Skocz do zawartości

Nad Morze

Gość maro
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

W następnym tyg. planuje swój pierwszy wyjazd bandziorem nad morze

Trasa z grubsza będzie wyglądała tak:

Białystok, Łomża, Szczytno, Olsztyn, Elbląg, Gdańsk, Sopot, Władysławowo, Hel

Jako że kilka osób z forum było nad morzem chciałem spytać czy na miejscu jest duży problem ze znalezieniem pokoi na nocleg, wczoraj obdzwoniłem 40 kwater, nigdzie nie ma wolnych pokoi 1-osobowych?

Planuje wyjechać w środę rano i powrót w sobotę po południu.

Może jakieś sugestie co do wyprawy, będzie to mój 1 dłuższy (przynajmniej dla mnie dłuższy) wyjazd bandziorem, wszelkie porady wezmę pod uwagę.

Pozdrawiam.

niestety musisz iść na żywioł, telefonicznie raczej nie załatwisz pokoju np na 1 - 2 doby w sezonie, bo wynajmującym się nie opłaca ponieważ w środku tygodnia ciężko im jest kogoś złapać na resztę tygodnia, ale można wyszukać na miejscu takie pokoje, często ktoś się zwinie wcześniej lub przyjazd jemu się opóźni o dzień, dwa i BINGO.

najlepszym wyjściem jest zabranie ze sobą namiotu, w prawie każdej miejscowości jest pole namiotowe, ewentualnie szukasz domu w którym wynajmują pokoje i żeby był trawnik, dogadujesz się z rozbiciem namiotu, płacisz kilka złociszy i nocujesz (wątpię by ktoś tobie odmówił, wszyscy wynajmujący jak mają opcję zarobienia dodatkowych złociszy to tobie pozwolą rozbić namiot), masz wtedy dostęp do kibla, prysznica, kuchni tylko że śpisz w namiocie, ale jak dla mnie to jest urok objazdówek (kima w namiocie), no i miejsce na motonga znajdzie się zawsze w takim domu, mało miejsca zajmuje i stoi na prywatnej posesji i masz większy komfort psychiczny więc wieczorkiem można wyruszyć na BEER CUP :piwko2: oraz podziwianie pięknych widoków :zakochany: nie koniecznie krajobrazów :D

Niestety jedyny namiot jaki mam w domu jest dość spory, długo się go rozkłada i dość ciężko składa, jazda z takim namiotem nie jest już tak przyjemna i bezstresowa jak normalnie.

Pozostaje mi liczyć na szczęście że coś sie znajdzie na miejscu.

zawsze możesz kupić namiot typu iglo (mało miejsca zajmuje po złożeniu, jednak kilka minut trzeba poświęcić na rozłożenie i złożenie ) lub szybki samorozkładający się, tu już po złożeniu masz koło o średnicy około 50 cm ( błyskawiczne rozłożenie i kilku sekundowe złożenie, mam taki i polecam, wyciągasz z pokrowca rzucasz i już masz rozłożony tylko trzeba zamocować kilka śledzi i bangla ) koszty od 60 zł w górę

Szukaj na miejscu, ja obdzwoniłem całe Ustronie i nic, jak przyjechałem na miejsce, pokój od razu się znalazł, bardzo ładny i na dodatek w super cenie.

Właśnie zacząłem myśleć czy by nie kupić mniejszego namiotu ale zadzwoniłem jeszcze do 2 kwater i w tej drugiej był wolny pokój, więc problem sie rozwiązał.

Dzięki za odpowiedzi.

w razie czego we wladyslawowie powinno Ci byc latwiej znalezc kwatery anizeli na Helu, wladek jest wiekszy i prawie w kazdym domu sa kwatery