Skocz do zawartości

Sv 1000 Od Kruka

Kruk
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Moi drodzy,

Jak niektórzy pewnie pamiętają, kiedyś mnie tu było dużo, ale od 2 lat jest już bardzo mało.
Jest to po części związane ze ślizgiem, który miałem 2 lata temu z żoną na plecaku, po części z brakiem czasu, a i jeszcze jakieś powody dałoby się znaleźć.
Nie byłem pewien, czy w związku z tą przerwą w życiorysie jestem godzien złożyć tu swoją ofertę, ale grono moderatorskie się zgodziło, a kto będzie chciał poznać "prawdziwą historię" motocykla to na tym forum wszystko znajdzie, więc układ jest uczciwy.

Do rzeczy:

Mam 170 cm wzrostu i 70kilo wagi, mimo teoretycznie wysokiego siodła 213 kilowy SV1000 okazał się motocyklem szytym pode mnie na miarę. Niska masa, charakterystyka silnika i jego niebanalny dźwięk oraz ergonomia i prowadzenie skłoniły mnie do ponadnormatywnych inwestycji w ten egzemplarz.

Z inwestycji standardowych, których zwrotu nie oczekuję od kupującego niedawno (w rozumieniu kilkaset kilometrów temu) wymieniałem:
- Klocki hamulcowe brembo.
- Łańcuch i zębatkę zdawczą.
- Gdy na liczniku było jakieś 82kkm rozrząd.
- Co sezon zalewam motulem ful syntetycznym 300V (i co oczywiste, wymieniam filtr oleju).
- Płyn hamulcowy takoż.
- Po ostatniej zimie również aku - teraz jest żelowy.

Wymieniałem kiedyś i oceniam, ze jeszcze sporo posłużą:
- Regulator napięcia
- Stojan i koło magnesowe (flywheel) - na forum znajdziecie moją rzeźbę, która okazała się nieudana i finalnie kupiłem nowe koło za 1500 (faktura obecna)
- Opony Batlax S20 (zależnie od stylu jazdy, ale niewygniecione bo zimuję w garażu na koziołkach)

Ponieważ przez długi czas myślałem, że z motocyklem nigdy się nie rozstanę dokonałem modyfikacji, które robią z tego motocykla unikat na skalę światową. I to nie są jaja, siedzę na SV grupie i sporadycznie widuję, żeby ktoś zrobił komplet mechaniczno-stylizacyjny.

Do modyfikacji należą:
- Przednie zawieszenie Up Side Down
- Przednie zaciski (i klocki) brembo
- Przewody w stalowym oplocie
- Pompy radialne (hamulec + sprzęgło) z ZZR1400
- Czarne krótkie klamki
- Felgi 6cio szprychowe
- Filtr K&N w standardowym airboxie
- Power Commander 3
- Puszki Laser Duotech Titan (subiektywnie dające najlepszy dźwięk jaki słyszałem na żywo z tego silnika) wraz z dB killerami pozwalającymi spełnić normy emisji hałasu (jeśli zachodzi taka potzeba).
- Oryginalne stompgripy pozwalające na trzymanie baku w każdej sytuacji.
- Przedni błotnik z włókna szklanego model z gixxa.
- Tylny hugger tez z włókna szklanego.
- Spód zadupka.
- LEDowe kierunki z procesorowym przerywaczem.
- Rolki na wahaczu.
- Jedyne takie na świecie malowanie, wzór nie był zrzynany z fantazji w necie.

Motocykl leżał, lecz unikalne malowanie jest wynikiem mojej fanaberii a nie konieczności (mam jednoczęściowe kombi w tych kolorach). No i jest to projekt niedokończony, nowe crashpady czekają na instalację (bo jeden jest lekko przytarty) oraz komplet naklejek Suzuki. W planach było obrandowanie motocykla znakami firmowymi sponsora i zmontowanie jakiegoś materiału, ale życie nie pozwala mi na kontynuację tej drogi.

Nie nadaje się na pierwszy motocykl :P

Przegląd do połowy września, ubezpieczenie do połowy maja.
Oglądać można na zdjęciach, a kupić w Warszawie B)
Chętnym polecam kontakt telefoniczny na 601 505 153

Cena 12000 zł - sporo jeśli przeglądać allegro, ale jak ktoś znajdzie tak uzbrojoną SVkę to schodzę do ceny tejże z allegro.
Próby negocjacji będą skutkowały rozbrajaniem motocykla z elementów akcesoryjnych i wymianą na seryjne (które leżą i czekają na taką właśnie okazję).
Przykładowo w pierwszym kroku mogę zejść o 1000PLN, ale zabieram radialne pompy z klamkami.
Aczkolwiek wolałbym tego nie robić, bo to dodatkowa praca, która sprowadza ten motocykl do przeciętniaka z allegro.

Do roboty masz czym jeździć, że SV nie jeździsz? :p:

Szkoda. Najbardziej mnie swędzi fakt, jak ktoś sprzedaje i już całkowicie rezygnuje z jazdy na motocyklu :( Nie lubię takich rzeczy czytać

Ehh, trochę za wcześnie wystawiasz. Gdyby to była końcówka sezonu, to kto wie? :)

Generalnie, brałbym!

No nie zdzierżę! Tak mnie się to moto podoba!

Edytowane przez Hirad

Ehh, trochę za wcześnie wystawiasz. Gdyby to była końcówka sezonu, to kto wie? :)

Generalnie, brałbym!

No nie zdzierżę! Tak mnie się to moto podoba!

sie nie zastanawiaj tylko bierz... drugiej takiej nie znajdziesz a jak się znajdzie pasjonata tego modelu to szybko zniknie :)

sie nie zastanawiaj tylko bierz... drugiej takiej nie znajdziesz a jak się znajdzie pasjonata tego modelu to szybko zniknie :)

Właśnie jestem na etapie pisania tematu o kupnie moto ;) ale obawiam się, że SV mało turystyczna jest :P

Wyświetlacz biegów, woltomierz i najlepszy tankpad bym jeszcze dodał do opisu.

Piękna maszyna. 

Hirad bierz puki jest.

Marian Dlaczego tylko moje posty kasujesz?

@Kruk

Kiedy mozna moto obejrzec? Weekend jakis da rade?

Niestety w liked jest bida.

Plany zaplanowane. Ale jesteś pierwszy w kolejce.

Panowie bardzo mi miło czytać słowa pochwał. Dziękuję.

Tak zapytam dyskretnie... Masz coś innego na oku czy na razie break?

Kruku niestety.. już została zakupiona FZ 1 :(

Na razie nie mam nic na oku. Pewnie poczekam aż dzieci podrosna. Ale kierunek jaki obiorę to mały turystyka w stylu vstrom 650 versys 650 gs800. Tylko to się może zmienić może jednak wrócę do czegoś do wyglopow.

• 6 months later...

Czasy się zmieniają, nie mam już domeny, więc jakby ktoś chciał zobaczyć moje moto w obecnym stanie, to wrzuciłem kilka fotek do garażu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.