Skocz do zawartości

[Kamera] Overmax Motocam 3.0 Rejestrator Jazdy

pwm
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Nabyłem w maju Overmax Motocam 3.0.

Chciałem kupić rejestrator jazdy z możliwością montowania filmów z jazdy.

http://www.overmax.eu/product/motocam-3-0/

Koszt 470zł

właśnie wysyłam do sklepu, żeby mi kasę oddali, kamera ma IPx64 a po ulewie jednostka centralna na wtyczkach pływała pieskiem.

cała zalana i przestała działać.

Przed montażem ważna uwaga

Kamera musi być wpięta w moduł zasilający od kamery.

Jednostka centralna ma kabel USB więc kusi człowieka wpiąć go w np ładowarkę, niestety taki patent zapewne z powodu zakłóceń powoduje nieprawidłową pracę kamery.

Nagrywa z zakłóceniami, wiesza się i ogólnie padaka na całego i to taka, że trzeba poczekać aż się całkowicie rozładuje i system się zresetuje.

Po podłączeniu do oryginalnego zasilacza wszystko natychmiast zaczęło działać jak trzeba.

Kamera ma poważny atut, prawidłowo podłączona uruchamia się po przekręceniu kluczyka i kończy nagrywanie nawet do 30minut po wyłączeniu zapłonu.

Jednym słowem o niczym nie trzeba pamiętać bo się samo włączy i wyłączy.

Montowana jest na stałe więc nie kusi amatorów podpierdzielenia kamery zamocowanej do szyby itd...

U mnie oczko jest pod owiewką, przyklejone oryginalnie + 2 śrubki 

thumb_ihost_1497542193__img_0900.jpg

od oczka idzie kabel HDMI do jednostki centralnej.

jednostka centralna  na owiewce 

thumb_ihost_1497542464__img_0901.jpg

Moduł zasilający koło akumulatora, kabla USB akurat starczy.

Sama jednostka jest wypinana ale trzeba odkręcać zabezpieczenie kabli więc nie jest to proste dla złodzieja.

co najwyżej ktoś na postoju może podpindolić kartę ssd.

Karty jakie bez problemu obsługuje  do FAT32 class 10  do 32giga.

Niby działa na 64giga ale taką mam i nie chce się z kamerą dogadać, nie wiem czy wina karty czy kamery.

Exfat nie obsługuje.

16giga daje 120minut nagrania.

Nagrywa w pętli.

Ma gsensor, w zależności od czułości zabezpiecza pliki przy każdym gwałtownym hamowaniu lub dopiero przy glebie.

Czułość, parametry nagrywania itd.. ustawia się w pliku tekstowym bardzo intuicyjnie.

Jakość nagrania bardzo dobra jeśli chodzi o tablice, są zupełnie czytelne.

YT bardzo mocno kopresuje i obcina jakość, jest zdecydowanie lepsza w pliku oryginalnym.

Nagrywa full HD w 30 klatkach + dźwięk. Mikrofon w jednostce centralnej.

Ogólnie jestem bardzo zadowolony z zakupu :)

- pamiętajcie tylko o zasilaniu z modułu dostarczanego wraz z kamerą :)

- kabel USB wpinany w moduł zasilający należy zabezpieczyć przed wypadnięciem, bo pomimo gumki potrafi się luzować i pali bezpiecznik. Po oklejeniu taśmą nic nie wylata i śmiga bez problemu.

- więcej niespodzianek przy montażu brak

Edytowane przez pwm

A, więc jesteś jednym z tych policmajstrów incognito na motorach  :takaemotka:

• Upvote 1

W ich firmowym sklepie za 4 stówki.

i jak idziesz do domu to kamere ściągasz i dowidzenia :o ??

akurat szukam nowej kamery (gopro się urywa :P ) i mocno mnie zaintrygowałeś tym zestawem :o

Masz inne filmiki ? W deszczu albo przy szybszej jeździe bądź słonecznym dniu ??

Edytowane przez Seev

i jak idziesz do domu to kamere ściągasz i dowidzenia :o ??

akurat szukam nowej kamery (gopro się urywa :P ) i mocno mnie zaintrygowałeś tym zestawem :o

Masz inne filmiki ? W deszczu albo przy szybszej jeździe bądź słonecznym dniu ??

Lepiej idę do domu kamerę zostawiam bo i tak nie widać, że jest :)

to jest kamera na stałe zamontowana z kablami na trytkach i centralką też na stałe.

Jedynie co można na szybko pobpindolić to karta pamięci.

dlatego to kupiłem, montowanie i wyciąganie kamery doprowadza do urwicy, a na kasku czuć, że jest.

Toto zmontowane na stałe i po sprawie.

Pod owiewką nie widać, że jest więc jak się dobrze nie przyglądniesz to nawet się nie zorientujesz, że tam oko patrzy.

w sklepie firmowym 449+wysyłka.

@dszczer już nawet jedno nagranie posłałem wieś hero z bmw 89 rocznik co pod prąd startował i na pasach kobietę z dzieckiem prawie rozjechał.  Szkoda, że nie będzie nagrania jego miny na komendzie, a taki szybki był hamerykansyky...

Edytowane przez pwm

• 2 weeks later...

update .

Dzisiaj było oberwanie chmury, kamera pomimo IP64 w reklamie, mokra (jednostka centralna) i oczywiście nie działa prawidłowo.

Coś mi się wydaje, że pójdzie z powrotem w pisdu do sklepu i kasa z powrotem.

• Upvote 1