Skocz do zawartości

Zwiększenie Mocy

Porucznik91
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Może wystarczyło by sięgnąć do instrukcji obsługi moto. Wszystkie układy paliwowe strojone są do optymalnej pracy z paliwem o liczbie oktanowej 91 w górę.

Zrobisz po prostu więcej kilometrów na jednym zbiorniku paliwa, później wymienisz świece i ogólnie będziesz się cieszył lżejszym portfelem.

O ile mnie pamieć nie myli, to gaźnikowce B6 i B12 strojone są na 86 w górę ;) Musze to jeszcze sprawdzić :)

Sprawdziłem- Jednak 91 :)

Edytowane przez Tomek

Wiedzialem, ze na gazie ziemnym najlepiej.  :takaemotka:

• 5 months later...

Kiedyś wlałem paliwa najlepszego ze stacji schell ponad  6zł za litr i okazało się że silnik zaczoł lepiej wchodzić na obroty równiej pracował ,przyjemniej sie na tej bęzynie latało, ale szybko mi wyparowało....

W gsf650 nie warto robić tuningu w celu zwiększenia mocy. Musiałbym zacząć od zmiany krzywek na ostrzejsze, rozwiercić cylindry i w ogóle kupić 1250 :P

Edytowane przez deszczu

kup mojego :D

W gsf650 nie warto robić tuningu w celu zwiększenia mocy. Musiałbym zacząć od zmiany krzywek na ostrzejsze, rozwiercić cylindry i w ogóle kupić 1250 :P

A my o tym wiemy.

Jestes pierwszym kogo znam, ktory to wyprobowal praktycznie. :takaemotka:

Ps.

Jeden sposob na "zwiekszenie" mocy w b6,5 ale istnieje. Wystarczy zrzucic z wagi. :D

Edytowane przez pioter

Ja nie chciałem więcej mocy, chciałem poprawy dynamiki silnika. Efekt osiągnięty.

jeszcze dopisz że czujesz ten przyrost mocy i momentu  :hahahaha: 
chciałeś wrażeń to było zmienić przełożenia i byś w 150pln się zmieścił.

No nie mogę. Nie zależało mi na wzroście mocy ani niutów, tylko poprawie dynamiki pracy silnika.

Ile razy mam to napisać? :oczy: Bym chciał żeby lepiej się zbierał to bym jak piszesz zmienił przełożenie na zębatkach.

Edytowane przez deszczu

widać za cichy miałeś ten wydech :P

nie wyśmiewać, miałem 650 i jeździło mi się super - nic mu nie brakowało

na wykresie sprzed trzech lat mam na kole dwa razy więcej niutków niż to pól bandita w wodzie  :whistle:

Kiedyś wlałem paliwa najlepszego ze stacji schell ponad  6zł za litr i okazało się że silnik zaczoł lepiej wchodzić na obroty równiej pracował ,przyjemniej sie na tej bęzynie latało, ale szybko mi wyparowało....

Paliwo podstawowe w PL to szczyny, na premium jest lekka poprawa ale to nic w porównaniu do Austrii czy DE, tam od razu czuję moc.

nitro i tyle.

Ja kiedyś kaszla zrobiłem na sporta (ach to planowanie głowic i wałki z bydgoszczy) 

ciągle fajnie coś się rozpadało i musiałem lać benzynę czerwoną bo zwykła była fajna ale silnik nie gasł :P

i jak rozeszła mi się 1ka to daliśmy sportową rozeszły się przeguby, zrobione na sport to rama jebła

jak zrobiliśmy ramę na sport to korba bokiem wyszła

ale mina wieśniaków z bmw jak ich kaszel pomykał bezcenna.

coprawda potem się hamowało jak pociąg bo bębny nie są szczytem techniki ale to szczegół.

A na koniec się okazało, ze po co sie męczyć jak można jak szwagierczak wpierdolnąć silnik od motonga do kaszla i mieć 3 do setki fiacikiem.

Mina komendanta który chciał wdupić mandat za stanie na zakazie... ale panie władzo chłodnica walnęła... no pokaż pan... o proszę.... o ku...wa PRAWDZIWA CHŁODNICA :). ..... bezcenna.

Jednym słowem chcesz mieć supersporta z 650tki kup sobie z 5 silników od razu bo szkoda czas tracić ;).

No nie mogę. Nie zależało mi na wzroście mocy ani niutów, tylko poprawie dynamiki pracy silnika.

Ile razy mam to napisać? :oczy: Bym chciał żeby lepiej się zbierał to bym jak piszesz zmienił przełożenie na zębatkach.

A my tobie nie wierzymy.

Wpadles a teraz sie wypierasz. :takaemotka:

Znajomy szwagra mówił mi kiedyś, że ma płytę dewede ze Sławomirem na lusterku i to mu z pińcet kuni daje....

Ale to w golfie było, na motórach się nie znam...

Znajomy szwagra mówił mi kiedyś, że ma płytę dewede ze Sławomirem na lusterku i to mu z pińcet kuni daje....

Ale to w golfie było, na motórach się nie znam...

Tak jest. A mało tego. Ta płyta działa jak anty radar. Żadna milicja nie namierzy na radar takiej fury