Skocz do zawartości

Monako Monte Carlo Canes Nicea Mediolan Wenecja + Alpy

Cirus
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Pięknie! Będę na wiosnę na zmianę napędu, to pogadamy :D

No i super. Fajna wyprawa. Gratulejszyn!

Rewelacja! A opowiedz coś o Wenecji, o parkowaniu, gdzie, jak i za ile i jak wytrzymaliście tam w ciuchach moto? I jak się Hają wjeżdżało na stelvio? Podjazd na jedynce, brakowało tobie promieniu skrętu? Chylę czoła co do stelvio, bo mi z Mariuszem, będąc tam, do pełni szczęścia brakowało nam tylko śniegu :D

Dobra i konkretna relacja !!! A nie jakieś lanie wody, haha.

Wydaliście 4,5k na główkę, w tych pieniądzach na zachodzie można się uczciwie zachować a nie żreć konserw i wozić tego całego majdanu jak Polska cebula. Graty!!!

Wydaliście 4,5k na główkę, w tych pieniądzach na zachodzie można się uczciwie zachować

Można np. zjeść udko z kurczaka za jedyne 25 franków :D Kto bogatemu zabroni, hehe

No niestety, żarcie tam drogie, a jak do tego dodać stricte motocyklowe knajpy, to cena x2.

Rewelacja! A opowiedz coś o Wenecji, o parkowaniu, gdzie, jak i za ile i jak wytrzymaliście tam w ciuchach moto? I jak się Hają wjeżdżało na stelvio? Podjazd na jedynce, brakowało tobie promieniu skrętu? Chylę czoła co do stelvio, bo mi z Mariuszem, będąc tam, do pełni szczęścia brakowało nam tylko śniegu :D

Z Wenecją nie ma problemu bo bylismy juz tam i mamy obcykany juz parking u prywaciarza za 3 euro za godzine czyli jak za darmo no i zostawialismy rzeczy u niego :) a co fo zakretow na stelvio to mogly by byc delikatnie szersze ale dalismy rade. Ciekawostka to na braku tlenu najmocniej ucierpiała vfr ktora miala mega spadek mocy na szczycie :)

Grubo w temacie, dwie identyczno bliźniacze haje wyglądają ekstra. A ja się zastanawiałem kto obiera taką trasę na "motocyklem po Polsce i po Europie" :P.

Haja się spisała?

Pzdr

Co do zarcia, jak wiesz gdzie to i o wiele taniej mozna.

Tutaj http://www.pension-maria.it/it/ placilismy za dobe od osoby jakies 30, 35 ojro z bogatym sniadaniem i cos w rodzaju obiadokolacji. Takze sauna, garaz za free, wiekszosc przeleczy w zasiegu reki no ale atrakcji wielkich miast nie znajdziesz.

Edit

Zerknolem na ceny tam przedstawione i musze powiedziec, cos nie gra.

chyba podrozalo. :(

Edytowane przez pioter

My za noclegi placilismy nie wiecej niz 50-60 zł za osobe ze sniadaniem takze jak sie dobrze pogrzebie na boookingu to mozna znalezc cos fajnego. Nie przeskoczy sie natomiast bramek paliwa i żarcia, zreszta czy warto? Jak mozna pojechac do wloch i nie sprobowac spaghetti pizzy wina cz ichniejszej kawy? :)

Odnosnie parkowania jak by ktos planowal jechac do monte carlo to graniczy to z cudem, jedyna mozliwoscią jest parking w tunelu, nam ogarniecie tego zajelo godzinke

Edytowane przez Cirus

Najgorsza pizze zarlem w Wenecji. Tu szukalbym raczej cos za miastem bo jest tego sporo i nie koniecznie ustawione na szybkie zaspokojenie przecietnego, na hamburgerach wyrosnietego turyste.

To oczywiste bo w turystycznych miejcach sie nie je bo tam najwieksze scierwo, polecam mniejsze klimatyczne miasteczka z rodzinnymi biznesami, tam dopiero mozna sprobowac dobrego zarcia :)

Fajny wstęp do prawdziwej relacji ,ha,ha,czekamy na więcej !!!

Trochę zaskoczony jestem tą ilością śniegu na Stelvio ,niby tylko trochę ponad miesiąc później ,a jaka różnica jak my z Seebstem byliśmy !

My  gdzieś koło 5 sierpnia to komfortowe 20 C zanotowaliśmy .A z której strony wjeżdżaliście na Stelvio ?

A ta fota z automatem,to o prezerwatywy chodzi ? Chyba żadna sensacja ,w Niemczech na każdej stacji benzynowej są !

Monte Carlo ,fakt ,jedno z najdroższych miejsc w Europie,podobnie jak waha we Włoszech ! Chyba tylko z Norwegią 

albo Turcją mogą konkurować ! No i Francja też tania nie jest ,chociaż tam metodami da się przyzwoicie ogarnąć !

Mój tydzień w Alpach pochłonął jakieś 3 koła ,ale jeszcze 1,2 pewnie na nowe gumy muszę wydać ,bo na drutach nie polatam  :zeby:

No i jeszcze te dwie bliźniacze hajki,chyba rzucę picie ,bo mi się w oczach dwoi !!!

Na pewno wjeżdżali od tej "naszej" strony :D Bo od tej drugiej zakręty są już w miarę normalne, jak na większości przełęczach. A czułeś Mariusz jakiś dyskomfort na swojej hajce w związku z chorobą wysokościową? Poza brakiem promieniu skrętu :D Bo ja jakoś tego problemu braku mocy na stelvio nie odczułem, na każdej przełęczy jechał tak samo, bo wszędzie mi mocy brakowało, nawet na autostradzie hehe, no z wyjątkiem na Passo di Giau, bo tam to był dopiero meksyk, gdzie przednie koło w większości odpoczywało :P

Edytowane przez seebst

Wjezdzalismy od strony tej bardziej dzikiej z duza iloscia tarasow widokowych, byla smiesza sytuacja bo na szczyscie ludzie biegali z nartami a my smigalismy miedzy nimi na moto:D

Co do cen to alpy same w sobie drogo nie wychodza zwlaszcza jak do wloch wjezdza sie "na chwile" u nas glownie kasa poszla na poludniu no ale tak czy inaczej bylo warto :)

Czyli zjeżdżaliście tan, gdzie były te wąskie tunele, tak?

Nie nie od drugiej tam gdzie na dole byly lagodniejsze łuki i lepszy asfalt

To hardkor z Ciebie :D w życiu nie chciałbym zjeżdżać tą stroną ze stelvio. Z resztą Mariusz by chyba to samo powiedział. A była nawet chwila taka, że moglibyśmy tak zrobić w środku nocy, gdy się w porę opamiętaliśmy w Szwajcarii, że trzeba wracać, bo się robi późno :D

Nie wiem ile tam bylo kilometrow ale zjezdzalismy z wylaczonymi silnikami przez cała trasa, chyba do tej pory rekord :D

Czyli co, mówisz, ze Monako ryje banie? Fury, jachty czy widzieliście coś ciekawszego? :D a w Afryce dzieci

gloduja... :(:D

a w Afryce dzieci

gloduja... :(:D

Za to ojciec kalacha ma. :(

A odnosnie afryki...

Jakie w Monako i Cannnes czekolady chodzą...z 5 razy sie zakochałem...miód malina