Skocz do zawartości

[K] Poszukuję Auta Fiesta/corsa/clio Itp

Stempel
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w tytule...

Poszukuję auta klasy Fiesta/Corsa/Clio lub inne marki/modele podobnego segmentu.

Auto dla żony jako drugie, będzie jeździła głównie sama (lub z gówniaczkiem) po mieście.

Roczniki w okolicach 2014-2015.

Jak ktoś ma na zbyciu coś pewnego lub może coś polecić to będę wdzięczny za info.

Ja nie mam :) nic takiego

Ale za to mam passerati kombi zw 6tys

ja szukałem dla córki

zacząłem od 20-24kpln

skończyliśmy na 31kpln

były różne - w końcu kupiłem jariskę w "lizplanie" (perełki polizingowe zostawiają na salon)

cena wyższa od rocznikowej ale warto było.

Syku, podstawa to pewne auto, wiadomo że za takie trzeba będzie zapłacić więcej niż średnia cena danego modelu.

Niektórzy jednak tego nie rozumieją - akurat sprzedaję Zafirę i dzwonił typ, który szuka właśnie pewnego auta, ale oczywiście chciałby w najtańszej rynkowej cenie... Na końcu rozmowy stwierdził, że kupi najtańsze i jak mu się coś popsuje to ze 2 tysie wymieni i nie opłaca się dołożyć do pewnego :)

I weź tu rozmawiaj z takimi ludźmi :)

Pewne jest to że Kopernik nie żyje.

Autem można jeździć kilka lat.a kupców i za bramą silnik zdechnie

ja chciałem uczciwie - cena to wartość i nie lubię jak ktoś ściemnia

jeden zapłaci minimum bo będzie naprawiał inny woli dać więcej i mieć spokój

powiem tak:

oglądałem wiele, za kilka zapłaciłem przegląd w ASO. wziąłem jariskę za 31kpln chociaż ubezpieczalnia wyceniła ją na 29kpln

może to głupie z mojej strony ale wolę dać za pewne

a na marginesie - miłem info z firmy zewnętrznej, coś jak DEKRA (nie pamiętam firmy musiałby spojrzeć na naklejkę)

pojechałem do ASO (po poprzednich przejściach stwierdziłem że wolę zapłacić) - znaleźli mniej niż w otrzymanym protokole

dołożyli mi zimówki i wszyscy "hepi"

Edytowane przez syku

Corolle bede w styczniu gonił. Salon

@Cysiu napisz coś więcej o autku,też zaczynam poszukiwania.

Corolle bede w styczniu gonił. Salon

Segment wyżej ale też mogę rozważyć. Szukam czegoś od ręki, mam nadzieję zamknąć temat na początku października ale jak do stycznia nic nie będzie to jak najbardziej wejdę w temat.

Sedan. 1.6l pb +lpg. 2015 grudzień. 136KM Salon.najbogatsza wersja. 30kkm i rośnie...ceny jeszcze wymyslilem ale bedzie droga :P

Jak drogo to biorę :)

Daj na priv cynę co to jest, jak z kasą i czy wcześniej nie chcesz się pozbyć.

Leasing się konczy w grudniu. W styczniu dopiero mogę sprzedać. Takie są przepisy. Masz blisko to sobie podjedziesz obejrzeć.

Corse D odradzam. Rdzewieje i wszystko się w niej psuje na potęgę, a prawie nie jeździ. Z małych polecam Peugeota 207 obojętnie w jakiej wersji. Bardzo niezawodne auto i nieco większe od Corsy, a wciąż niewielkie.

Corse D odradzam. Rdzewieje i wszystko się w niej psuje na potęgę

no chyba tak jest jak się trafi na igiełkę od turka... żona co prawda jeździ corsa e ale nie sadze zeby technicznie sie za wiele zmienilo i sobie chwali jak na ten segment samochodu. Zreszta ja nie widzialem zardzewialych cors d (kilkuletnich)

Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka

no chyba tak jest jak się trafi na igiełkę od turka... żona co prawda jeździ corsa e ale nie sadze zeby technicznie sie za wiele zmienilo i sobie chwali jak na ten segment samochodu. Zreszta ja nie widzialem zardzewialych cors d (kilkuletnich)

Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka

To może w szczegółach:

Zderzaki są tak spasowane z karoserią, że ścierają z niej lakier. Przyjrzyj się czy jeszcze Ci nie wychodzi rdza. Silnik 1.2 wygląda jakby go ktoś moczył w rzece. Wszystkie śruby pordzewiałe jak w maluchu. Tylko w ciągu ostatniego roku zmieniłem jeden gumowy przewód pod maską i czujnik ciśnienia oleju, bo pluł olejem. Podświetlenie deski w okolicach wentylacji nie działa. Tak samo te zabawne kółka od nadmuchu powietrza. Próbowałem naprawić i nie zepsuł ich Turek tylko zaprojektował idiota. Nie twierdzę , że nie da się tym autem jeździć. Da się. Ale przy niecałych 128 000 przebiegu na niemieckich drogach, sypie się zbyt wiele. Auto jest już w fabryce źle zaprojektowane. To już nie ta sama jakość co poprzednie Corsy, zwłaszcza Corsa B, która łysy katuje na Youtubie i skatować nie może nawet na oleju z Biedronki.

Dla porównania w Peugeocie 207 z 235 000 przebiegu działa wszystko i nie rdzewieje nic. Ale cena zakupu nowego auta była chyba że dwa razy większa.

To może w szczegółach:

Zderzaki są tak spasowane z karoserią, że ścierają z niej lakier. Przyjrzyj się czy jeszcze Ci nie wychodzi rdza. Silnik 1.2 wygląda jakby go ktoś moczył w rzece. Wszystkie śruby pordzewiałe jak w maluchu. Tylko w ciągu ostatniego roku zmieniłem jeden gumowy przewód pod maską i czujnik ciśnienia oleju, bo pluł olejem. Podświetlenie deski w okolicach wentylacji nie działa. Tak samo te zabawne kółka od nadmuchu powietrza. Próbowałem naprawić i nie zepsuł ich Turek tylko zaprojektował idiota. Nie twierdzę , że nie da się tym autem jeździć. Da się. Ale przy niecałych 128 000 przebiegu na niemieckich drogach, sypie się zbyt wiele. Auto jest już w fabryce źle zaprojektowane. To już nie ta sama jakość co poprzednie Corsy, zwłaszcza Corsa B, która łysy katuje na Youtubie i skatować nie może nawet na oleju z Biedronki.

Dla porównania w Peugeocie 207 z 235 000 przebiegu działa wszystko i nie rdzewieje nic. Ale cena zakupu nowego auta była chyba że dwa razy większa.

Użytkujesz ją od nowości? Może jakiś trefny egzemplarz, z tego co sie orientowałem to ludzie raczej zadowoleni byli z zakupu. W każdym razie dzięki za info.

Nie, używaną kupiliśmy. Może faktycznie jak mi się to często zdarza przesadziłem z krytyką, ale zobaczcie sami foty. Pupy ta Corsa nie urywa. Znam lepsze auta.

ihost_1506004113__21092017030.jpg___

ihost_1506004372__21092017033.jpg

___

ihost_1506004477__21092017034.jpg___

Sorry wszystkich wielbicieli marki, ale dla mnie Ople to taki niemiecki maluch. Z tą tylko różnicą, że nikt w tej firmie nie próbuje się niczego nauczyć z przeszłych błędów. Powiedziałbym nawet, że wymyśla się nowe niedociągnięcia w miejsce starych, przemyślanych rozwiązań.

Jesteś pewny że to z jednego przystanku?

Edytowane przez Cysiu

z tą corsą to kolego nie siej fermentu, kupiłeś szrot i teraz piszesz bzdury. twoja opinia nie jest miarodajna

bite to było z każdej strony i dla tego rdzewieje

nie jesteś pierwszym właścicielem od nowości więc ....

no i gdzie ta okropna rdza o której piszesz???

corsa przyzwoite auto i tanie części

Edytowane przez rafix

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.