Skocz do zawartości

[S] Vfr 800 Vtec 2006

Aeternus
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc,

Przejechalem nim ogolnie okolo 700km i stwierdzam ze jednak styl jazdy tym motocyklem nie do konca pokrywa sie z tym co chcialem

Dokupilem do niego czarna szybe i zestaw kufrow razem z montazem.

Wyczyscilem przynajmniej czesciowo kolektory.

Kupilem za 16200 i w tej cenie sprzedam dajac gratis albo szybe albo montaz pod kufry.

Wydech akcesoryjny dominator ale moge wstawic oryginalny. Bardzo ladne brzmienie. Mam do nich DB killery.

Motocykl byl garazowany przez poprzedniego wlasciciela i przeze mnie rowniez.

Kupilem pewna sztuke dzieki polecajacym wspolnym znajomym.

Z minusow to poci sie filtr oleju (wymieniane bylo jakis 1k km temu)

Dokupilem nowy filtr i olej. Jeszcze nie wymienilem 

Stopka centralna + komplet oryginalnych kluczy pod kanapa w tym najwazniejszy do regulacji napedu ;-)

Dodatkowo chrashpady.

47tysiecy przebiegu

18034344_10213020719023063_1019794255711

18193176_10213114162679096_7349096699535

18278718_10213122154638890_2364128743929

18320583_10213114163879126_734080828561418010425_10213020719503075_8078991236732

Szybki rozwód...

A możesz napisać coś więcej na temat powodów twojej decyzji - nie ukrywam, że VFR jest jednym z moich typów na kolejne moto (kiedy już nauczę się jeździć :jezyk2: ).

hehe dokładnie, tyż bym prosił (może być na priv jeśli nie chcesz kogoś odstraszyć)

teraz bym celował chyba w 1200, bo tego co masz to jak na lekarstwo, a teraz nie kupuję :/

Też chcę wiedzieć, bo zastanawiałem się kiedyś nad VFR ze względu głównie na dźwięk, ale też pozycję i turystyczno-sportowe przeznaczenie tego moto :)

Może jakieś próbki dźwięku, jak pracuje :p:

Edytowane przez Shadow

Shadow: nie napalaj sie. dzwiek to mialy te z rozrzadem na kolach zebatych. mialy tez one zaciecie sportowe, moja bez problemu dymala cbr f2 do 200. jezdzilem 800fi i to byl juz typowy turysta jesli chodzi o pozycje i oddawanie mocy. vteck to juz nie vfr.

Edytowane przez krynio

sorry za off top ale jak ktoś będzie chciał posłuchać rozrządu na kołach zębatych to zapraszam na zlot :D

A tak serio to zgadzam się z Kryniem vtec to już nie to samo co stara dobra vfr 750 RC36 II . Ja mogę tylko polecić, trasa na zlot w dwie strony łącznie 1000  km weekend żaden problem - wygoda pierwsza klasa, pozycja no moto wg mnie jedna z najlepszych i najwygodniejszych a i moto swoje poleci :D

Zeby nie bylo ze motocykl jest zly. Bo nie jest. Zlapalem zimowa depresje. 

Mialem wczesniej bmw k1200s i taki tez motocykl chcialem kupic bo poza drogimi awariami jezdzilo mi sie nim niesamowicie. Myslalem pozniej o vfr 1200 ale z racji ze trafil mi sie pewny egzemplarz wzialem te 800tke.

Nie chcialem miec napedu na lancuch- dalej nie chce

Jezeli chodzi o pozycje to jest ciut bardziej sportowa (chociaz do sportowej jej daleko) niz w bmw. Moim pleca to jednak przeszkadza a na silownie jestem zbyt leniwy :P Po paru kilometrach nie tyle co czuje  bol ale odcisnieta kierownice na dloniach (dosyc czesty problem wsrod uzytkownikow vfr)

Wkurza mnie brak wyswietlacza biegow. Wkurza mnie tez ze jak jade 80km/h i na 6biegu odkrece do konca manete to mi telepie motocyklem bo bieg jest za wysoki. Wkurza mnie zbyt mala elastycznosc w stosunku do silnika bmw i to ze trzeba biegami machac.

Jazda z pasazerem i kuframi jak najbardziej na plus. W zasadzie nie czulem roznicy pomiedzy taka jazda a podrozowaniem solo. Po prostu zdziadzialem i zrobilem sie za wygodny. Moze kupie sobie vfr1200 w automacie albo od razu goldwinga.

Kupujac motocykl i tak wiedzialem ze biore go tylko na ten sezon ale moja lepsza polowka widzac ze jednak caly czas patrze za bmw sama powiedziala zebym sprzedal vfr od razu i znajdziemy mi beemke.

Generalnie jezeli ktos z was chce kupic na przyszly rok vfr 800 to uwierzcie mi ze naprawde bedziecie z niej zadowoleni. Jezeli ktos nie ma takich problemow na poziomie nastolatka jak ja- tez niech smialo mysli o tym modelu bo naprawde fajnie sie nim jezdzi.

Jezdzilem niedawno ducati monster 1100 evo z 2012r. I jak wczesniej tez go sobie chwalilem to teraz tez mnie irytuje.

Jak wspomnialem depresja. :szczy:

Czy to jest wersja z abs czy bez?

W sobotę może pozbędę się swojego ZZRa i jeśli nie wpadne na głupi pomysł wywalenia hajsu na auto i zakupu Z1000 to może Cię odwiedzę zobaczyć jak to lata. Daleko nie mam.

Czy to jest wersja z abs czy bez?

Tak z abs i to dual.

W sobotę może pozbędę się swojego ZZRa i jeśli nie wpadne na głupi pomysł wywalenia hajsu na auto i zakupu Z1000 to może Cię odwiedzę zobaczyć jak to lata. Daleko nie mam.

I tak wpadnij obejrzec sobie :)

Będę jakoś 20-22... Wstępnie najchętniej bym podjechał do Ciebie w piątek po 18. Pasuje ewentualnie ?

Będę jakoś 20-22... Wstępnie najchętniej bym podjechał do Ciebie w piątek po 18. Pasuje ewentualnie ?

Do 19jestem w pracy w Gdansku. Salon motocyklowy wiec wpadnij to pogadamy i obejrzysz sobie ciuchy od razu :P

Zona poprosila zebym wstrzymal sie jeden miesiac cieply ze sprzedaza bo moze jednak przekonam sie do motocykla. Zatem czekamy. Ale jakbyscie byli zainteresowani to prosze ustawiac sie w kolejke bo mozliwe ze zdania nie zmienie :D

Ok. W takim razie ja poprosze o 'numerek'.

To się nazywa siła perswazji  :usmiech: 

Żona, która prosi żeby nie sprzedawać moto....  :szampan:

Moja też prosiła żebym Bandziora nie sprzedawał.

Za sprawa dzisiejszego smsa od kolegi z forum (pozdrawiam Dominik) sprzedaz wznowiona.

Zeby bylo śmieszniej kupilem wczoraj grzane manetki. Zona obiecala mi vf1200 wiec chlopaki bierzcie poki za duzo o tym nie mysle ;P

18671402_10213308309852654_7880031268442

18595256_10213308310092660_7610804811701

zdecodowany Pan jestes jak kobieta :P

zdecodowany Pan jestes jak kobieta :P

Wlasciwie to dalej nie jestem zdecydowany  :zeby:

Z jednej strony wiem ze to nie moto dla mnie ale z drugiej strony szkoda mi wydawac wiecej kasy zamiast cieszyc sie jazda :D

W najblizszy weekend mogłbym byc w Trojmiescie. Bedziesz mial czas?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.