Skocz do zawartości

Speca Od Rumaków Szukam - Wrocław

Leon
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszam na piwko bądź płyny ogniste, złote a może i herbatę jak żona nie pozwala, kogoś kto pomoże mi przewertować głębię serwisów aukcyjnych. Ofert łącznie koło 400 znalazłem, ale pomimo wszystkich materiałów które zgromadziłem nadal ocena jednej sztuki to kupa czasu i niepewności. Nie wstydzić się, nie pochodzę ze środowisk LGBT ðŸ˜

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Widzę ale moto beny'ego mi nie odpowiada, poza tym chciałbym zadać milion pytań i wgl.. jak to świeżak.

Jak chcesz moto pewne to szukaj tu na forum.

Wszystko zależy jakiego chcesz. No i jakim budżetem dysponujesz.Anajlepiej to szukaj moto z forum będziesz miał pewniaka.

Widzę ale moto beny'ego mi nie odpowiada, poza tym chciałbym zadać milion pytań i wgl.. jak to świeżak.

Jak nie odpowiada to szukaj sam, znajdziesz to daj do oceny i tyle.

W prawdzie ludzie tu pomocni ale nie jestesmy w przedszkolu czy Caritasie.

Kto ma czas i checi szukac czegos dla ciebie jezeli sam nie wiesz czego chcesz a moto od Benny to prawie dokladnie to co wpisales w w swoj status chociaz naprawde jeszcze nic nie majac. :(

Edit

Na twoje milion pytan jest sa tu dwa miliony odpowiedzi.

Musisz tylko przeczytac cale forum, temat po temacie, watek po watku.

Wchlaniaj wiedze tu juz zgromadzona jak gabka, zgodnie z twoim przywitaniem ;)

Edytowane przez pioter

Wiem i biorę to jako priorytet dlatego śledzę temat który jest linkowany wyżej, chcę sprawny motór bez gadżetów. Tak samo 600N, ew. z owiewką, czy grzanymi manetkami.

Trochę kiepski moment. Kto miał sprzedać to sprzedał a kto nie sprzedał to zrobił co trzeba i będzie ganiał przez sezon.

Pioter, twoje podsumowanie wyklucza sens istnienia szkół w czasie Internetu i Youtube'a. :) Czytam non stop ale przyjemnie jest z kimś porozmawiać, zamiast spędzać czas na psuciu oczu od monitora :D

@ ar1tur

To nie kiepski moment a raczej zawracanie dupy. W statusie wpisuje, ze posiada b6 eske, naprawde nie ma nic bo dopiero szuka, ty dajesz linka a tu zonk, "nie moj, szukam nakeda".

Bardzo mi przykro, nie moj temat.

Sorry przy rejestracji jest gwiazdka i trzeba wybrać.ae18ed7de102d874eb5da80633ffd451.jpg

Najlepiej zadaj konkretne pytania to otrzymasz konkretne odpowiedzi. Niespiesz się z zakupem, pośpiech jest dobry w łapaniu pcheł ;) .Zanim wydasz kasę dobrze się zastanów ,handlarzy omijaj szerokim łukiem. I pamiętaj lepiej wydać w aso 200zeta na przegląd niż umoczyć parę tysi. Jak ktoś będzie unikał wizyty w aso olej go.

Unikaj handlarzy to trochę taka pusta teoria według mnie, np. chciałbym kupić w myślę, że niedługim czasie Bandtka 1250. Raz, że jest ich malutko to dwa 80% posiadają handlarze i co mam zrobić ? ;-) no jasne, że może się trafić dobry kokos w tych 20% ale nie koniecznie.

Co do 100% zajebistości motocykla z forum też bym uważał  :zdziwiony: dałem grubo ponad normę za mojego byłego b6, pan koleszka z forum nie chciał puścić w dół ani złotówki i wtedy człowiekowi przychodzą do głowy różne myśli np. takie że skoro tak trzyma to może jakaś sztos sztuka się trafiła. Po kupnie dołożyłem 2 koła do silnika - w jednym zdaniu wykorzystywał jakieś 80% mocy ( zacięty zawór ssący w głowicy ). Niby moja wina po co takiego kupiłem - to było moje pierwsze poważne moto po skuterku i nie byłem za bardzo obcykany w tych sprawach  :oczy: był ze mną kumpel, który śmigał swoim b6,5 - racja powiedział mi po jeździe testowej coś słabszy od mojego, no ale skoro on miał wtrysk i wodę to myślałem, że to całkiem inna bajka i może być słabszy. Po prostu ostrzegam nie wywalam swoich żali, że choćby skały srały nie jeździmy na pewniaka po moto z forum, każde sprawdzamy tak jakby to było od handlarza i tyle. Uwaga, rozwaga i przede wszystkim chłodny umysł nie kupisz tego to kupisz następnego  :adios:

Napewno dajecie dobre rady ale czy zaowocuja? Zakladajac temat o zamiarze kupna moto "swieta" rzecza jest podanie jak najbardziej scislych danych poszukiwanej maszyny. Tak jak to kolega napisal, z calym tym i tamtym, rowniez w przywitalni to raczej szukanie "jelenia",

ktory wyreczy go z samodzielnych poszukiwan. Mentor, w tym wypadku, dla mnie to nic innego jak nianka i "wolny sluchacz". To se ne da, jak miewal prawic, Sp., moj tesciu. Troche wlasnej inicjatywy prosze!

Moze to i mocne slowa zaraz tak na poczatek ale za to szczere, bez owijania w bawelne.

Ps.

Przy rejestracji nalezy uzupelnic dane statusu co nie znaczy, ze podajemy bledne lub niezgodne dane.

jest mozliwosc wyboru w marce, modelu, itd np. N/A (cholera wie co to oznacza) i juz wszystko gra.

Nieposiadanie motocykla nie jest tu karane, nie jestes pierwszy i ostatni. ;)

Edytowane przez pioter

Napisano (edytowane)

@pioter

Jesteś bardzo sceptyczny :D

@Bytian

Handlarze tzn. goście którzy sprowadzają na sprzedaż, tak? Też obawiam się samotnych oględzin ale mam już jakiegoś gościa z Wro który ma warsztat i pomoże za ok. 150zł (czy lepiej aso?)

Edytowane przez Carloswro

@pioter chłopak poprosił o pomoc czyli zdaje sobie sprawę ze swojej niewiedzy . Twoja uwaga w przywitalni że gdyby chłonął wiedzę nie jeździł by na wózku widłowym jest nie na miejscu. Zacytowałeś teścia to ja zacytuję ojca "nie każdy kto chciał mógł się uczyć,nie każdy prosty człowiek jest prostakiem a inteligent niekoniecznie jest inteligentny "

Edytowane przez kazek
  • Upvote 1

@pioter

Jesteś bardzo sceptyczny :D

@Bytian

Handlarze tzn. goście którzy sprowadzają na sprzedaż, tak? Też obawiam się samotnych oględzin ale mam już jakiegoś gościa z Wro który ma warsztat i pomoże za ok. 150zł (czy lepiej aso?)

zachar pomoze na pewno albo wiktor zakrzewski - prawdziwy killer handlarzy ;)  sprawdz moto-wroclaw i tam go poszukaj, albo strone na fb "ogledziny motocyklowe" (chyba)

• Upvote 1

Jestem już z nim w kontakcie, z Zakrzewskim i Maciejem Porochińskim. :)

Moim motto przewodnim bylo znow to co powiedzial moj kolega z pracy kiedy mialem 16-17 lat czyli,

"Kto chce, ten umie. Kto umie, ten chce ". Zaznaczam, nie mysle tu o ocenie technicznej motcykla.

Tu napewno znajdzie sie osoba sluzaca pomoca ale szukac?

Jezeli czytam "Ofert łącznie koło 400 znalazłem, ale pomimo wszystkich materiałów które zgromadziłem nadal ocena jednej sztuki to kupa czasu i niepewności." przy jednoczesnym braku jakichkolwiek informacji i szczegolow to przepraszam, ze napisalem otwarcie co mysle.

Kazek, moze przejmiesz to w swoje rece, przeszukasz te 400 ogloszen, przeanalizujesz stany techniczne, obgadasz pozniej wyniki z kolega, ja nie mam nic przeciwko temu, byleby cie nie zajechal pytaniami jak poprzedniego jego mentora. :D

Ach tak, mamy jeszcze przetrzepac rynek w UK, DE albo E?

Chyba nie. Czytajac post Walle rozumiem to tak, ze po znalezieniu przez samego siebie odpowiedniej maszyny, ma sie zwrocic o koncowa ocene do wymienionych przez niego, obeznanych w materii osob. Wlasnie tak to tez widze.

Brawo Walle.

I jeszcze jedno.

Jezeli ktokolwiek czuje sie obrazony lub nieslusznie przeze mnie potraktowany...

W dolnym prawym rogu jest taki czerwony button. Nie krepujcie sie. Ja sie nie obraze. :P

Edytowane przez pioter
  • Upvote 1

@pioter w takim razie załatwię Cię zielonym zamiast czerwonym ha ha

Napisano (edytowane)

Shitstorm :)

Pioter, wszystkie posty poza Twoimi dały mi do myślenia i wyciągłem jakieś wnioski. Z Twoich ocen mnie mało wyciągłem, ale nie chcę się z Tobą spierać i jeśli ten wątek nie dotyczy Ciebie, nie masz dla mnie czasu itp, Twój cenny czas spożytkuj gdzieś indziej. Nie wypraszam, ale nie lubię gdy obcy ludzie z neta zajmują się psychoanalizą mojej osoby :D

Powiedzcie mi jeszcze tylko jakie info od sprzedawcy wyciągnąć przez tel nim wrzucę jakąś ofertę do obejrzenia na forum?

Edytowane przez Tomek

• 4 weeks later...