Skocz do zawartości

Problem Z Odpaleniem

Pitbull
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

wypalilem te swiece tak jak radziliscie sprawdzilem kazda, iskra byla na kazdej, zamontowalem i chce odpalic a tu lipa, bandzior kreci wszystko ladnie ale nie odpala.....

wykrecilem świece spowrotem i patrze one suche, tak chyba nie powinno byc??

a benze w zbiorniku masz ?

kranik odkrecony ?

sprobuj pokrecic na rezerwie i zobacz czy sa mokre.

Ciekawe czy masz paliwo :blink: sprawdź!

No tośmy się z JackRM razem zgarli :P

Edytowane przez Lukasz

4 litry w zbiorniku sa napewno, na rezerwie tez krecilem i swiece byly suche, moze gdzies wezyk od paliwa sie odczepil bo bak sciagallem do przedmuchania filtra powietrza. a jak nie to nie wiem co dalej;/

no kurcze musze przyznac sie, ze dolaczam do grona malo dbajacych o aku, dzis tez chcialem odpalic 1 raz po 3 miesiecznej przerwie... efekt wiadomo.... trrrrryyyytttt trrrrryyyytttt trrrrryyyytttt ..........................

2-gi strzal...

trrrrryyyytttt trrrrryyyytttt trrrrryyyytttt ..........................

i dalem spokoj... sie laduje, a jak sie zezloszcze, to zakupie nowy aku....

a sobie wpier**** za niechlujstwo:)

Zima była zima jest

To dla użytkowników Dziorka jest test.

Tyle razy tu pisałem

Że Dziorka w zimę nigdy nie odpalałem.

Tylko sobie grzecznie stał

A ja czasem poprawiłem w nim to tu to tam.

A wy wszyscy bardzo chcecie

Zniszczyć świece bo nie wiecie

Że wygrzanie pełne jest

Jak pojeździsz motocyklem też

A nie tylko na wolnych obrotach pochodzi

Bo nie o to w olejaku chodzi

Akumulator to tez jest ustrojstwo

O które dbać tak jak w wojsku

Czyli sucho i cieplutko i doładować leciutko.

Zbiorniki też trzeba czasem wypłukać

I wywalić cały syf, który się rusza

Zmienić filtry, zalać paliwa

Po to jest przecież zima.

Do przeglądu do dopieszczenia

A nie do chwilowego odpalenia.

Bardzo ładny wiersz Tomku, ale wynikło z niego tylko to, że źle zrobiłem przepalając Dziorka i powinienem chyba doładować akumulator.

Przyłączam się do Michas_m6 o prośbę jakiegoś szczegółowego rozpisania czyszczenia gaźników.

Ja wczoraj obudziłem swojego ze snu... Już nie mogłem się doczekać żeby go trochę chociaż posłuchać.

Odpalił za piątym zakręceniem, na początku na trzech garach ale za chwilkę załapał czwarty. Świece oczywiście wyczyszczone wcześniej, zaworki ustawione.

Zagrzałem go porządnie żeby zobaczyć czy jakiś wyciek nie wystąpi po zimowych przeglądach ale jest oki.

Zastanawiam się jedynie z tymi świecami czy wymienić profilaktycznie czy poczekać na ich koniec.

Dobra w sobotę postaram się i może wyjmę gaźniki Niech stracę :(

Chyba że ktoś ma na wyjęte i może pstryknąć kilka fotek :)

heh:D to lepiej wpadnij do mnie i przy dobrym piwie bedziemy rozkrecac:D

a Tobie wprawionemu jak mi sie wydaje ile to zejdzie rozkrecenie i zalozenie spowrotem??

Edytowane przez michas_m6

A ja aku na zime nie wyciągałem, stał sobie w temp. jak na dworze. Przed wczoraj wytargałem go z piwnicy a tu zonk - kręci jak wściekły - tak więc na swoje aku złego słowa nie powiem, ba - wypije jego zdrowie

A ja aku na zime nie wyciągałem, stał sobie w temp. jak na dworze. Przed wczoraj wytargałem go z piwnicy a tu zonk - kręci jak wściekły - tak więc na swoje aku złego słowa nie powiem, ba - wypije jego zdrowie

to ja tego nie kumam... no ale dziś, po doładowaniu... po 2-gim strzale pięknie zagadał....

ps. a macie coś takiego, zanim się rozgrzeje... ja mu w gaz a on mi spada z obrotów... i czuć tzw. "dziurę" gaz, a B dopiro po ok 2sek wchodzi na obroty...

tak tylko przy okazji zapytam:)

mnie nic takiego się nie zdarza, po odpalaniu normalnie się wkręca, nie kręcę nigdy wysoko, wiec nie wiem jak tam wyżej :P , reakcja na gaz tez wzorcowa.

Myślę ze coś z mieszanką masz skopane, ale skoro rozgrzany ok to nie mam pojęcia, niech mądrzejsi się zainteresują :)

U mnie z kolei problem ze często ostatnio zimny chodzi na 3 garnuszkach , i żeby pracował normalnie muszę go w czasie jazdy po obrotach przeciągnąć, potem ok, chyba muszę się świeczkami zająć :huh: ale zimno w garażu nadal :unsure:

Edytowane przez Matis

ps. a macie coś takiego, zanim się rozgrzeje... ja mu w gaz a on mi spada z obrotów... i czuć tzw. "dziurę" gaz, a B dopiro po ok 2sek wchodzi na obroty...

tak tylko przy okazji zapytam:)

tez tak mam ze zanim sie nagrzeje a odkrece mu troche wiecej gazu to spadaja mi troche obroty..tak pod 1000-900

tez tak mam ze zanim sie nagrzeje a odkrece mu troche wiecej gazu to spadaja mi troche obroty..tak pod 1000-900

to jestem spokojniejszy... znaczy tak ma być:)

U mnie też tak było jak go odpaliłem po staniu od 4 miesięcy. Jak się rozgrzał i przejechałem kilkaset metrów to mu przeszło.

Myślę, że to normalne

witam, wkoncu dostalem swiece, zamontrowalem i moto ladnie odpalil, i dzialal na wszystkie cylindry takze gaziniki najwidoczniej sa okej, jeszcze jak cieplekj bedzie to smigne kawalek zobacze jak w trakcie jazdy sie spisuje czy tak jak powinien, no ale mimo wszyskto regulacje czy synchronizacje trzeba zrobic gaznikow, bo chodzi nie rowno, nie rowne ma obroty.

robil moze ktos synchronizacje sam u siebie w garazu, czy tez regulacje?? pytam bo bardzo mnie to ciekawi czy trzeb miec do tego jakies specjalne umiejetnosci i czy jakis sprzet specjalistyczny do tego potrzebny:)

a robił ktoś. A ze sprzętu na bank potrzebujesz wakuometry

dzis go dopalilem bo ladan pogoda, mowie przejade sie chociaz kawalek zobaczy czy wszystko w porzadku, no i chodzil przez jakies 10 minut, rozgrzewal sie a potem znow przestal dzialas 4 cyliner jak juz sie rozgrzal, wykrecilem swiece i byla o na mokra i isra tez byla. czeu przestal dzialac na cieplym silniku??

potem ostygl spowrotem i odpalilem ponownie i tez przez chwile dzialal na 4 ale po chwili ten 4 przestal dzialac. ciezko ma sie wkrecic na oborty, strasznie nie rowno chodzi. kurcze co robic:D?