Skocz do zawartości

600S Odpala I Gaśnie

Gość diasdj
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Na początku sezonu zaobserwowałem przebicie na kablach wysokiego napięcia.
Moto nie wkręcało się na obroty.

1 Wymieniłem cewki. Problem został - do 3 tys i jak dodam gazu to gasnie.

kolanka nagrzewaja sie rownomiernie.

2. Spuscilem paliwo z gaznikow ustawiłem na pri odpalił za pierwszym razem pochodzil na 1-2 obrotow i zgasl.
teraz odpalam pochodzi kilka sekund i sam gasnie.

Zupelnie nei wiem co robić sprawdzałem czy nie przyczaslemprzewodu paliwowego.
Wyczerpały mi sie pomysły prosze o pomoc.

Filt był pełny paliwa
Wydaje mi sie ze fitr przepuszcza calkiem dobrze.
Przedmuchałem go jeszcze sprezarka. 

Edytowane przez diasdj

Pisze co masz zrobić , bo może nie zrozumiales wywal filtr paliwa jest o tym setka tematów więc po co zakładać kolejny? Acha dobrze mówisz wydaje Ci się że dobrze przepuszcza dokładnie tak jest wydaje Ci się ;)

Edytowane przez benywariat

Beny dobrze radzi, wywal filtr.

Nie mogę nigdzie znaleźć nowego filtra.
Orientuje się ktoś ile to może kosztować w ASO?

Bandit nie posiada filtra paliwa więc w ASO go nie znajdziesz , dlatego jak go włożysz to są problemy, jak już musisz mieć choć nie wiem po co przecież w baku jest , to kup siateczkowy a nie papierowy , ale najlepiej wywal i nie poprawiaj fabryki ;)

A własnie ze Bandit posiada fabryczny filtr paliwa, na dodatek w serwisówce jak byk o tym stoi.

Co do problemu to rzeczywiście filtr możne być do wymiany.

moj posiadal i nie bylo problemu. ale jak zakladalem nowe wezyki to kupilem nowy filtr ale nie pasowalo mi to wszystko jakos i dalem bez filtra bo w koncu jeden juz jest w kraniku :D

A własnie ze Bandit posiada fabryczny filtr paliwa, na dodatek w serwisówce jak byk o tym stoi.

Co do problemu to rzeczywiście filtr możne być do wymiany.

Tak? A gdzie ten filtr?

3r71zh8lcorm_t.jpgyqnpa2q0h9tw_t.jpg

Edytowane przez Vodzu

3r71zh8lcorm_t.jpgyqnpa2q0h9tw_t.jpg

W mojej nic o tym nie ma rocznik 1995-2001, do którego rocznika to serwisowka? A tak serio kto pierwszy raz widzę filtr w bandziorze ;) . Tak czy siak wywal filtr bo ewidentnie brakuje mu paliwa

FIltr wygląda na fabryczny - 
Kolejne pytanie czy to prawda ze to dyszy 3-ciego gaźnika powinien być podłączony jakiś przewód?
(to ta dysza która jest skierowana w strone hamulca noznego, wszystkie inne skierowane w dol)

Jaka dysza o czym mówisz? Daj zdjęcie . Do jednego z króćców powinien być podłączony wężyk z podciśnienia idący do kranika. A nie lepiej zadzwonić albo dać nr w profilu ,co wy nowi tak się boicie :D

A nie lepiej zadzwonić albo dać nr w profilu ,co wy nowi tak się boicie :D

Boja sie, ze zadzwonisz i stana sie nieszczesliwymi posiadaczami drugiego motocykla i prenumeraty jakis chu... czasopism. :D

filtr chyba był w II generacji fabrycznie ale nie jestem pewny

Obojetnie czy byl filtr czy go nie bylo.

W tym wypadku, jezeli opis jest trafny, ze pochodzi pare sekund i gasnie to jest jaki inny feler.

Jezeli komory plywakowe sa pelne , to musi chodzic dluzej jak tylko pare sekund.

Przed dlubaniem mogl krecic do 3k, powyzej gasl tak? Przyczyna mogl byc filtr ale takze do dupy ustawione plywaki co rezultowalo niedostatecznym zasilaniem w paliwo. Ja nie tylko wywalilbym filtr ale i polozyl gazniki na stol i krok po kroczku szukal przyczyny.

Pioter to tak na szybko do sprawdzenia , ja bym zaczął od podstawowego serwisu skoro nie wiadomo kiedy był robiony czyli zawory , gaziory czyli czyszczenie , poziom paliwa, mieszanka i na końcu synchro, można też świece i spokój na sezon ;)

Beny, masz racje. Jak juz to juz tylko kolega musialby dac wiecej input.

Znamy historie jego moto? Wiemy co bylo a co nie bylo robione? Mozna powiedziec, ze nie a krysztalowej kuli tez nie posiadam.

mnie w każdym tego typu temacie brakuje podstaw....  historii motocykla u danej osoby, historii serwisowania co i kiedy było robione, jak dla mnie to jest punkt wyjścia do jakichkolwiek poszukiwań przyczyny a tak to przy takim opisie objawów i całego tematu to jak mamy pomóc?

Siema kolego,

widać walczysz z motongiem od zakupu. Widziałem posty o kablach, cewkach i świecach. Może moto większego serwisu potrzebuje... ciężko pomóc dokładnie nie znając historii serwisu etc.

co wiesz z poniższego:

kiedy wymiana świec;

kolor świec sprawdzałeś? (to powie czy mieszanka dobra)

kiedy była regulacja zaworów:

kiedy synchro gaźników?

kiedy czyszczenie gaźników?

filtr powietrza, oleju zmieniałeś?

akumulator nowy/ albo stary i trzyma napięcie?

te cewki kable to coś o używkach pisałeś, że szukasz - nowe poszły czy używane w końcu?

Ogólnie jest tak, że jak podstawowe czynności serwisowe zrobisz to 90% motongów będzie śmigać bez zająknięcia.

Ebbniy opowieść hemingway'a co z tym moto to może się coś wyduma.

edit: sorry Lelon jakoś mi przeleciał Twój post i prawie, że duplikat walę  - no włacha, trzeba coś więcej wiedzieć.

Edytowane przez Havana Bob

W mojej nic o tym nie ma rocznik 1995-2001, do którego rocznika to serwisowka? A tak serio kto pierwszy raz widzę filtr w bandziorze ;) . Tak czy siak wywal filtr bo ewidentnie brakuje mu paliwa

serwisówka do II generacji

Ja mam II generacje a czego nie mam? Filtra paliwa i nic nie wskazuje, ze byl. :D