Skocz do zawartości

[K] Poszukuje Taniego Wozidła Dla Gówniaka

radzior
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Tak więc,

szukam jakiegoś auta taniego w utrzymaniu i przede wszystkim pewnego w historii dla siostrzeńca.

Budżet młodego to maks 8 tys.

Zakres zainteresowań jest szeroki z wyjątkiem typowo sebixowych fur typu civic, bmw czy inne zajechane na osiedlu gulfy tedeiiii..

młody świeżo po prawku więc typowe januszowe wozidło pod kościół mu na ten moment wystarczy żeby biedy nie narobił zbyt dużej na wiosce.

jakby ktoś miał jakiegoś rozsądnego samochoda na zbyciu po ojcu, dziadku, wujku czy inne takie to zgłaszać się poproszę.

ps. najlepiej woj. mazowieckie gdyż nie mam czasu na podróże w celu oglądania złomu i szpachli :)

Kurde miesiąc temu oddałem super Corsę. Jeździła elegancko na 3 paliwach: benzynie, gazie i napędzie manualnym... przez dziury w podłodze :D tak byś elegancką brykę w kolorze wypłowiały fiolet  miał a tak złomiarz zarobił :P

znajomy coś mówił że chyba bedzie chciał sprzedać corsę c , 1,7 cdti, bezwypadkowa, wersja sport :P z tego co się orientuje coś było naprawiane w skrzyni bądź sprzęgło, do tego ostatnio naprawiana typowa usterka czyli luty w komp i czyszczony egr. tylko odległość nie ta....

znajomy coś mówił że chyba bedzie chciał sprzedać corsę c , 1,7 cdti, bezwypadkowa, wersja sport :P z tego co się orientuje coś było naprawiane w skrzyni bądź sprzęgło, do tego ostatnio naprawiana typowa usterka czyli luty w komp i czyszczony egr. tylko odległość nie ta....

a masz jakieś konkrety czy ogłoszenie?

Poszukaj Citroena Saxo, na 1 auto całkiem spoko.

Nie mówię o VTS 118KM tylko 1,4.

Do tego podtlenek LPG i będzie płacił miedziakami, a trochę ogarnie jazdę samochodem.

Tanie w naprawie zarówno mechanicznej jak i blacharskiej.

Trzeba tylko uważać na belkę tylną.

Można kupić coś sensownego od 1 właściciela jeszcze.

Trzeba tylko uważać na belkę tylną.

no no...jakby mi się chciało szukać na portalach to bym tu nie pisał :)

a szukam tu bo może ktoś coś akurat ma wiedze czy cuś...ciśnienia nie ma...

a masz jakieś konkrety czy ogłoszenie?

mogę się dowiedzieć co i jak a może i jakieś zdj uda się zdobyć :) postaram się jutro coś dopytać :)

Kuzyn zmienił auto i astrę g będzie gonił. 2.0 DTL. Mogę podpytać.

passerati ojca. jezdziles widziałeś. przeplywka wymieniona na nową i nie ma już tego muła

Ja się na 100% będę pozbywać mojego Volvo S40, ale niestety za jakieś 3 miesiące bo auto dla żony się "produkuje" u braci Turków. Ale fakt faktem - krzywdy sobie chłopak w tej kolubrynie by na pewno nie zrobił (wolnossące 1.6 16V).

Tylko nie jestem pewien, czy to nie jest totalny antysebix w druga stronę :)

Jak się super nie pali to odezwij się na PW, mogę Ci opisać auto uczciwie w każdym szczególe.

Wysłane za pomocą Tapatalk

Edytowane przez Lockwood

Skoro to ma być pierwsze auto to raczej coś z małym silnikiem, oc ma tu znaczenie chyba, że będzie zarejestrowane na kogoś innego a i mały słaby silnik nauczy go pokory.

Tak na szybko 2 ogłoszenia z netu, gdzie masz w miarę blisko by je zweryfikować.

1. wersja japońska

https://www.olx.pl/oferta/toyota-yaris-i-1999r-177-000-km-wspomaganie-benzyna-wersja-japonska-CID5-IDl1quK.html#5a987941e2

2 .wersja francuska

https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-yaris-w-ladnym-stanie-salon-pl-ID6yWojD.html?utm_source=refferals&utm_medium=traffic_exchange&utm_campaign=olx#xtor=SEC-8

Przerabiałem temat szukając auta dla córki i padło właśnie na ten model, mam o nim dobre zdanie, mieliśmy ich 120 sztuk w firmie.

Egzemplarze, które są w linkach mają już na pierwszy rzut oka taką ciekawostkę jak polską flagę na tablicy rejestracyjnej (wydawane od 1 maja 2000 do 30 kwietnia 2006), obecnie są flagi uni europejskiej a to znaczy, że są długo w jednych rękach.

A i silniczek z rozrządem na łańcuszku też nie powinien sprawić niespodzianki.

Wersje japońskie i francuskie się trochę różnią ale to już jak ktoś się tym interesuje to zna różnice.

A u mnie znalazłoby się coś takiego:

Micra K12 1,0 65KM 3D 2003r. Przebieg 89000. Prawdopodobnie prawdziwy - mam carpass z Belgii z 01.2017 z przebiegiem 82000.

Przeszłość blacharska - pomalowany jeden błotnik. Nic poważnego. Reszta w oryginale, wszystkie szyby oryginalne. Wydaje mi się że zderzaki też były malowane ale tutaj nie mam pewności. El. szyby, dwie poduchy, radio, ABS, centralny zamek, dwa kluczyki.

Z wad - spadła albo zerwana linka od składania forltela kierowcy.

Reszta sprawna. Silnik pracuje cichutko i równiutko, nie dymi. Zawias sprawdzony, brak luzów czy jakiś stuków. Opony w bardzo ładnym stanie. Dwie chyba roczne a dwie starsze ale jeszcze masa bieżnika.

No i cena. Tutaj tanio nie bedzię i jako dobry wujek nudzisz młodemu kasy dołożyć. Bo cena za auto to po znajomosci 9999. Czyl w sumie dycha. No i ceny już nie negocjuję. . Ale z dobrych wiadomości OC opłacalne za rok z góry do 21.05.2018. No a przegląd nie pamiętam. Możliwe, że okolice czerwca ale to będę musiał sprawdzić. Jak dostanę dowód w swoje ręce. Auto zarejestrowane na Kokosankę.

Edytowane przez kokos

Mój kolega z pracy chce puścić swojego Saxo, ale on ma wersję usportowioną, więc to to jeździ jak diabeł i młody by zaraz rozbił...

No i daleko masz :p:

a jeszcze mi sie przypomnial gulf od Tomka byl kiedys na forum...

problem w tym, ze to jest walka z młodzieńczą ułańską fantazją :)

bo SPORTOWY ma być! powoli pracuje nad tymi trocinami co ma w głowie żeby to jednak była normalna wozidupa wiec przedstawie mu rozsądne możliwości. Ale szczerze wątpię żeby sobie kupił Yarisa, hehe

problem w tym, ze to jest walka z młodzieńczą ułańską fantazją :)

bo SPORTOWY ma być! powoli pracuje nad tymi trocinami co ma w głowie żeby to jednak była normalna wozidupa wiec przedstawie mu rozsądne możliwości. Ale szczerze wątpię żeby sobie kupił Yarisa, hehe

To pewnie takie wozidło uzna za dziadkowóz xD:1255af33dd9e8432f690bd960898a2cd.jpg

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

https://www.olx.pl/oferta/toyota-yaris-ts-1-5-106km-klimatyzacja-kubelkowe-fotele-salon-pl-CID5-IDkrrHG.html#075e5e5ed7

proszę jest i Yaris z pazurem, 105 km no ale to już za szybkie bym powiedział i nie nadaje się na 1 autko.

Na pierwsze auto to powinno być coś taniego do klepania, bo wcześniej czy później młody urwie... To jak z motocyklem, zawsze zaliczysz glebę, choćby jedną. Dla przykładu ja i mój brat zdaliśmy za pierwszym razem egzaminy, ale po razie urwaliśmy na piździku Suzuki Alto III 1.0 54KM, ja wypadłem z zakrętu i walnąłem lekko w barierę energochłonną (poszedł lewy przód, klepanie nadkola + wymiana lamp). Za to mój młodszy brat urwał parkując komuś w tylnym zderzaku (wymiana obu lamp + maska, atrapa chłodnicy, generalnie urwał lepiej ode mnie), bo myślał, że ten przed nim przejedzie na późnym żółtym :P

Edytowane przez dszczer

Volvo by mu sie nie podobalo?

Ja szczesliwy z garbusa byl. Mial na bocznych slupkach takie szlaufy gdzie nogi dziewczat pasowaly.

Nie ucinajcie chłopakowi jaj kupując mu yarisa. Dla dziewczyny owszem, chyba, że go bardzo nie lubisz xD

Co do małych silników, pomijam OC, To ja zaczynałem od 60-konnego klekota i nie jestem przekonany, że słaby silnik to taki najlepszy wybór. Kilka razy zabrakło mi mocy, żeby bezpiecznie wyprzedzić. I maluchem można się rozpędzić i zrobić sobie kuku, więc moim zdaniem moc 100-130koni to nie przesada.

Ja patrzę oczywiście z perspektywy swoich doświadczeń, A urwałem przy jakiś 60km/h, bo się debilowi driftować zachciało, więc moc silnika nie miała nic do tego

Volvo by mu sie nie podobalo?

Ja szczesliwy z garbusa byl. Mial na bocznych slupkach takie szlaufy gdzie nogi dziewczat pasowaly.

Brian Johnson też tak robił :)  od 3:15 -> 

https://www.topgear.com/videos/top-gear-tv/brian-johnson-star-reasonably-priced-car-part-12-series-13-episode-6

Niestety, nic nie zrozumialem. Oni tam caly czas po angielsku a ja obrazki potrzebuje. :)

Kobita ma peugeota 106 na handel - drugi właściciel (pierwszy to jej ciotka była) najechane ma chyba 140 tys km, silnik 1.1 albo 1.0 (nie pamiętam) benzyna+holocaust. Jeździ to przyjemnie....  coś koło 4 kapci za to wołała.

edit:

https://www.otomoto.pl/oferta/peugeot-106-peugeot-106-ID6yZHnt.html

Edytowane przez Tybek

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.