniesz :)

hehehe

mówiłem mu żeby ładnie sie przywitał bo mogą kocury się pojawić

To normalne, że kontrolka luzu przygasa podczas dodawania gazu?

Jak twój kumpel z tych takich bardziej konkretnych, to mogę podjechać w sobotę i go oblukać. 

Jeśli pyta tylko z ciekawości, to mi się nie chce  :whistle:

On jest z tych konkretniejszych. Jakby sprzęt okazał się ok to na 100% by wziął. Dziś mieliśmy jechać oglądać ale nie udało się z roboty zerwać.

Jakbyś mógł pomóc to bylibyśmy (szczególnie on) bardzo wdzięczni.

Cześć. Ponoć mógłbyś podjechać tam pod Iławę spojrzeć na tego bandita:) byłbym wdzięczny. Bo już poważnie jestem nastawiony na ten okaz. Niestety nie mam czasu osobiście go sprawdzić. 

https://www.otomoto.pl/oferta/suzuki-bandit-gsf-1200-bandit-super-stan-wydech-devil-ID6yNYSp.html#3373aadebc

Thx from mountain

Myślę że motor stał gdzieś w wilgotnym miejscu, dlatego gdzieniegdzie ruda wychodzi. Ale to da się ogarnąć.
Ja dodatkowo zauważyłem jeszcze że golenie przedniego zawieszenia mocno są poobijane od kamyków albo nie wiem od czego. Na pewno by tak nie wyglądały jakby przebieg był tylko 44 tyś km.
Lakier wygląda bardzo ładnie, zadbany. A silnik albo tak ładnie wymyty albo pomalowany. (raczej umyty dobrze).
Po tarczach będzie widać czy przebieg jest realny bo są oryginalne.
Ogólnie moto wygląda bardzo ładnie, wart jest zainteresowania.

Edytowane przez PiotrekBe

Spoko, podjadę w sobotę.

Z tą rdzą to powiem tyle, że po zimie mam podobnie na tylnej tarczy.

Swoją drogą wydaje mi się, że kumpel kupował u nich Fazera i wszystko było ok. 

Kiedyś oglądałem sprzęty w tej firmie. Motocykle kupowane głównie z Francji. Prawdopodobnie gość nawet nie jeździ ich oglądać tylko czeka na kuriera w Polsce. Po sprowadzeniu za dużo w nich nie jest robione. Chyba każdy potrzebuje sporego wkładu. Motocykle świecą się od plaku. Ogłoszenia bywają nieaktualne. Sprzedawca miły. Z targowaniem się jest dosyć ciężko.

Edytowane przez easymoonrider

Napęd na końcu naciągu i strasznie wisi (chyba ma już zgon), brak ciężarków na kierownicy (czemu?), sprawdź golenie (wyglądają na sporo większy przebieg, no chyba że jeździł po Paryżu w dużych korkach)

No więc jest tak, że jeśli szukasz igły to szkoda twoich kilometrów. Ale biorąc pod uwagę cenę, to raczej nie szukasz.

Generalnie - klasyczne moto od handlarza. Z tym że handlarz naprawdę spoko, nie wciska kitu że igła, gada w miarę sensownie. W hali z50motocykli lekko. Bardzo dużo Banditów 600 jakby ktoś szukał to kilka niezłych stało.

Do rzeczy:

- moto wygląda na wyeksploatowane i nieszczególnie zadbane. Wygląda jak motocykl listonosza, który jest w dobrym stanie technicznym ale wizualnie nocuje pod chmurą więc jasne jak wygląda

- po ściągnięciu do polski padnięty był jeden z modułów, wymieniony na używany z allegro. Do tego czasu podobno był u trzech mechaników, więc cholera wie kto tam łapy wkładał

- koła pomalowane chyba pędzlem, ale wygląda tak, że kiedyś miał polerowane ranty, bo nie dość że słabo to wygląda to zaczyna odpadać. Dziwne w ogóle te zarysowania na rantach, bo nie wyobrażam sobie sytuacji w której możnaby tak zarysować. tylne koło pomalowane razem z ciężarkami do wyważania :)

- zmienione gumy na jakieś używańce, bo jeszcze smar montażowy na oponach, a opony stare

- sety wyglądają jakby ktoś w metalowych butach jeżdził - powycierane mega

- przygięty tłumik wskazuje że leżał na prawej stronie, dodatkowo ma ułamane 3żeberka z tej strony, handlarz sam powiedział że tu leżał

- rama porysowana w dziwnych miejscach, tak jakby był transportowany bez "ubrań" nie wiem jak to określić, ale odpryski lakieru pod bakiem to nie są zwykłe wytarcia.

- tarcze przód z wyraźnym rantem, ale jeszcze polata

- tarcza tył jak nowa

- akumulator zdechł dawno temu, odpalał z prostownika. po odpaleniu nie kopci, sprzęgło nie puka, walą za to zawory. 

- plastiki całe, nie popękane

- ledowe kierunki z tyłu, zwykłe z przodu

- napęd agonalny, nawet nie ma mowy żeby na tym jechać

- tłumik przerabiany, devil, przepierduje na łączeniu z kolektorem

- rdza na spawach

- lagi faktycznie styrane przez kamienie

- manetki to bekowy temat, nie ma co gadać każdy widzi jakie są. handlarz określił je jako antywibracyjne. :) ciężarki kiery jak chcesz to doda.

tyle.

Dzięki wielkie Kam za Twój poświęcony czas w mojej sprawie. Czyli co? Szukam dalej na to wygląda. Ahh a już się napaliłem szczerze mówiąc. Tym większe dzięki Kam że to zweryfikowałeś i ostatecznie rozwiałeś wszelkie wątpliwości

Prawdziwa tak zwana IGŁA, nic tylko odpalić i jechać hehehe...
A tak naprawdę  przy kupnie prawie zawsze znajdzie się coś do wymiany więcej lub mniej. W tym przypadku zdecydowanie więcej. Czy to się będzie opłacać? Raczej nie. Poza tym przeszłość tego bandyty jest nie znana i nie pewna. 
Dzięki Kam za kawał dobrej roboty. 

Spoko, nie ma sprawy.

Ale żebyśmy się dobrze zrozumieli - to nie jest złe moto, wszystko kwestia ceny i tego ile chce się inwestować na start kasy i czasu na doprowadzenie do stanu perfect. Po prostu ktoś na nim jeździł a nie pucował miękką szmatką

No i nie każdy szuka stanu jak z fabryki. Dlatego napisałem na początku opisu "Jak szukasz igły to odpuść"

Jeśli handlarz zszedłby z ceny na rzeczy które trzeba w nim "od strzała" zrobić, to podejrzewam że jeszcze długie lata by pojeździł.

Z tym, że biorąc pod uwagę zaczynający się sezon to nie liczyłbym na duży rabat.

P.S. taka to loteria. Znam nie jeden motocykl który miał byś igłą a okazał się złomem i niejeden który kupiony jako paździerz jeździł długie lata. Mój kupiony w stanie jak ten ostatni, służy mi trzeci sezon bez żadnych przykrych przygód.

Edytowane przez Kam