Skocz do zawartości

V-Max I Spalanie Na Mieście

nieaktywny1
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Interesuje mnie jakie V-Max osiągnęliście swoimi bandziorkami oraz ile palą wam bandziorki na mieście, czy ktoś ma pomysł gdzie podpiąć ten czujnik http://www.allegro.pl/item1101919575_wskaznik_temperatury_oleju_smoke_warning_52mm.html

no ja jechałem licznikowo 190 a z małej górki 200 i się zastanawiałem czy nie jest jakiś zblokowany :) no mi pali około 7 na mieście i chciałem się dowiedzieć jak u was spalanie

V-max to licznikowe ~220 i spalanie miejskie jakieś 6.7~7 litrów. Poręczniejszy miernik temp oleju jest wkręcany zamiast korka oleju. Do kupienia w larsson'ie za jkies 90 zł.

w miejsce korka oleju bym wpiął, ew. dotoczyć w wpiąć się w magistrale olejową

Mój poleciał ponad 200 i do ze sporym hakiem :)

Co do spalania.W mieście oscyluje na poziomie 5-6 literków zależnie od temperatury i ilości innych pojazdów :)

U mnie V max 210 i odpuściłem bo stwierdziłem, że to nie są prędkości na nasze drogi. Spalanie natomiast od 6 - 7 l po mieście i ok 5.5 l w trasie. Pozdrawiam

max 220 licznikowe, do 200 sie buja potem szkoda silnika :) spalanie w miescie do 6l u mnie :)

Dobrze poczytac ile pojdzie Vmax tak informacyjnie , ja na swoim pojechałem 190 i zapaliła sie kątrolka a spalania nie licze bo to nie ma sensu , pamietam ze w trasie w ok 4,5 sie zmiescił - jazda kosmetyczna.

licznikowe coś koło 220 i miałem wrażenie jakbym dokręcił już go do odcinki bo zaczęło mi przerywać więc odpuściłem. Może kiedyś jak znajdę jakaś fajną górkę to pokusze się o więcej :P

a spalanie od 5 w trasie do max 6.2 w mieście, ogólnie po 7 tankowaniach motostat podaje 5.6 więcej na temat spalania tutaj:

http://www.motostat.pl/member/vehicles/stats/id/20901

moj dochodzi do 250 licznikowego (~235 gpsowe), ale to nie jest jeszcze odcinka - po prostu nie ma juz wiecej sily uciagnac :) moze jak troche schudne to pociagnie lepiej...

co ciekawsze to na 2-ce do odcinki tylko 150.

pali srednio 7l, w trasie stale 200 - 10l. minimalnie zlazl do ~6.

pozdro

Daniel

Jeszcze nie wiem ile wyciąga, moto jest na dotarciu i nie chcę go katować.

Pierwsze tankowanie to spalanie rzędu 6.4 - 6.5 litra, następne to trochę mniej - 6.2 litra.

Trzecie tankowanie to 5.88, czyli całkiem nieźle jak na ponad litrową maszynę. Jak widać motocykl się dociera i pali coraz mniej.

Trzecie tankowanie to 5.88, czyli całkiem nieźle jak na ponad litrową maszynę. Jak widać motocykl się dociera i pali coraz mniej.

eee tam ch..a Ci sie dociera :D

Ty sie uczysz efektywniej/ekonomiczniej jezdzic i tyle :)

ile km juz wykreciles?

pozdro

Daniel

ja swoim wycisnąłem 200km/h, ale miałem wrażenie, że jeszcze coś bym wydusił tyle że droga mi się kończyła :) a co do spalania to od 5,5 w trasie do 7 w mieście..

U mnie spalanie jak tak koło 7litrów, ale to raczej spokojna jazda :) V-max nie mierzony bo jeszcze nie mialem takiej potrzeby ale 240 sie pojawia czasem

Edytowane przez Manitou

kurde mój bandzior chyba jakiś zblokowany jest dziś jechałem w stronę ożarowa i nie dałem rady wyprzedzić toyoty celicy, przy 180 km/h zmiękłem.

U mnie do 200 leci bez problemu potem już trzeba się toszkę napocić żeby 220 było a co do spalania to systematycznie wzrastało od 4,5( pierwsze km na moto) do obecnych 6-6.5 gdzie wskazówka dość często wędruje w okolice 10k i więcej obr.

243 według wskazani licznika a wcale mały nie jestem prawie 90 kg. a pali tyle ile się mu wleje :D jak samo miasto to nawet ponad 7 potrafi wypić oczywiście przy dosyć dynamicznej jeździe :D

eee tam ch..a Ci sie dociera :D

Ty sie uczysz efektywniej/ekonomiczniej jezdzic i tyle :)

Jasne, na początku jeździ się szybko, potem się człowiek uczy i jeździ coraz wolniej i ekonomicznej :)

ile km juz wykreciles?

Niewiele - około 1 300. Aktualnie mam licznik ustawiony Trip, więc dokładnie Ci nie powiem.

Jeśli chodzi o docieranie, to z praktyki wiem, że dobrze dotarta maszyna potrafi palić dużo mniej.

mój poleciał 230licznikowe i więcej nie chciał nawet z górki, a co do spalania w mieście to 7,5l. Na dniach kupie mocowanko do gps'a to się zobaczy ile to jest rzeczywiście przy tych 230 obstawiam że pewnie coś koło 210

Wrocław, plac JPII- plac strzegomski- licznikowe 200. Spalanie? Zależy, jak sobie gaźniki ustawie:D Ale ogólnie, to trudne zejść poniżej 7.2l. Ogólnie to 8 spala, przy moim dość agresywnym stylu jazdy ;D

• Downvote 1

Wrocław, plac JPII- plac strzegomski- licznikowe 200.

kolego, a jakby tam Twoja matka przechodzila? albo dziecko? tez bys tak zapierdalal? toz to srodek miasta.

nasze top-speedy sprawdzamu tylko na niemieckich autostradach ;)

pozdro

Daniel

Wrocław, plac JPII- plac strzegomski- licznikowe 200.

no i mamy kolejnego 200 po miescie.

Teraz wiecie czemu istnieja gadgety moderowane ?

Ja głownie smigam po miescie i spalanie mam ok 5-5,5 l a tez czasami odkręce manetke;D

Co do v-max osiągnałem licznikowe 205 ale jak czytam o 220 to sie zastanawiam jak to mozliwe... Pozdro

Mój pali średnio 5.7 max to 7l a min to 4.5 Motostat

Max speed jaki osiągnąłem to 180 ale poleciałby więcej tylko odpuściłem ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.