Skocz do zawartości

Jak Pozbyc Sie Smrodu W Gaciach Czyli, Budowa Generatora Ozonu.

pioter
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Pioter a jaka wydajnosc ozonu z tego urzadzenia?

Niby 10g/h ale kto to sprawdzi. Dzisiaj postawilem to w jednym pokoju 25m□ a zegar ustawilem na 2 razy 30 minut z godzinna przerwa. Zobaczyma co z tego bedzie.

Pioter przy tej wydajności to taki czas pracy masz do auta osobowego klasy B

Minimalnym, progowym stężeniem, od którego zaczyna się dezynfekcja, deakaryzacja, deratyzacja, dezynsekcja

jest wartość 1,0g ozonu na 10m3

pomieszczenia.

Czas właściwego zabiegu (dezynfekcja, fumigacja) powinien być dwa razy dłuższy od czasu osiągnięcia stężenia

progowego 1,0 g O3 – 10 m3

pomieszczenia.

Czas właściwego zabiegu (deratyzacja, dezynsekcja) powinien być sześć razy dłuższy od czasu osiągnięcia

stężenia progowego 1,0 g O3 – 10 m3

w okresie 2-3 dób czyli około 3g-10m3 jednorazowo trzeba x 6

Edytowane przez Cysiu
  • Upvote 1

Btw. Nie idzie edytować swojego posta....

Co do domowych źrodeł ozonu to stare drukarki laserowe są znakomite. Z reguły mają filtry zużyte lub wcale ich tam nie ma.

Nawet dzisiaj siedzenie w małym pomieszczeniu z kopiarką ( kserokopiarką ) i to bez wentylacji to bardzo zły pomysł.

Pierwsze objawy zatrucia ozonem to ból głowy.

Wysłane z mojego fona przy użyciu Tapatalka

Nie mam pojecia jak dlugo musi to chodzic w pomieszczeniach mieszkalnych ale jak wszedlem do tego pokoju to smrod ozonu byl zajebisty. Czy wystarczy? No moze wystarczy bo przeciez w chlewie to ja nie mieszkam. :D

Nie mam pojecia jak dlugo musi to chodzic w pomieszczeniach mieszkalnych ale jak wszedlem do tego pokoju to smrod ozonu byl zajebisty. Czy wystarczy? No moze wystarczy bo przeciez w chlewie to ja nie mieszkam. :D

To ja Ci zrobię challenge, taki ozonator to pryszcz.

Zrób nagrzewnicę wlotu powietrza do kasku ;)

ewentualnie wiatrak na szybkę w kasku :D

To ja Ci zrobię challenge, taki ozonator to pryszcz.

Zrób nagrzewnicę wlotu powietrza do kasku ;)

ewentualnie wiatrak na szybkę w kasku :D

A co bys wiedziat, cos takiego (ogrzewanie) juz istnieje!

Moze jutro poszukam, teraz ide z zonka nyny. :D

Edit

schneehelm.jpg

Twoj zjebany Pinlock napewno daloby przerobic. :D

Edytowane przez pioter

@piotrer  już w zeszłym roku to dopadłem na interneatach, ale do C3 nie ma takiego wizjera do tego drogie okrutnie (ponad 500zł )

Dzwoniłem do Syku podpytać jak to zrobić "na pałę"  ale napotkaliśmy zestaw problemów związanych z tym jak to wykonać, żeby regulować ciepło bez wytopienia wizjera itd...

Natomiast temat wiatraka odkryłem ostatnio na ASG, patrzę a tam ludzie mają gogle z wiatrakami - takie na 9v dzięki czemu nie parują w ogóle.

pwm, dnia 05 List 2017 - 08:52, napisał:

@piotrer już w zeszłym roku to dopadłem na interneatach, ale do C3 nie ma takiego wizjera do tego drogie okrutnie (ponad 500zł )

Dzwoniłem do Syku podpytać jak to zrobić "na pałę" ale napotkaliśmy zestaw problemów związanych z tym jak to wykonać, żeby regulować ciepło bez wytopienia wizjera itd...

Natomiast temat wiatraka odkryłem ostatnio na ASG, patrzę a tam ludzie mają gogle z wiatrakami - takie na 9v dzięki czemu nie parują w ogóle.

Wiem, ze nie mozna kupic, sa tylko jakie od bmw i hjc i dlatego pisze, ze nalezy przerobic twoj zepsuty pinlock. Co do mozliwosci przerobki, patrzyles w jakich temperaturach topi sie polycarbonat? Sykowy regulator manetek wystarczy calkowicie tyle, ze on przewrazliwiony i wszedzie jakies problemy widzi. Powinien BHP-owcem zostac :takaemotka:

Inna rzecz, co to je ASG?

Edit

Jezeli jeszcze tego Pinlocka, ktorego chciales wywalic masz, wyslij go do mnie i zobaczymy czy da sie albo nie. Mam c3 wiec moge wyprobowac. :)

Edytowane przez pioter

ASG = airsoftgun  ci goście co biegają z karabinami strzelającymi kulkami. Obowiązkowo gogle na oczy żeby w razie trafienia kulką nie mieć wybitego oka.

No i w googlach mają skubani malutkie wentylatorki na 9v baterię przez co nie parują szkła.

w poniedziałek sklep robi druga reklamację zobaczymy czy będą musieli odesłać tego pinloka i szybę.

Co najlepsze w miescu gdzie pinlock dociskał do szybki normalnie mam wyżartą szybkę nie wiem od czego, pin ma może 9 miesięcy szyba rok i są wżery.

Pewnie dlatego gównianie działa bo gubi szczelność.

Wiem, ze nie mozna kupic, sa tylko jakie od bmw i hjc i dlatego pisze, ze nalezy przerobic twoj zepsuty pinlock. Co do mozliwosci przerobki, patrzyles w jakich temperaturach topi sie polycarbonat? Sykowy regulator manetek wystarczy calkowicie tyle, ze on przewrazliwiony i wszedzie jakies problemy widzi. Powinien BHP-owcem zostac :takaemotka:

Inna rzecz, co to je ASG?

Edit

Jezeli jeszcze tego Pinlocka, ktorego chciales wywalic masz, wyslij go do mnie i zobaczymy czy da sie albo nie. Mam c3 wiec moge wyprobowac. :)

• 1 year later...

odkop!

Pytanie jaki ozonator kupić zeby dobrze działał?

macie jakies sprawdzone modele?

do odzieży, obuwia, samochodu, byc mlze domu

przeglądałem alledrogo ale te. modele o większej wydajności nie mają weżyków, cos poradzicie?

O jakie wężyki chodzi? Mam 14g ozonu sprawdza się. Do pomieszczeń trochę mały. Teraz kupiłbym mocniejszy. Choć ten mój uległ awarii.jedzcze nie sprawdzałem co tam się stało

chodzi mi o wężyk który będzie można włożyć np do skrzyni z butami i zamknąć pokrywę

te tańsze  zabawki ozonatory mają czesto wężyk

https://allegro.pl/oferta/ozonator-n202c-powietrze-woda-zywnosc-500mg-h-7534198480?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Edytowane przez lelon

To zabawka jakaś. Ma 0.5g/h . Dobra do akwarium 50l. I na trampki

Mój ma 14g/h i do pomieszczeń jest średni. Zostawiasz buty ciuchy w aucie czy małym pomieszczeniu i ozonujesz wszystko na raz.

Teraz po małym doświadczeniu kupiłbym minimum 18-20 g/h

Mój jest taki.  Tylko zegar ma zwykły nie elektroniczny 

http://taniewagi.net/generatory-ozonu-ozonatory/300-generator-ozonu-nt14-ozonator-14g-nierdzewka-odgrzybianie-klimatyzacji-sideon-warszawa.html

Edytowane przez rafix

ja bym celował  w cos w okolice 7g, tylko wspominasz ze twój sie zjebał, to polecasz czy nie? :D

Szkoda by mi było kasy na 7g. 

Zjebał się ale nie mam pojęcia od czego. Być może ktoś go przegrzał.  Bo pożyczyłem koledze że 2 razy. Pewnie trzeba płytki wymienić które wytwarzają ozon. Muszę tam zajrzeć może coś się rozlutowało. Jak będę kupował nowe płytki to na pewno mocniejsze. Może dziś tym się zajmę

Generalnie polecam . Działa robi robotę. Tyle że większy niż 14g. 

Można auta robić na zarobek po 50zł od auta i każdy zadowolony 

Mam 2 generatory, jeden kupiony 3.5g . ten się sprawdza w lodówce, zmywarce, kask, szafka z butami itp., posiada pompę powietrza z wężykiem.

generator 1

Oraz 2 , który ma 10g, tego używam w aucie :

generator 60 zł

obudowa 10zł

wentylator 20zł

kratka wentylacyjna 8 zł

Do całości dodany tylko przewód elenktyczny z wtyczką.

Zrobiłem takich kilka sztuk i użytkownicy zadowoleni.

• Upvote 1

Cesar ile czasu idzie paczka z ali? Nie mam tam konta.Możliwe że będę potrzebował ozonator 2x 10g

To rożnie akurat,  max 40 dni, bywa ze i w 10, ale najbardziej wkurza mnie jak w ciągu 5-7 dni jest w Warszawie a potem trzeba czekać 2 tygodnie.