Skocz do zawartości

Problem Z Odpaleniem

Pitbull
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

A na niższych biegach, przy mniejszych prędkościach nie ma problemu z wkręcaniem na obroty?

Mario a sprawdziłeś coś.Bo tak czytam i nie wiem.A podstawy to juz koledzy napisali

Ale jak bardzo chcesz to proszę.

Zwarcie na stojanie alternatora

Przetarta instalacja elektryczna

Zaśniedziałe styki

Zaśniedziała masa

Niedokręcona masa

Zaśniedziałe styki akumulatora

Stare paliwo

Uszkodzone świece

Zaśniedziałe przełączniki przy kierownicy

Uszkodzony przekaźnik

Uszkodzony wyłącznik bocznej stopki

Uszkodzony włącznik sprzęgła przy klamce

Brud w gaźniku

Zawinięte przewody pod zbiornikiem (paliwowy,podciśnienie,odpowietrzenie

Uszkodzony lub zapchany kranik.....etc.

Dalej mi się wymieniać nie chce.

Ja miałem podobny objaw w poprzednim sezonie. Też coś go muliło przy mocniejszym odkręceniu gazu. Jeszcze do tego przy tym obrotomierz trochę wariował. A przyczyną u mnie byłe brudne gaźniki. Radzę to sprawdzić.

na niższych nic się nie działo. ok to wezmę pod uwagę te gaźniki i filtr paliwa bo chyba dawno z nim nie było nic robione ;-)

na niższych nic się nie działo. ok to wezmę pod uwagę te gaźniki i filtr paliwa bo chyba dawno z nim nie było nic robione ;-)

Ja tylko wyczyściłem komory pływakowe w gaźnikach i u mnie już nie ma takich objawów. A było syfu w komorach aż sam się zdziwiłem. Gaźników dalej nie rozbierałem.

Oj, Marion, ktoś Cię oszukał okrutnie i Ci szrota sprzedał :P:lol:

no człowiek dbał o motocykl tyle czasu, nic się poważnego nie działo, sprzedał koledze z forum, pojawił się pierwszy problem, a oskarżenia zaraz za nim. Ehh...

Ja nie oszukuje ludzi, gdy sprzedaję motór, a szrota na forum to już w ogóle bym nie wypuścił!

Wiem, wiem, wiśnia - to był żarciol tylko taki ;)

Tylko się podrażnić chciałem :)

Na szczęście nikt mnie na serio nie bierze, ale i tak to napiszę:

W żadnym wypadku nie oskarżam wiśni o oszustwo czy inne działanie w złej wierze!

I szczerze przepraszam za tamten żart.

Edytowane przez Kukuryku

moi drodzy nie nerwowo;

Kurak masz przeprosić bo "baby Oil" nie pomoże;(uspokój się Lebrze)

idąc dalej Tomek miałem 1`ą zmiane (post o 21.09 dałem) i zbyt wiele rzeczy jest niezależnych ode mnie wiec

musze sie dostosowac do garazu i czasu właściciela, proszac o uwagi

proszę trzymać sie tematu

nie jest to miejsce do kpin; robi sie ciepło i każdy chce latać...

zero oskarżeń!

cała wina to mój brak doświadczenia z Suzuki GSF 600 N

i nieznajomość tematu wiec prosze o wyrozumiałość,

o postepach w dochodzeniu usterki będe informował w temacie

Wiśnia zdradź mariowi wreszcie swój sekret . Przyznaj się wreszcie , że dwie świece mu wykręciłeś dla jego własnego bezpieczeństwa , jak tylko zobaczyłeś , że golfem przyjechał po motocykl :D

Wiśnia zdradź mariowi wreszcie swój sekret . Przyznaj się wreszcie , że dwie świece mu wykręciłeś dla jego własnego bezpieczeństwa , jak tylko zobaczyłeś , że golfem przyjechał po motocykl :D

hehehe, rozbawiliście mnie, i dajcie spokój z tym przepraszaniem :D ja tez sobie pożartowałem z tymi pretensjami :D

a tak do rzeczy, to pisz mario jak tam się sytuacja rozwija, a będziemy szukac dalej.

A jakie świeczki ty tam wstawiłeś?

Jak znam maria to wsadził dobre - duże , grube i białe , zakupione w kościele z Caritas'u :D Sorry za offtop, ale nie mogłem się powstrzymać :D

Nie pali na jeden gar przecież napisałeś. Albo padła świeca albo spadła fajka.

temat zamkniety :mario:

winny : wykrzywiona stopka boczna i odkształcona sprężyna tejże stopki

podczas transportu(konieczna wymiana);

moto przegonione na DK 81 w całym zakresie biegów i predkości(no prawie:))

podwiązana stopka i bez problemu

reszta cacy:

aku: sprawdzone i dokrecone klemy

świece: sprawdzone i poprawione fajki

sprzeglo: ok

DZIĘKUJĘ

za odzew i pomoc

wszystkim prześmiewcom polecam :motorek: i :p:

Tak jak Koledzy piszą- na spokojnie przejrzyj wszystkie połączenia elektryczne układu zapłonu. Wykręć, sprawdź i porównaj wszystkie świece- wielkość, kolor iskry.

Motocykl w ogóle nie odpala? Czy na 3 garach robi?

Ew. spróbuj zalać gaźniki świeżutką wachą.

Edytowane przez LukaszMag

Witam,

Dziś oglądałem bandita 600 s . Stał ponoć od jesieni nie odpalany i jako pierwszy odpaliłem go po zimie. Załapał za 3-4 razem. Do 3 tysięcy wkręcał się ok, przy 4-5 tys. obrotów silnik się dławił. Chodził z 10 min i dalej miał problem z przekroczeniem 5 tysięcy jak się długo manetkę przytrzymało to wkręcał się wyżej. Może to być przyczyna że się nie rozgrzał? temp. oleju to było 50 stopni.

Dzięki za odpowiedzi

jak tomek powiedział może iskra ..

jak na jednego nie pali to sprawdz iskrę w nim i w całej reszcie.

Witam,

Dziś oglądałem bandita 600 s . Stał ponoć od jesieni nie odpalany i jako pierwszy odpaliłem go po zimie. Załapał za 3-4 razem. Do 3 tysięcy wkręcał się ok, przy 4-5 tys. obrotów silnik się dławił. Chodził z 10 min i dalej miał problem z przekroczeniem 5 tysięcy jak się długo manetkę przytrzymało to wkręcał się wyżej. Może to być przyczyna że się nie rozgrzał? temp. oleju to było 50 stopni.

Dzięki za odpowiedzi

czy na ssaniu odkręcałeś manetkę czy bez ssania ?

jeśli bez ssania i się nie wkręcał to na 95% nierozgrzany ....

nie, skoro chodził 10 minut i po tym czasie dalej się nie wkręcał i dlawił sie pewnym zakresie obrotów to 100% gaźniki do regulacji

Hej mam problem z Bandziorem. Nie chce odpalić raz przekręci jak by chciał odpalić i dupa. Z po pychu próbowałem i ciężko mu ale łapie a gdy jest rozgrzany to bez problemu za każdym razem odpala co może być. Podpowiedzcie bo nie wiem co mógłbym zrobić.

P.S Sprawdziłem wężyki czy nie są zagięte paliwo znajduje się w gaźnikach. Wiec jaki może być powód ??

Edytowane przez Tomek
Nie wytrzymałem.Nawet ja dysortografik padłem pod wrażeniem :(

a w przywitalni kolega był :)

a w przywitalni kolega był :)

ech.......

a po co ? :lol: :lol: przecież trzeb by było przeczytać regulamin itp. ;)

też właśnie tak myślałem, że to o to chodzi. Paliwo z gaźników nie było spuszczone raczej na pewno. Droga to zabawa coś takiego zrobić? Moto jest w mojej miejscowości 2003 rocznik za 9000 zł. Wszystko wygląda, że jest ok, dobra to cena za ten rocznik? Owiewka lekko obtarta i boczek lewy, zwykła parkingówka przy wprowadzaniu do garażu (beton) . Mocno się nad nim zastanawiam.

ja mam 2003 rocznik i nie wiem czy za 9 bym go oddał, ale mój ma bogate wyposażenie :P

jak się dławił to może nie dostawał powietrza, kto wie co się na filtrze wylęgło....

Hmm, mam ten sam problem. Uwazam ze jest to syf w gaznikach, po regulacji zaworow dam znac czy sie poprawilo, a jak sie nie poprawi to czyszcze gazniki bo w baku bylo pol litra syfu. Pozdrawiam