Skocz do zawartości

[K] Scooter

Fido
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Hej!

Mam chęć nabyć drogą kupna skuter 50ccm.

Gdyby ktoś słyszał o jakiejś ładnej sztuce, godnej polecenia, najlepiej z mazowieckiego, to proszę pisać w temacie lub na PW.

• Odpowiedzi 51
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Fido

14

• nieaktywny3

4

• Owca

3

• darekb1

4

Top Posters In This Topic

A co? Czyżby więcej niż stówka w zabudowanym...? :lol-1:

A czemu nie 125 ?

A może dla pierworodnego? Książkę piszecie? :D

Korki w stolicy ze tylko skuter się przecisnie.

Hirad trafił w dziesiątkę.

Syn poszedł na kategorię AM.

szukaj yamaha aerox lub peugeot speefight, zdarzylo mi soe jezdzic tez suzuki street magic ake to jak mlody bylem, na tamte czasy to ciekawe bylo moto i dosc mocne

Benelli pepe ponoć idzie jak scig:D

Edytowane przez Cirus

niedawno sprzedałem skuterka tyle że to było 190ccm zarejestrowane na 50 po swapie silnika,  to na początek jakiemuś młodemu chłopakowi bym nie sprzedał :P

to jak mlody bylem, na tamte czasy to ciekawe bylo moto i dosc mocne

Kufa no nie mogę  :hahahaha:  starcze  :takaemotka:

wszystko zależy od tego jaki ma być dalszy los tego czegoś

ja mojej córce na pierwsze moto (gdy zrobiła kartę motorowerową) kupiłem najtańszego najmniejszego skuterka hipermarketowego

TOROS kosztował 1400zł rozłożone na 10 nieoprocentowanych rat.

Stwierdziłem że KYMCO za 4k (chociaż to już jakaś marka) odpada - bo było duże prawdopodobieństwo skasowania go w pierwszym roku.

Wtedy pył przeskok badziewie (1500PLN) -> KYMCO (4-5kPLN) -> Peżoty, jamachy (9-12kPLN)

Skuter w tym roku oddaliśmy szwagrowi bo nie chcieliśmy płacić OC a Marta nie chciała go w Wawie (spóźniłeś się)

szwagier ma piaggio ładne na sprzedaż tyle że Gdańsk jeżeli Cie interesuje to popytam co jak ewentualnie dam numer

Generalnie nie chciałbym wydawać grubej kasy na nowy sprzęt, bo jak napisał Syku dalszy los sprzętu jest niepewny.

Małolat ma się na nim nauczyć jeździć i jakieś paciaki są nieuniknione.

Z drugiej strony nie chcę trupa, przy którym będę musiał więcej dłubać i inwestować niż młody jeździć.

Budżet, jaki przewiduję, to 1500 - 2500 zł.

Jak się dzieciak poczuje pewnie na 2 kołach, to pewnie pomyślę o jakimś salonowcu. Na razie sprzęt ma służyć do nauki jazdy.

Jachu, dzięki za chęci, ale do gdańska po piździka nie za bardzo opłaca się gonić. Przywieźć nie mam czym, a wracać na kołach, ciut za daleko. Chociaż Obi pewnie ma inne zdanie... :zeby:

Seba, w grę wchodzi tylko 50 ccm. Żadnych swapów, czy tuningów. Nie mam zamiaru zabić własnego dziecka.

Edytowane przez fido-dido

a ja polecę peugeot ludix blaster, najlepiej na jak największych kołach, małe, mocne, zwinne, tanie i bezproblemowe, jedyny minus to schowek który pomieści portfel, ale stelaż i kufer rozwiązuje ten problem. 

w tym budżecie to może faktycznie coś typu: https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-peugeot-speedfight-2-2004-rok-CID5-IDmqUxY.html#f425976239  - link tylko podglądowy, młodszy brat to miał, kupił w gimnazjum jak był, uścigał się na tym bardzo dużo, nawet przytrafiło mi się go wydachować przy jeździe na kole :P  - skuter jeździ do dziś, poza wymianą amorka z przodu żadnych awarii (jedynie co to popękane plastyki ale ogólnie się trzymią jeszcze)- a przeszedł u niego bardzo dużo, stoi i zajmuje miejsce w garażu, ale jeść się temu nie daje, kasy za to nie weźmiesz a czasem ktoś się tym przejedzie z domu. Odblokowany na wydechu arrow jedzie spokojnie powyżej 80, mocy też mu nie brak. Z minusów to tylny hamulec mógłby być mocniejszy bo jest bębnowy. 

U mnie niedaleko koleś handluje, zawsze ma kilkadziesiąt sztuk głównie z Francji. Ale odległość może się Tobie nie spodobać. ;)

Cpi aragon stoi mi w garazu i sie kurzy aktualnie....jezdzilem przez rok do roboty, z minusow nie dziala wskaznik paliwa i zawieszenie przod albo do wymiany uszczelniacz albo caly zawias cenowo zmiescisz sie w dolnym pułapie:D

W 50cc nie pomogę, ale kolega ma do sprzedania Piaggio X9 125cc, więc gdyby jednak coś większego to mogę podać namiary.

Jak pisałem wcześniej: skuter dla mojego syna, który dopiero jest na kursie na AM. Nic powyżej 50ccm.

https://www.olx.pl/oferta/skuter-zipp-zico-simpli-50-2t-jak-nowy-garazowany-oplacony-CID5-IDmirzo.html#1d7d86b1df

polecam. Sam miałem taki sprzęt na kartę motorowerową. Jeżeli masz wyższego syna to skuter idealny pod niego przez dość duże jak na skuter koła. Dałem go siostrze, sam nadal czasem nim w Niedzielę jeżdżę a ma już z 7 lat. I oczywiście silnik 2T, na którym czuć przyspieszenie. 4T z marketu wysiadają ;)

Edytowane przez DaVVidMB

benelli 49x quattro nove

Fajnie wygląda, ma włoskie korzenie, sąsiad ma prawie nowke ale trzyma pod kocem i nie chce oddac...

No to jak juz tak piszecie co macie do opchniecia...

U mnie stoja dwa MBK, jeden Nitro czyli Yamaha Aero a drugi, chaljera go wie. Corka tym jezdzila.

Edit

Poszedlem zerknac. Drugie to Mach G.

Edytowane przez pioter

chłopak by se chciał pięćdziesiątkę strzelić na rozruch, Wy go tu po pół litra zaczniecie za chwilę wysyłać  :D

Edytowane przez Owca

Ok. Więc tak: Temat nadal aktualny.

Dziękuję wszystkim za zainteresowanie tematem, nie mniej jednak, wydaje mi się, że nieco się nie zrozumieliśmy.

Nie chodziło mi o podawanie ciekawych marek, czy modeli, a raczej o konkretne egzemplarze, o których słyszeliście, że są na sell.

Ciągle przeglądam oeliksy i inne alledrogo, ale nic mnie jak dotychczas nie zachwyciło...

Mam do was jeszcze jedno pytanie: co lepsze do skutera 2T, czy 4T? Plusy i minusy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.