Skocz do zawartości

Osłona Przeciwdeszczowa Na Sakwy Tekstylne

dikeys
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Szukałem,nie znalazłem więc pytam.

Chodzi o zabezpieczenie sakw tekstylnych przed deszczem,oryginalnie miały pokrowce przeciwdeszczowe ale po pierwszej wyprawie szlag je trafił. Szukałem w necie jakiś innych i szczerze mówiąc nie wiem czy jest sens zakładać takie same skoro mają się rozlecieć po kilkuset kilometrach. Jak wy sobie radzicie w takich sytuacjach?

Pozdrawiam

Z moich też po jednym wyjeździe zostały strzępy. Teraz to co nie może sie zmoczyć wkładam we worki na śmieci :)

moje wytrzymaly kilkaset km w deszczu i nie zrobilo to na nich wrazenia - kappa.

Wkładaj wszystko do worka albo do reklamówki. Te oryginalne pokrowce są słabe i szybko się rozlatują.

Wkładaj wszystko do worka albo do reklamówki. Te oryginalne pokrowce są słabe i szybko się rozlatują.

To wiem,ale mi chodzi bardziej o jakieś zamienniki,czy coś takiego oryginalnych pokrowców. Może ktoś używa coś takiego?

Cześć

Ja mam patent na pakownie w sakwy

1 . Całość pakuje w tzw worki próżniowe nie za duże - najlepsze 40x60 kilka sztuk   , nie trzeba powietrza z nich wyciągać odkurzaczem tylko dobrze rekami ścisnąć i zakręcić

Zalety

1, worki są przezroczyste - widać co w nich jest 

2. rzeczy zajmują mało miejsca - można upchnąć ich więcej

3 , Nie przemaka - worek stanowi dobra ochronę 

2  Sakwy jak jadę w długą trasę  owijam przezroczystą folią i dodatkowo daje taśmę ( tak podstawowe wyposażenie na wyjazd )

Zalety

1.W razie mega ulewy folia stanowi dodatkowa ochronę 

2. Raczej nikt nie dobierze się do tego na postoju - sakwy są szczelnie owinięte

3. Po jeździe w deszczu przed zdjęciem sakw zdejmuje folię  - sakwy są czyste i suche - łatwo się je przenosi Ty jesteś czysty

4 Do folii przykleja się wszelkie robactwo - zrywasz ją i masz czyste sakwy - nie ma problemu z muchami i czyszczeniem sakw

wady

1 wizualnie wygląda to nie najlepiej

3 Kufer centralny

Zawartość kufra to tylko rzeczy najbardziej przydatne w trasie i wartościowe.

1. Strój przeciwdeszczowy   ( osłony na buty itp )

2 Napoje , batony itp

3 zestaw naprawczy - trytki taśma  narzędzia do kołkowania opon

4 rzeczy wartościowe.

Tak pakując się przejechałem parę  tysięcy kilometrów zarówno w suchym jak i deszczu  , nigdy nie miałem problemu że mam mokre rzeczy , nie mogę się spakować pomieścić , sakwy mam czyste .

w necie znalazłem takie

https://akcesoriamotocyklowe.pl/sakwy/1276-pokrowce-na-sakwy-torby-boczne-louis-universal-regenhauben.html

Tomay

Edytowane przez tomay

Cześć

Ja mam patent na pakownie w sakwy

1 . Całość pakuje w tzw worki próżniowe nie za duże - najlepsze 40x60 kilka sztuk   , nie trzeba powietrza z nich wyciągać odkurzaczem tylko dobrze rekami ścisnąć i zakręcić

Zalety

1, worki są przezroczyste - widać co w nich jest 

2. rzeczy zajmują mało miejsca - można upchnąć ich więcej

3 , Nie przemaka - worek stanowi dobra ochronę 

2  Sakwy jak jadę w długą trasę  owijam przezroczystą folią i dodatkowo daje taśmę ( tak podstawowe wyposażenie na wyjazd )

Zalety

1.W razie mega ulewy folia stanowi dodatkowa ochronę 

2. Raczej nikt nie dobierze się do tego na postoju - sakwy są szczelnie owinięte

3. Po jeździe w deszczu przed zdjęciem sakw zdejmuje folię  - sakwy są czyste i suche - łatwo się je przenosi Ty jesteś czysty

4 Do folii przykleja się wszelkie robactwo - zrywasz ją i masz czyste sakwy - nie ma problemu z muchami i czyszczeniem sakw

wady

1 wizualnie wygląda to nie najlepiej

3 Kufer centralny

Zawartość kufra to tylko rzeczy najbardziej przydatne w trasie i wartościowe.

1. Strój przeciwdeszczowy   ( osłony na buty itp )

2 Napoje , batony itp

3 zestaw naprawczy - trytki taśma  narzędzia do kołkowania opon

4 rzeczy wartościowe.

Tak pakując się przejechałem parę  tysięcy kilometrów zarówno w suchym jak i deszczu  , nigdy nie miałem problemu że mam mokre rzeczy , nie mogę się spakować pomieścić , sakwy mam czyste .

w necie znalazłem takie

https://akcesoriamotocyklowe.pl/sakwy/1276-pokrowce-na-sakwy-torby-boczne-louis-universal-regenhauben.html

Tomay

Dzięki za wyczerpującą odpowiedź,jest to jakieś rozwiązanie. :drunk: