Skocz do zawartości

V-Max I Spalanie Na Mieście

nieaktywny1
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

na trasie 7 l, w miescie okolo 9.

V-max: 240 miałem, Bandzior jeszcze mógł ale ja juz nie chciałem dłużej walczyc z wiatrem...

kolego, a jakby tam Twoja matka przechodzila? albo dziecko? tez bys tak zapierdalal? toz to srodek miasta.

Jak, skoro matka siedzi z tyłu...

http://www.youtube.com/watch?v=TuPSvQLH4WQ

kolega po prostu wyznaje zasadę, że...

http://www.youtube.com/watch?v=LHdrZpto4-c

to mój bandzior jest chyba wyjątkiem. 240 i licznik sie skonczył a on przyspieszał jeszcze. Położyłem się za owiewką wiec moze dl tego tyle.

Spalanie ok 5l

Mój po mieście ostatnio spalił 5.5l.

Trasa - zależy - przy średniej prędkości 110km/h pił 4.7 litrów soczku.

Za granicą po autostradach ze średnią 180km/h (150 w niepewnych momentach, 210 dzida na prostej) + półtorej godzinki na mieście potrzebował już 7.6l juhy.

Vmax - 220 km/h, potem spojrzałem na licznik, rozum się włączył i zwolniłem.

heh ja tak nie dawno na autostradzie na pełnym baku ( pod korek) zrobilem 190 km w tym juz 30km na drugiej rezerwie..wyszlo ponad 10/100km..na stacji weszlo ponad 18 litrow, normalnie w miescie ponizej 7 nie da rady..spokojna trasa 6...V-max licznikowe 248

Edytowane przez wojtecki

Według wskazań licznika 215 spalanie trasa 5,7L miasto 6,5L - 7L mierzone parę dni temu podczas trasy nad morze B)

Witam,

Prędkość max 260 na obw. OL. Prędkość porównywana z motocyklem jadącym obok. Spalanie od min 9.5 do 13 l.

Pozdrawiam

to mój bandzior jest chyba wyjątkiem. 240 i licznik sie skonczył a on przyspieszał jeszcze. Położyłem się za owiewką wiec moze dl tego tyle.

Spalanie ok 5l

Uważam, że to kwestia każdego elementu motonga, ale do rzeczy, waga i opór powietrza mają największe znaczenie. Ja przy mojej wadze +kask 70kg schowany kompletnie za owiewką na trasię, hmm jakieś 800m do 232 rozpędziłem furę, zakręt się zbliżał i obrotomierz się zbliżał do odcinki. Wnioskuję, że 240 i jest 12 tys. obrotów z groszami. Tym bardziej jak jab2 owiewka w tym wypadku bardzo dużo daje.

Spalanie 6, wydaje mi się, że to za dużo, może kwestia synchro, bo dawno nie robione. Ale przy maździe 1.6 spalanie wynosiło w granicach 8 także tragedii nie ma.

V-max licznikowe 248

to musialo byc chyba baaaardzooo bardzooo dawno temu Wojti - nie?? :)

Edytowane przez Daniel

Ostatnio sprawdziłem z gpsem i wyniki nie są zadowalające a więc przy

100 licznikowych = 94 na gps,

150 licznikowych = 137 na gps,

200 licznikowych = 181gps

a przy 222 licznikowych jest 200 czasem 201 na gps

więcej jakoś bandzior nie chciał pojechać może upał mu przeszkadzał ;p bo kiedyś udało się dobić do 230 licznikowych

więcej jakoś bandzior nie chciał pojechać może upał mu przeszkadzał ;p bo kiedyś udało się dobić do 230 licznikowych

oczywiscie, zimniejsze powietrze jest, ze tak powiem bardziej "kaloryczne".

pozdro

Daniel

Ja pogalopowałem na moim bandziorze 220 z wielkim plecakiem na plecach. Nie sprawdzałem bez plecaka:)

Zazwyczaj zadowala się 5,5 - 6,5l paliwka w zależności od proporcji trasa/miasto.

Licznikowe 216 (przy moim wzroście i masie to chyba dobry wynik)

Miasto - do 6,5 l

Teren niezabudowany - 4,9 (110-120km/h)- 5,4 (130-150km/h)

Najwyższe zanotowane spalanie - 9,6 l (ja, sakwy,rolka,tankbag i autoban) ale z Pragi do Szczecina jechałem 5g z takowaniem, paleniem i żarciem.

Pierwsze tankowanie to spalanie rzędu 6.4 - 6.5 litra, następne to trochę mniej - 6.2 litra. Trzecie tankowanie to 5.88.

Kolejne tankowania to odpowiednio: 5.8 i 5.7. Tryb mieszany, miasto - trasa.

Taka ciekawostka: wczoraj do 19-to litrowego baku nalałem 19.1 litra.

Ciekawe jak daleko bym zajechał bez tankowania.

oj ja chyba naprawde musze oddac moto komus na regulacje /tylko komu :(/ - moj jezdzi tylko korki czyli mega szarpanie, ryczenie wydechem itp i pali to co Wy podajecie x2 :(

Ja mam swojego od kwietnia, nic nie regulowałem do tej pory. A pali mi średnio jakieś 5,5 litra jak jeżdżę głównie po mieście. Oczywiście nie przeciągam go na każdym biegu do czerwonego pola. W miarę spokojnie jeżdżę.

mój został przetestowany w zeszłym sezonie na A1. Doszedłem do 240 licznikowego :) czyli zegary zamknąłem. Do 220 szedł jak kuna ale pozostałe 20 oj jakbym jechał pod górke :Marqs: . Wciąż zastanawia mnie jaka była rzeczywista prędkość :unsure:. Spalanie na naszym 90km odcinku autostrady wyniosło mnie jakoś 8,5l przy prędkościach zaczynających sie od 170. Ogólnie spalanie to 7l/100. Moje przejażdżki przeważnie oscylują w granicach 120-160km/h często widoczne czerwone pole. Dużo osób mówi mi że sporo :(

Co Ty, jak mniemam na Twoja jazde to w sam raz :) Ja przy takiej jeździe: 120-140 mam spalanie 6,5 ale głównie po mieście jeżdze i trasy typu 5-10 km wiec to nie trasy ;-)

Co Ty, jak mniemam na Twoja jazde to w sam raz :) Ja przy takiej jeździe: 120-140 mam spalanie 6,5 ale głównie po mieście jeżdze i trasy typu 5-10 km wiec to nie trasy ;-)

kaskader w takim razie z Ciebie skoro po mieście tyle latasz :vroom:

Ogólnie spalanie to 7l/100. Moje przejażdżki przeważnie oscylują w granicach 120-160km/h często widoczne czerwone pole. Dużo osób mówi mi że sporo :(

a na czym jezdza te osoby ktore tak mowia?. spalanie masz normalne przy twoim trybie jazdy i juz . sie nie przejmuj

a na czym jezdza te osoby ktore tak mowia?. spalanie masz normalne przy twoim trybie jazdy i juz . sie nie przejmuj

jeden jeżdzi "fałka", drugi podwójną "fałką", czeci ludek b12 sie powozi. Wiem, że mam normie, ale wkurza jak ktoś tak dogaduje prawda :blink:

218 na polskiej autostradzie. Pewnie pociągnąłby więcej ale zbliżałem się do aut więc odpuściłem.

A spalanie mieszane bo tylko takie sprawdziłem 5,8. Najniższe 5,4

Wczoraj miałem kolejną weryfikację spalania na trasie.

Cały odcinek pokonany w deszczu i spodziewałem się, że jak w puszczce w deszczu spalanie mi wychodziło wyższe przy tych samych prędkościach, to i w motorku ciutek podskoczy.

Bo wypaleniu prawie pełnego baku podjechałem na stację, zalałem palifko i policzyłem spalanie.

I wyszło mi dokładnie takie samo jak poprzednim razem na trasie - 4.7l/100km.

Jechałem ja i przepełniony kufer centralny, woda się lała się cały czas z nieba, prędkość średnia - 110km/h, vmax pod 160-170km/h gdy wyprzedzałem co wolniejsze pojazdy. Trasa to głównie drogi poza zabudowanym i kilka autostrad.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.