Skocz do zawartości

Problem Z Odpaleniem

Pitbull
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

hmm no to może wężyk od podciśnienia gdzieś ma dziurke, pęknięcie,  i nie otwiera kranika.

btw: filtrowi też bym sie przyglądnął tak na wszelki wypadek ;)

Wrócę z pracy to obczaję. Od nowa poukładam przewody, zobaczę do filtra, posprawdzam podciśnienia, wszystko jeszcze raz po podłączam i zobaczymy co będzie dalej.

@ ZuZa

Zdarzyło się dopiero pierwszy raz, nie jestem jeszcze pewna który cylinder (spieszyłam się i nie miałam kiedy sprawdzić - czy to bardzo istotne który? w sensie diagnozy źródła problemu). Świece sa spoko na oko/ fajki podłączone jak trzeba (tyle zdążyłam obejrzeć), dlatego obstawiam cewki. Zobaczę jak wyjdzie po ich sprawdzeniu. Regulacja była robiona jakiś czas temu (ponoć niecałe 2 lata/1000km temu - poprzedni właściciel przestał jeździć moto i dlatego opylił) i jakieś 500km działało ok, dopiero teraz wsytąpił objaw.

jak nie wiadomo to robic wszystko od poczatku :P

1. zawory - najlepiej ktos ogarniety z forum

2. swiece nowe - jesli niewiadomo kiedy byly wymieniane

jesli to nie pomoze to mozna kombinowac ze stykami, cewkai i fajkami. Jesli padlaby cewka to dwa cylindry powinny pasc. Gasniecie moto po rozgrzanu to moze byc cos z zaworkami.

Edytowane przez nikon

jak by to były cewki to by dwa cylindy siadały, bo masz  2 cewki na 4 cylindy, prędzej na gaxniki bym stawiał

@ ZuZa

Zdarzyło się dopiero pierwszy raz, nie jestem jeszcze pewna który cylinder (spieszyłam się i nie miałam kiedy sprawdzić - czy to bardzo istotne który? w sensie diagnozy źródła problemu).

chyba znaczenia nie ma ;) jedynie moznaby sie przyjzec konkretnemu cylindrowi, jesli wiadomo, ktory to :)

Na cewkach sie nie znam, ale chyba moze byc problem z tymi zaworami, tak jak sugeruje tez benywariat

Ja ogolnie sie nie znam, ale jak cos zaswita to pisze :lol:

Mój problem naprawiony. Nie wiem co pomogło, ale

1) wyczyściłem fileterek paliwa

2) wyczyściłem przewody

3) od nowa wszystko podłączyłem upewniając się, że nic nie jest zagięte.

Dzięki za pomoc!

wczoraj pokręcilam trochę przy dziorku - nie pali na 2 cylindry, Po wypinaniu cewek okazalo się , że jednak cewka :) uff. Zobaczę czy jak wymienię będzie :oki: .

• 2 months later...

Witam .

Panowie, sytuacja taka: jazda spokojna solo spalanie ok 5L/100 robie 300 km zostaje jesna kreska poziomu paliwa i zaczyna mrugać ikona dystrybutora,(rezerwa) przejeżdzam kilka kilometrów i moto gaśnie, od prawej strony siedząć na moto kolektory zimne, po kilku próbach nie odpala za nic . ścoiągam wężyk od filtra kręce rozrusznikiem no i paliwo leci, zakładam kręce kolejne 10 min i nic, w między czasie przyjeżdza moja kobieta z 1.5 litra paliwa, wlewam i odpalam od razu:/

jade 20 kilosów na CPN no i wlewam 14 litrów paliwa. co może być przyczyną? że na rezerwie nie chce jechać? czy to możę padają cewki jak się nagrzeją? a pewna ilość benzyny działa chłodząco? no bo one przymocowane u dołu zbiornika... wiem wymyślam ale odchodze od zmysłów...

Poradźcie co z tym zrobić .... filterek wymieniony 100 km temu, paliwo zawsze lane 95 na stachach markowych, spalanie zawsze waha się w granicach 5L/100 czasem tylko trudno odpalić naset na ssaniu ale pponoć to norma w bandziorkach.

dodam że pierwsza kreska poziomu paliwa znika po przejechaniu ok 120km ale to chyba nic do tego gdyż na rezerwie jest ok 4-5L benzyny a i patrząc do zbiornika to siteczko jest całe zanużone w benzynie i nie odpali za h...ja, zdażyło mi się to już drugi raz....

Bandit 650  2005r

Zmień filtr paliwa, miałem to samo. Założyłem motocyklowy ale papierowy i przy około 4-5 litrach w baku gasł. Wymieniłem na akcesoryjny metalowy (jakiś spiek) i wszystko jest ok.

Przejrzyj forum, od groma informacji na ten temat i jedno rozwiązanie. Papierowe filtry out.

Powitać.

Wiec tak, czy rezerwa działa po usunięciu filtra  jeszcze nie wiem, ale spalanie na pewno spadło o 1 litr.

jak przejde na rezerwę - poinformuję.:)

Witam,

mam problem z Banditem GSF650 rocznik 2006. Kupiłem w tym roku, wszystko było super do wczoraj. Moto zatankowany do pełna wyjazd rano, po jakichś 50km na małym postoju motocykla nie szło uruchomić. Złapał dopiero za trzecim razem po czym strasznie zaczęło śmierdzieć z wydechu, motocykl dziwnie pracuje, nie ma do końca takiej mocy jak mieć powinien. Podjechałem do mechanika, zlaliśmy paliwo z cylindrów, ponowne odpalenie wszystko dobrze ale po kolejnych 50km dalej to samo. Smród z rury, dziwne obroty, trochę słaby niekiedy sam wchodzi na wyższe obroty na postoju. 

Jestem nowy i nie jestem specjalistą dlatego zwracam się do Was z prośbą jaka może być przyczyna takiego stanu rzeczy?

Złe paliwo?

Czytałem też coś o czyszczeniu gaźników?

A może świece zapłonowe?

Bardzo proszę o pomoc i sorki jeżeli taki temat już ktoś poruszał...

pzdr

christof_ka

Jestes pewny ze zatankowales benzyne a nie rope? :P

Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk 2

Jestes pewny ze zatankowales benzyne a nie rope? :P

Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk 2

Na 100% zatankowałem Pb95, mam paragon. 

panowie pomocy. po wielku bitwach z gaźnikami w b12 wkońcu dotarłem do celu. przyczyną są popękane kapturki podciśnień te do których podpinamy wakuometry.

macie pomysł gdzie takie kapturki dostać ewentualnie od czego dopasować jakieś podobne?

Witam.

Problem gaśnięcia na rezerwie rozwiązany ! po usunięciu tego drugiego papierowego filtra , spala do ostatniego litra benzyny w zbiorniku i jeszcze dodam że moto jest żwawszy i lepiej odpala po postoju.

wyczytałem i podobno fabryka nie montuje drugiego zewnętrznego filterka paliwa jest jeden siateczkowy w zbiorniku przy kraniku i tylko ten jeden właściwy ma zostać.

Jak już ktoś tu na forum pisał" minęły czasy zasyfionej benzyny " i nie ma potrzeby  można zainstalować akcesoryjny ale to koszt 130 zł i pytanie czy jest potrzeba....

• 2 weeks later...

panowie pomocy. po wielku bitwach z gaźnikami w b12 wkońcu dotarłem do celu. przyczyną są popękane kapturki podciśnień te do których podpinamy wakuometry.

macie pomysł gdzie takie kapturki dostać ewentualnie od czego dopasować jakieś podobne?

Ja nie mam ich w ogóle :P. Goście co ogarniają mi moto pozakładali dłuższe wężyki i zaślepili je śrubkami. Zrobili to pewnie dla wygody, mogą się teraz podpiąć w 5s.

Na tym foto widać mniej więcej jak to jest u mnie https://www.dropbox.com/s/9eahkf2so7sydao/Brzeg-20140301-00066.jpg

Panowie jak wyciągnąć pompę paliwa z baku? Wczoraj próbowałem ale coś się klinuje i nie mogę jej wyjąć a nie chce czegoś rozwalić.

• 3 months later...

Hej,

Mam problem z 2 garem.

Mianowicie jak go odpalę i pochodzi tylko na wolnych obrotach to moto nie pali na jeden cylinder ( zimna druga rura, odpinając drugą fajkę nie reaguje)

Jak chodzi na ssaniu czy przy odkręconej manetce to pali na wszystkie ( rura od razu jest gorącaodpinając fajke słychać spadek obrotów)

Ewidentnie nie dostaje paliwa na wolnych obrotach drugi cylinder.

Czym to może być spowodowane, składem mieszanki, synchronizacją, pływakiem?? Dysze są czyste i gaźnik też czyściłem

Hej,

Mam problem z 2 garem.

Mianowicie jak go odpalę i pochodzi tylko na wolnych obrotach to moto nie pali na jeden cylinder ( zimna druga rura, odpinając drugą fajkę nie reaguje)

Jak chodzi na ssaniu czy przy odkręconej manetce to pali na wszystkie ( rura od razu jest gorącaodpinając fajke słychać spadek obrotów)

Ewidentnie nie dostaje paliwa na wolnych obrotach drugi cylinder.

Czym to może być spowodowane, składem mieszanki, synchronizacją, pływakiem?? Dysze są czyste i gaźnik też czyściłem

to się stało po czyszczeniu, czy przyszło samo z czasem?

samo z siebie raczej nie przyszło. Najpierw wymieniłem gaźnik nr 2 ( miałem zapasowy), bo musiałem zreperować mocowanie linek bo mi pokiereszowało, po ostatniej przygodzie, ale okazało się ze jedna dysza w tym gaźniku ma urwaną główkę i nie da się wykręcić a gaźnik do czystych nie należał.

To musiałem wrócić do starego gaźnika, tyle że pozamieniałem w nim to mocowanie linek gazu. ( przed przygoda wszystko dobrze chodziło) no i zamontowałem go, i takie cuda się dzieję, że na ssaniu rura nr 2 parzy, a jak wyłączę ssanie i pochodzi  jakiś czas na wolnych obrotach to jest letnia....

Świece zamieniałem miedzy 1 a drugim cylindrem i to samo sie dzieje 1 dobrze gra a 2 jak chce to gra jak nie to nie ;p

Tak więc chyba coś z paliwem nie tego...

raczej z gaźnikiem nr 2 - zamieniałeś jakieś dysze? ruszałeś śrubę od wolnych obrotów? Może coś gdzieś jest przytkane. A jak trzymasz na wyższych obrotach to dobrze pracuje?