Skocz do zawartości

Problem Z Odpaleniem

Pitbull
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

michas_m6 Icon

Rozbieranie gaźnika nie jest trudne jeśli nie rozbierasz go na cześć pierwsze sam to robiłem w tym tyg.

Moim skromnym zdaniem może polecieli ci w h... mechanik i nie wyczyścił jednak baku tylko powiedzmy gaźniki

no tak ale na jezdzie probnej juz tam na oparach jezdzilem i nic sie nie zatkalo, a potem dolalem do pelna i tak o;/

jedziesz oddać na reklamacje i niech poprawiają

DO wolnych obrotów membrana nie ma nic do rzeczy - ja przez kilka miechów zasuwałem z pękniętą i moto odpalało od strzała. Na moje to masz przytkaną dyszę wolnych obrotów

wężyka przelania wachy od airboxa wali wacha dosyć mocno

wyjaśnij proszę co autor miał na myśli

qnerk wiem że może i złe robię ale kiedy już odpali chodzi normalnie z obrotami nie ma problemu ... ch powiedzmy 15 min ssania i 10 min chodzenia na 1000rpm zgasł po czym kilka prób odpalenia kończyło się fiaskiem za którymś razem odpalił i później gaszenie odpalanie nie było problemu.Teraz generalnie powinien chodzić ale nie che mieć sytuacji w której może nie odpalić. Wolę aby palił na dotyk takiego go kupiłem i takiego go chcę. Jak będę w piątek u rodziców sprawdzę jeszcze raz te dysze i sprawdzę węże wszystko od początku do końca. ale czekam na kolejne sugestię bo mi pomysły się skończyły tak naprawdę

hmm. Miałem podobny problem w gs 500 cewka mnie robiła w jajo, bo niby iskra była jak sprawdzałem w garażu, ale nie na tyle mocna. po wymianie cewki problem znikł.

chyba o ten spuscik co wychodzi kolo wydechu i prawego seta-ten taki spustowy na syf z airboxa-tam k**wa jest mieszanina wachy i oleju-ale gestsze niz olej a jebie benzynom ze hej:D

świeca sucha znaczy nie ma paliwa.Gaźnik nie zapodaje znaczy zatkany.Nie ma co się pienić.Czasami taki paproszek wlezie w takie miejsce że czyszcząc kanały nie jesteśmy w stanie go usunąć.I on tak sobie raz zatyka raz nie kanalik.Jechać na reklamację.Rozbiora jeszcze raz może tym razem się uda.Mógł też przywiesić się pływak na paproszku.Jak nie masz filtra paliwa i zalałeś do pełna mogło wymieszać cały syf ze zbiornika i wpadł nowy.Jednym słowem reklamować Niech czyszczą.

MaQ jak i reszta z problem odpalania czy to po zimie czy gwałtownie się stanie.Prawda jest brutalna.W 99% jest to zanieczyszczenie w gaźniku.Mogło tam siedzieć rok dwa osiem lat.Mogło wpaść po ostatniej jeździe.Czasami usunięcie takiego paproszka jest łatwe czasem bardzo trudne bo się zakleszczy albo go po prostu nie widać.Najlepszym rozwiązaniem jest wanienka ultradźwiękowa.Niestety jak mniemam 99,9% osób nie ma do niej dostępu jak zresztą 99% warsztatów.Zostaje cierpliwość i jak najdokładniejsza próba wypłukania i przedmuchania kanałów w gaźniku.

co do wanieniki to telefony tym czyszcza po zalaniu wiec co lepciejsze komisy powinny miec!

- tylko włóż tam całą baterię gażników - ja kombinuję jak tu zmotać samemu taką wanienkę

a ten filtr paliwa gdzie sie znajduje?

W sklepie :P A Tak poważniej , Tomkowi pewnie chodzi o filtr który kupuję się (CPN , lub sklepie z częściami samochodowymi/motocyklowymi) i zakłada na przewód paliwowy , nie montują tego w fabryce. Po drugie na tych filtrach paliwa czasem dzieją się ciekawe rzeczy , silnik nie wkręca się tak jak powinien itp , Seryjnie masz tylko Siateczki na przewodach kranika , które z założenia powinny wystarczyć , mimo tego i tak czasami dostaje się syf . Jeśli chcesz rozbierac gaźnik , czyscic , skrecać i ustawiac na nowo (a nigdy tego nie robiłeś i nie jesteś 100% pewien ze to "dźwigniesz" ?) to daj go do "UCZCIWEGO" mechanika MOTOCYKLOWEGO i ciesz się jazdą . Pzdr

a to o tych siateczka w kranicu wiem:) a u tych miechanikow co teraz mialem moto to nie ma co narzekac bo robili mi moto po wypadku moim i wszyskto bylo jak powinno, moze to rzeczywiscie taki przypadek ze syfu znow nalecialo, w sobote moze im podwioze moto o ile beda funkcjonowac bo to juz blisko swiat co by nie bylo:)

a i gdzies temat czytalem "drganie myszkowanie itp" mialem podobnie, teraz wymienili mi olej w lagach i uszczelniacze i jezdzi jak posznurku:)

Ja bym się tylko nie zgodził, że filtrów paliwa nie montują fabrycznie. Montują, ja mam, jest też zdjęcie tego w Haynesie.

jest takie dziadostwo na wężu -ale to raczej pro forma - bo kranik o ile nie rozwalony to syfów nie przepuści

-tutaj widać fajnie efekty czyszczenia ultradźwiękowego.

ps. da się w ogóle w opłacalnych kosztach coś takiego samemu wystrugać?

da się - właśnie kombinuję - być może niedługo zapodam efektami

Witam. Mam Suzuki Bandit 400. Korzystajac z ladnej pogody wybralem sie na przejazdzke. Wszystko bylo ok przez jakies 30km i nagle moto zaczal nierowno pracowac a mianowicie po nacisnieciu sprzegla gasl. Myslalem ze znow cos z paliwem bo w tamtym sezonie tak mi sie dzialo gdy przylewalo mi go paliwem ale po synchro wszystko wrocilo do normy. Z ledwoscia dotarlem do garazu. Sciagnalem zbiornik i badam sytuacje. Rozrusznik kreci silnik lapie ale tak jakby nie na wszystkie gary. Po puszczeniu manetki od razu gasnie. Wyciagam fajki jedna po drugiej i okazalo sie ze nie lapie na dwa zewnetrzne cylindry tylko chodzi na wewnetrznych. Wykrecilem swiece i iskre maja normalna nawet wkrecalem stare i nic. Miesiac temu zmienialem na NGK. Prosze o pomoc bo teraz w nocy nie bede spal tylko myslal;/ Za kazda rade bede wdzieczny.

brudne gaźniki? świece suche? ew. paliwo ci się kończy i kranika nie przekręciłeś

Filtr paliwa jest takze nie powinno byc syfu z reszta byly czyszczone przed koncem sezonu. Swiece w jak najlepszym pozadku. iskra jest ale nie pali;/

No wlasnie swiece sa suchutkie. Bo jakby byly mokre to bym juz wszystko wiedzial co i jak. Ale one sa takie jak powinny byc i dlatego nie wiem jaka jest tego przyczyna ze nie pali...;/