Skocz do zawartości

Zimowa Zabawa W Garażu...

Mateusz
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Rozwiązań jest o wiele więcej. Poczytaj forum, ktoś nawet opisywał dokładnie ktore wahacze podchodzą p&p.

Drugą opcją jest przespawanie wzmocnienia, od r1 pasuje bardzo ładnie, chociaż u ciebie trochę lipa bo już pomalowałeś. Ja mam przespawane z K3

Trzecią opcją jest pokombinowanie z mocowaniem kołyski, ale czy to ci nie spieprzy prowadzenia motocykla to już ci nie powiem.

Edytowane przez Kam

Pogrzebałem, doczytałem, zmądrzałem, i wymyśliłem.

Wachacz orginał z dospawanym "pałąkiem" z R1 plus amorek z GSX750F.

Jak tylko przyjdzie paczka to zaworze wachacz do przyspawania "pałąka" potem przymiarki przed malowaniem, i jak wszystko będzie gadać prawidłowo to dopiero malowanie. 

A póki co bawimy się z wywiercaniem śrub od wydechu. 

Edytowane przez Mateusz

Pogrzebałem, doczytałem, zmądrzałem, i wymyśliłem.

Wachacz orginał z dospawanym "pałąkiem" z R1 plus amorek z GSX750F.

Jak tylko przyjdzie paczka to zaworze wachacz do przyspawania "pałąka" potem przymiarki przed malowaniem, i jak wszystko będzie gadać prawidłowo to dopiero malowanie.

A póki co bawimy się z wywiercaniem śrub od wydechu.

Przerabialem temat z R1, wszystko ladnie mozna spasowac, tylko u mnie poszedł amor od gsxr1000 k8

Wysłane z mojego SM-G955U1 przy użyciu Tapatalka

• 1 month later...

Mała aktualizacja, sezon trwa a bandzior stoi w garażu, czekamy na elementy od lakiernika.

A w między czasie nieco poskładałem dziada.

I tak: 

Mocowanie lampy własna konstrukcja - wiem trochę ulep ale nie mam póki co pomysłu na coś ciekawszego.

Lampy to bi xenon z ringami.

Amor tył gsxf 750, wachacz orgilał plus wspawany element z R1, kołyska z gsxr 750 srad, (inaczej wachacz trze o ramę i jest minimalny skok zawieszenia, 

Półka dolna była prostowana, była krzywa - zaś lagi prościusieńkie.

Wydech - dominator gp1 (jutro mam nadzieje ze dotrze)

Kolektor wydechowy - będzie traktowany kwasem antox 

Przewody hamulcowe przód, tył, plus sprzęgło - oplot czarny (jutro pojutrze dotrą, jak kurier dostarczy)

Licznik - sigma (jakiś tam model dedykowany do motocykli)

Nowe klocki przód i tył.

Zrobione zestawy naprawcze w : zaciski przód, zacisk tył, pompa hamulcowa przód, pompa tył, pompa sprzęgła, wysprzęglik, kranik paliwa, 

Nowe łożyska w; koło przód, koło tył, wachacz (wszystkie), kołyska (wszystkie), główka ramy, 

Śruby od wydechu dwie urwane, wywiercone, teraz są szpilki - (wzięte z VW, a dokładniej łączące turbo z wydechem- nigdy nie ma problemu z ich odkręceniem).

Pewnie coś jeszcze, ale to jak mi się przypomni to dopisze. 

Parę zdjęć: 

thumb_ihost_1527451550__img_20180527_200

thumb_ihost_1527451636__img_20180527_200

thumb_ihost_1527451798__img_20180526_093

thumb_ihost_1527451901__img_20180524_082

thumb_ihost_1527452023__img_20180524_082

Jutro ją zamawiam, w końcu coś dobrze wyglądającego.

DZIĘKI.

• 1 month later...

Lampy póki co nie zamówiłem/zmieniłem, brakło czasu.

Nie mogłem ustawić tylnego amorka, tył motocykla zachowywał się jak pusta taczka ze zbyt mocno napompowanym kołem, skakał jak głupi, więc podjechałem do kogoś kto umie to ustawiać, i tylko potwierdziły się moje czarne wizje, amor od gsx750f był wylany.

Ale nie zrażony tym faktem wymontowałem skurczybyka i sru wysłany do regeneracji, niestety już druga firma mi go odsyła z informacja iż nie da się, nie można nie ma takiej opcji by go zregenerować - ponoć jest jednorazowy.

Gdzieś kiedyś wydaje mi się że ktoś pisał że regenerował tego dziada, ale nie mogę odnaleźć tej informacji.

I tu mam dwie prośby/pytania, ktoś coś kojarzy czy da się i gdzie go zrobić? I drugie, ewentualnie co mi tam wejdzie zamiast tego jajkowego, co by miało pełną regulacje, i nie było ze zbiorniczkiem przymocowanym do amortyzatora - ewentualnie na przewodzie - nie chce póki co airboxa usuwać. 

W tym tygodniu jak tylko odbiorę mój amorek zamierzam podjechać gdzieś na jakiś szrot i poszukać czegoś co by rozmiarowo pasowało. 

Ewentualnie jak ktoś ma taki amorek ale sprawny to chętnie kupię. 

Sezon trwa a ja w głębokiej d..... siedzę i nie jeżdżę....... 

• 4 months later...

Witam. Długo mnie nie było a tu takie pozytywne zmiany na forum.

Kontynuując temat mojego banziora. Poskładany, nieco nim pojeździłem, nawet sporawo. Brak jakiegokolwiek porównania z serią, zawias mega, hamulce mega, tylko parę szczegółów poprawić (wizualnie i technicznie) i ma u mnie dożywocie.

20180824_135558.jpg

20180824_135609.jpg

20180824_135635.jpg

Edytowane przez Mateusz

widzę że odpuściłeś temat lamy, a jak tylny hamulec? 

Temat lampy odpuszczony, w planach jest zakup czegoś lepiej świecącego bo ta jest jedynie dostateczna, jeśli chodzi o światła mijania.

Hamulec tylny- okazało się że przewód się załamywał i stąd takie jego dziwne zachowania.

A póki co kupiłem sobie kombi, buty, kask i rękawice- bo najlepsze prezenty na święta to te które sam sobie kupujesz.

Ładnie się prezentuje, jak moje plany wyjdą to tez zobaczę.,czy zmiana zawiasu i hebli coś daje.