Skocz do zawartości

Motocykl Który Stał Przeszło 10 Lat

luckat
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

"A ja znam takich magików co dokręcili liczniki w autach bo przebieg był za niski :P"

Wcale mnie to nie dziwi bo byscie sie zdziwili jak ciezko sprzedac cos z malym przebiegiem

Wcisnąć klamkę wrzucić 1 (na wyłączonym silniku) i popchać moto w przód i w tył. U mnie to zawsze działało  :usmiech:

A co do przebiegu kiedyś kumpel kupił CB 500 94' z Francji z przebiegiem 28 tysięcy na liczniku, jak przyszły dokumenty okazało się że Hunda ma 128 tysi  :zeby:

takie próby już podejmowałem, nie pomagało. na innym forum polecali rozgrzać porządnie silnik na luzie , elementy przy rozszerzaniu może puszczą. Dam znać jakie wyniki

• 1 month later...

oswiec mnie i napisz jasno bo nie rozumiem

oj tam oj tam ;)

taki oftop był ;)

w kontekście jak się chłop podniecił że azjatkę musi to wyda 3x tyle co normalnie ale będzie miał satysfakcję ;)

jednym słowem nie ma co drążyć po co mu to moto, trzeba brać na klatę jak jest.

Ja też bym kupił zamiast remontować

Edytowane przez pwm

Poka c..e, tzn. Moto :) GS pewnie odpali spokojnie jak w piwnicy stal.

zdjęcie pośle jak już w PL będzie

cze.W zeszlym roku kupilem Yamahe  600 diverse stala 5 lat w ogrodzie. Bez przykrycia, obrosnieta mchem itp. Do zrobienia bylo: czyszczenie  hamulcow (zblokowane byly przod+tyl), zlepione sprzeglo (wyjecie calego kosza, wyczyszczenie z rdzy, separacja tarczek itp), wymiana 2 x oleju + filtra, wymiana filtra powietrza, przeplukanie baku paliwa, nowy akumulator, wyczyszczone swiece, gazniki tylko przelane swieza wacha i przedmuchane od spodu powietrzem pod cisnieniem(zdjete oslony komor plywakowych). Po serwisie motocykl palil od strzala- no ale to yamaszka a nie suzi.  Kupilem za 500 zl sprzedalem za 4900. Zarobek + satysfakcja gwarantowana.

Jak masz czas i zaciecie bierz i sie baw. Powodzenia

• 1 month later...

Powinienem zmienić tytuł, bo moto stało okazuje się 22 lata.Ciekawe że olej w silniku wygląda ok no i benzyna jest w baku, ale śmierdzi jak jakiś rozpuszczalnik.Dzisiaj odkręcam bak.pytanie takie czym go wyczyścić

Gorąca woda i potłuczone płytki :)

płytki? takie na podłogę?

eh

garść drobnych kamieni może by był dobrym pomysłem żeby rdze poobijać ze środka, nie znam sie

dzieki za odpowiedź, znalazłem też taki sposób na YouTube żeby wlać ropę dodać jakieś gwoździe i do betoniarki ze 3 godz, żeby się kręciło, ale nie mam betoniarki, więc nie wiem.Jak ściągnę bak chcę zalać świeżym paliwem gaźnik i próbować odpalić. Bedę potrzebował nowy akumulator, bo obecny jest całkowicie suchy

Gorąca woda i potłuczone płytki ceramiczne i trzęsiemy   :D działa bardzo skutecznie tylko okruchy muszą być małe żeby wgniotek nie narobić. Sam tak robię w starych zbiornikach i po 2-3 wibrowanku jest czyściutko, na koniec czasem daję Fosol.

Edytowane przez Miko
  • Upvote 1

Już chcesz odpalać? Co taki niecierpliwy jesteś ;)

Cierpliwy, ale chcę wiedzieć na czym stoję :D

Zerknij co się dzieje w baku... ja miałem moto które stało i z baku zrobiło się sito

Zapraszam do śledzenia Facebooka Zium Moto!

https://m.facebook.com/Zium-Moto-1084472944944933/?ref=bookmarks

Zanim coś napiszesz, to poczytaj ;) Kolega na poprzedniej stronie poruszał ten wątek.

Im cieplejsza tym lepsza bo rozpuści smary ale jeśli są tam jakieś plastiki w środku to bym wrzątku nie lał no i pamiętaj jak zatkasz szczelnie wszystkie otwory to ci się może jajko zrobić ze zbiornika :D

sprawa wygląda tragicznie, po wlaniu gorącej wody trochę puściło ale jeszcze jest syfu strasznie dużo, coś mi się zdaje że chyba wymiana baku będzie lepsza, jade kupić jakiś odrdzewiacz i spróbuję jeszcze raz.Co do tłoków, to wszystko wygląda na to że nie ma problemu

Z autopsji, kiedyś odrdzewiałem zbiornik LPG wewnątrz  - używałem do tego 'FOSOLU'

troche benzyny i srubki. 5min i czysto. serio ;~)

Mój sposób na bak to benzyna ekstrakcyjna + kilka garści małych nakrętek. Benzyna ładnie rozpuszcza smary a nakrętki rdze ładnie zbiorą, tylko nakrętki naprawdę muszą być jak najmniejsze. I policz ile ich wsypujesz żeby później tyle samo wysypać  :usmiech:

Benzyna w ostatniej fazie poszła, walka była okrutna ale na szczęście zwycięska.Pomógł płyn do mycia felg wlałem i trzymałem całą noc, potem jeszce fosol z śrubami (nie dawajcie żadnych kamieni, ani rzeczy nie metalowych, bo potem jak w przypadku baku w gs nie wyciągniecie ich, ja wyciągnąłem magnesem śruby, nie ma innej możliwości) a na koniec benzyna ekstrakcyjna. Wygląda dobrze ale podejrzewam że w zakamarkach jest jeszcze syfu, no ale trudno, filterek w baku jest. Myślę o założeniu jeszcze jednego na wężyku przed kranikiem ale nie wiem czy to nie zaburzy pracy?