Skocz do zawartości

Automatyczny Ekspres Do Kawy

kkesek
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Jestem właśnie przed zakupem ekspresu do kawy do pensjonatu, rozmawiałem z kilkoma firmami które oferują ekspresy automatyczne i pomyślałem że może u nas ktoś jest znawcą tych tematów bądź ma kogoś kto mógł by coś doradzić ew. sprzedać. Wymagania :

Ekspres automatyczny, podłączenie wody do zasiania bezpośredniego, na kawe ziarnista ( z młynkiem), wydajność 40-70 kaw dziennie, pojemnik na fusy co najmniej 30, najlepiej by była możliwość blokowania wejscia w ustawienie itp. (turyści lubią w tym grzebać). Generalnie mała gastronomia :) 

Polecany został mi ekspres http://www.cafesklep.pl/pl/p/SAECO-AULIKA-TOP-RI-HSC-podlaczenie-do-wody/92#prettyPhoto   , generalnie wszystko w nim jest ok lecz pomyślałem że może ktoś może coś lepszego doradzić :)

Cześć,

Jestem właśnie przed zakupem ekspresu do kawy do pensjonatu, rozmawiałem z kilkoma firmami które oferują ekspresy automatyczne i pomyślałem że może u nas ktoś jest znawcą tych tematów bądź ma kogoś kto mógł by coś doradzić ew. sprzedać. Wymagania :

Ekspres automatyczny, podłączenie wody do zasiania bezpośredniego, na kawe ziarnista ( z młynkiem), wydajność 40-70 kaw dziennie, pojemnik na fusy co najmniej 30, najlepiej by była możliwość blokowania wejscia w ustawienie itp. (turyści lubią w tym grzebać). Generalnie mała gastronomia :)

Polecany został mi ekspres http://www.cafesklep.pl/pl/p/SAECO-AULIKA-TOP-RI-HSC-podlaczenie-do-wody/92#prettyPhoto   , generalnie wszystko w nim jest ok lecz pomyślałem że może ktoś może coś lepszego doradzić :)

Doradzić nie doradzę bo się nie znam na ekspresach, ale jeśli chodzi o ten co podlinkowałeś to mogę Ci go polecić z czystym sumieniem. W firmie w której pracuję używany jest intensywnie od dłuższego czasu (ze dwa lata może?) i nie było z nim większych problemów. Ilość kaw jakie robi jest podobna do tej co podałeś.

Jeśli chodzi o problemy, to jedną awarię zaliczył z winy użytkownika - nasypał kawy mielonej do pojemnika na ziarna ;), druga usterka była z winy ekspresu, ale szczegółów niestety nie znam, natomiast firma która go obsługuję przywiozła na ten czas taki sam zastępczy :)

Ew jura impresa w pracy takie mamy i jest przemial do 100 kaw dziennue (na oko liczac pory kawowe)

Glowne awarie jak ktos wsypie kawe nie tam gdzie trzeba...

Nie znam się na ekspresach do kawy, ale mój znajomy zajmuje się handlem ekspresami , doradztwem w tym zakresie oraz serwisem. Jest to łódzka firma o nazwie Proespresso - http://proespresso.pl  Z tego co wiem Łukasz prowadzi firmę razem z ojcem. Powinien doradzić Ci fajny sprzęt dostosowany do Twoich potrzeb. Jeśli jesteś zainteresowany to odezwij się na priv, podam Ci szczegółowe namiary, itp. :)

Edytowane przez rafput

tylko nie Jurę.

Dzień dobry po gwarancji z 1500zł bo co się tam nie zepsuje to po minimum 300euro heh

coś jak z miele, jak się zepsuje to pompa do zmywarki kosztowała więcej niż cała nowa zmywarka Boscha :)

pomyśl o używanym, albo poleasingowym coś jak to (przykład)

http://allegro.pl/ekspres-do-kawy-wmf-presto-schaerer-caffe-factor-i6705481762.html#thumb/5

taki przemysłowy w cenie tego saeko i masz święty spokój z obsługą 

mam kupla co ma 3 knajpy i doradził taki wariant.

te sprzęty przemysłowe są trwałe, a jak masz wydajność 100 kaw na godzinę to masz serwis raz dziennie.

kibel jest na 200 fusów, czyszczenie odkamienianie itd. jest co 5000 kaw itd..

pamiętaj, że kapsle po kawie to nie wszystko jak ci ekspres codziennie będzie wołał o cykle czyszczenia i odkamieniania to po tygodniu się powiesisz hihi.

Edytowane przez pwm

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.